За пръв път от 300 години отварят Светите стъпала

Християните ще имат възможност да отидат на преклонение в Рим
11 апр 2019 21:21,
17
За пръв път от 300 години отварят Светите стъпала
Снимка: Reuters

За пръв път от 300 години Светите стъпала (Scala Sancta) в Рим ще бъдат достъпни за християнки , съобщи специализираният портал „Католикс нюз адженси”, цитиран от bTV.

Вярва се, че в деня на разпятието по мраморните стълби е минал Исус Христос.

Вярващите, които посетят светото място в италианската столица, ще имат възможността да застанат на колене и да се помолят в знак на покаяние.

Стъпалата са били облечени в дърво през XVIII в., а идеята да бъдат достъпни за посетители е дошла, след като сваленото за реновиране дърво е разкрило красивия мрамор.

Според легендата, това са стълбите, по които е вървял самият Христос преди да бъде съден и разпнат и водят до преториума на Пилат Понтийски в Йерусалим.

Светите стъпала ще бъдат достъпни за преклонение от днес 11 април до 9 юни, когато е празникът Петдесетница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как Светите стъпала от Ерусалим са се отзовали в Рим.Е как? Откраднали са ги.
12
3
 
5
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Хората сме създадени с безпогрешен компас за това, кое е добро, и кое е зло. Нямаме нужда от еврейски четал на врата (разбирай християнство, юдаизъм и ислям) за да бъде пътеводна светлина. Религията е всичко друго, но не и любов. Тя е зло!
11
5
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
"Светите стъпала" - тия средновековни *** чуват ли се какво говорят...
10
4
 
4
 
! Отговори
Богоподобен преди 5 години
До ОхобохоРелигията ни отличава от животните. Дали има Живот, способен да заема необходимата на човечеството роля на Божество, все още е невъзможно да се докаже посредством методите, с които самото човечество разполага, но е почти сигурно, че Вселената е обитаема, освен ако не отречем нас самите.Бог е мисълта, която учи на любов. Ако успеете да вникнете в определението, ще го откриете много лесно. Вярвам, че ще успеете особенно при положение, че живеете в свят, където любовта е интерес.
9
5
 
7
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Всичко е заблуда за някоя пара.Религиите са за музея и трябва да се забранят.В 21 век да вярваш в измислени богове е нелепо.Това е една индустрия за пари и по света всички тарикати се издържат от религия.Дори е по-лошо от хазарта,там поне някой печели нещо,а в религията всичко е заблуда и измама.Измислил някой нещо преди 2000 години и все още му вярват.Без значение каква е религията тя е създадена за да се командват народите.Мумии се откриват от време преди да има религии,е тогава бог имало ли е
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу 10 евро входа ще ти изкарат и светите прокъсани сандали,да паднеш на колене и да ги цунеш,ти кажи че си петимен да платиш.Погледнете се-папата го играе рок звезда в социалните мрежи,нашият пък висш клир под S класа не помирисва и тия трябва да дават духовен отпор на завоевателния ислям.Исус правилно изгони търговците от храма,те едвам дочакаха да висне и се върнаха двойно по-нагли.
7
6
 
11
 
! Отговори
гост преди 5 години
Поредното римо-католическо безумие....Хора,осъзнайте се,какви стълби,какви пренасяния,всичко това е езика на змията,а римо-католицизма не напразно е описан като антихриста....Човек се спасява чрез вяра,по-благодат,не чрез каквито и да било действия....
6
2
 
7
 
! Отговори
асшщзч преди 5 години
Много са изобретателни
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжете като дърти габровски .....
4
3
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Според заглавието стълбите са били недостъпни за всички християни, а според статията - само за жени. Кое е вярното?Не пише и как стълбите са се оказали в Рим.
3
4
 
5
 
! Отговори
Гост преди 5 години
И аз съм ги изкачвал на колене преди четири години.Учудвам се на статията.Може да са били фалшиви?!
2
3
 
20
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
В грешка сте, качвал съм тези стъпала и имаше и жени...и не съм на 300 години. Зле сте с познанията. Пак нещо сте недоразбрали.
1
1
 
29
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
В статията пропусната много важна информация." Стълбището е пренесено от Йерусалим в Рим от Света Елена майката на император Константин Велики, през 326 г."