Франция погна измамници, събирали пари – уж за Нотр Дам

Парижката прокуратура призова за бдителност
20 апр 2019 01:00,
18
Франция погна измамници, събирали пари – уж за Нотр Дам
Снимка: БТА

Франция започна разследване за измама срещу хора, които призовавали за дарения за възстановяване на катедралата Нотр Дам. Парижката прокуратура призова за "бдителност" за подобни измами, предаде Франс прес.

Разследването беше започнато след жалба на Фондацията за културното наследство срещу лица, опитали се да събират дарения от нейно име, на фона на пълна мобилизация за възстановяване на емблематичната парижка катедрала, пострадала от пожар в понеделник вечерта.

Още по темата

Според прокуратурата тези лица действат чрез телефонни обаждания или писма по електронна поща и приканват даренията да се привеждат по банкова сметка, чийто номер се изпраща като прикачено писмо, посочва БТА.

Разследването, поверено на специално звено за борба с финансови измами на парижката полиция, трябва да позволи да бъдат установени извършителите и да се спрат действията им.

В изявление Фондацията за културното наследство съобщи днес, че е сигнализирала парижката прокуратура и Гугъл за измамнически сайт, който копира главното от нейния интернет адрес и публикува и самия фалшив сайт https://donfondation-patrimoine-sauvonsnotredame.weebly.com/".

В сряда фондацията съобщи, че е била уведомена за много измами във Франция и в чужбина и подчерта, че не е набирала дарения по телефона, по пощата или по интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
melez преди 5 години
na makrona svirsili patroni i bombi da ubiva nevinni hora v afrika i aziya......zaradi petrol.....
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14 *** индивид си... Сякаш на планетата само българи живеем... Ама с *** ти мозъче толкова е умствени ти потенциал. Как прецени че са българи бе ***???
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия няма начин да не са българи. Изобретателност племе.
11
1
 
7
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 5 години
Изключително противна нация, като почнеш от тия "французи" от колониите, минеш през ПлатиМИ и Киню и стигнеш до Митеран, Оланд, Саркози и тоя долен Хамерикански паж МакАрон.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти съм сигурен, че ще изплува БГ връзка ...
9
0
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""Франция започна разследване за измама срещу хора, които призовавали за дарения за възстановяване на катедралата Нотр Дам. Парижката прокуратура призова за "бдителност" за подобни измами, предаде Франс прес.""Ама нашите "родни"Гигани кога успяха да яхнат вълната.Ако бяха работливи ,колкото лъжливи и крадливи цена нямаше да имат
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам никакъв смисъл да се събират пари за тази катедрала...Франция разполага с предостатъчно. Да съберат за ония държави в които децата умират от глад...
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мошеници се появяват по всички точки на света. Въпроса е, кое общество как се отнася към такива.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всички летища на които съм бил само във Франция може да си чакаш багажа 3 часа такива тъpтeи не съм виждал. Освен друго са известни пред света и с гeй-културата си. Наистина много "велика" нация, браво.
5
1
 
13
 
! Отговори
до Мачо Пичо преди 5 години
Да, наистина - велики дoячи са. Франция и Англия са двете колонизатopcки държави които са пред своя край. Велика нация били французите хахахах не ме разсмивай - кви шоколади, кви трюфели, за мyxляcaлите им cиpeна, които имат за деликатес, пък да не говорим.
4
6
 
7
 
! Отговори
Мачо Пичо от Перу преди 5 години
Французите ще се оправят - велика нация са. Шампанско, коняк, трюфели, 300-та вида сирене, имат много нобелисти, имат принос към световната наука, изкуство, култура. Не са случайници. Ядрена държава. :-)
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо сега, веднага, пускат съобщения? Можеха след десет години да се сетят, като нашите борци с измамите по телефона. Какво са се разбързали?
2
4
 
5
 
! Отговори
Vive la France преди 5 години
Света би бил едно много мрачно място без Града на Светлината и неговата Дама - Парижката Света Богородица.
1
10
 
4
 
! Отговори
Paris 2024 преди 5 години
Катедралата и без това имаше нужда от ремонтиране. Първоначално като видях как гори си помислих, че нещатата са много сериозни, но после стана ясно, че е изгорял покрива и кулата, но всичко останало е спасено. Със събраните пари ще стане по-добра от преди. Дано да е готова за олимпийските игри, Vive la France