Тема табу: Животът в бедност в богат Лондон

37% от децата в британската столица живеят в бедност
29 апр 2019 17:30,
207

В своите игри 8-годишната Индия живее в голям дворец и има широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент и момичето дели стая с брат си. Всъщност, тя семейството сред късметлиите.

Майката на Индия, Софи, наскоро е останала безработна, а баща й работи в склад.

"Много ми се иска да мога да им предложа нещо повече", обяснява Софи пред DW.

Според преценките на различни хуманитарни организации около 700 000 деца, или 37% от всички малчугани в Лондон, живеят в бедност.

Причините за това са недостигът на социални жилища и постоянно повишаващите се цени на наемите.

Според различни неправителствени организации консервативното правителство в Англия игнорира проблема.

"От години насам социалните помощи не са увеличавани. Сега пък покрай Brexit биват игнорирани и без това многото проблеми в страната", казва Ейлир Уъдхисън от организация за защита на децата, живеещи в бедност.

Да бъдеш беден в богат Лондон е тема табу, а всъщност може да се случи на всекиму.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, Боже! Каква драма само! Двете деца делели една стая! Мъкаааа, мъкаааа
142
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как бе? Нали във Великобритания от чешмите течеше мед и мляко и паундовете растяха по дърветата?! Само който никога не е живял в чужбина може да се върже на легендите, че там всички живеят като крале и то даже без да работят.
141
8
 
41
 
! Отговори
Всичко е така преди 4 години
Ромеи, или както баба ми им викаше, циггани, тука, където живея няма. Дъщеря ми ги е виждала само на снимка. А ти, с двете къщи, едната в Челси, другата в West Kensington, тия ги разправяй на някой който не е стъпвал в Лондон. Айде със здраве, и внимавай отговорника на строежа да не те хване че пишеш от смартфона, вместо да чистиш етажа.
140
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 142Не е в Кройдон а в Челси. Другата е в West Kensington. Айде със здраве и нека Бог ви варди от ромеите
139
5
 
40
 
! Отговори
Всичко е така преди 4 години
До 142, добър просперитет предполагам значи че сте си купили къщурка, с общи стени с още две къщурки, някъде в Сътън или Кройдън, с 50 годишна ипотека, за 500 000 паунда. Къщичката е нова, вярно, съседите ви мразят и обиждат, защото за тях сте бели ***, псуват жена ти и детето ти, но няма пшроблем, ти си в УК. Къщичката изглежда добре отвън, но ти си знаеш, че над 1.80 от земята всичко е гипсокартон и щперплат, и едвам се качваш по стълбичките. А, и две коли имате, за да ходите до магазина;)
138
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Всичко е така 143"не знам какво значи "живеем в УК можем да си го позволим. Тва УК неква туристическа дестинация ли е? Нещо като Малдивите? Ни знам. Живейте. Ако има време за това;)"Има време и средства за всичко в тази туристическа европейска дестинация. Радваме се на добър просперитет и гледаме "гладиаторските" турнири в България но от "трибуната" без да си цапаме лапичките.
137
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Всичко е така 142"Българките в Лондон които раждат на поразия, да не са едни ***, млади, интегрирани? Ясноооо:)"Скоро ще ви ритат масово под път и над път ромите в България така че ще се сетиш за интеграция но само и единствено от твоя страна.:))))))
136
2
 
9
 
! Отговори
Всичко е така преди 4 години
До 140, не знам какво значи "живеем в УК можем да си го позволим. Тва УК неква туристическа дестинация ли е? Нещо като Малдивите? Ни знам. Живейте. Ако има време за това;)
135
4
 
12
 
! Отговори
Всичко е така преди 4 години
Българките в Лондон които раждат на поразия, да не са едни ***, млади, интегрирани? Ясноооо:)
134
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Измама 128За това българките в Лондон раждат на поразия, защото не става за семейство! Ето значи кой е измамения. Стой си в София за да не се минеш.:)))))
133
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лондон 131Хубаво е човек да се забавлява на гърба на българските просперирали чалгаджии. Живеем в УК и можем да си го позволим без да се кахърим че ще закъснеем за тръстиката или докяна със стоки от неясен произход. Веселие е да четеш как за жълти стотинки се става господин за един ден в България та даже национална гордост прилепва крилата за ***.
132
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 134"Лондон е клоаката на света, новия Вавилон, даже им построиха Вавилонската кула, за да не забравят робите на кого служат."Да можеха повечето българи да се наместят в тази световна клоака цена нямаше да имат.
131
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аркадаша 137Има какво да точат вместо да гледат и смучат пръсти като повечето българи в България
130
4
 
31
 
! Отговори
Аркадаша преди 4 години
Лондон е пълен с индийци, пакистанци и *** единствена им работа е да точат системата за социялни превилегии....изброените нации са мързеливи ..
129
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На който му е скъпо в Лондон, да се мръдне в кънтрисайда. Наемите се определят от търсенето и предлагането, а не от мнението на бедните колко трябва да бъдат те, просейки социал от държавата. За да са толкова високи, явно има кой да ги плаща.Същото и в София, цялата държава се опитва да се набута тук и иска да живее в мезонет с 2 гаража за 200лв наем.
128
12
 
29
 
! Отговори
Всичко е така преди 4 години
Само провинциалисти, некадърници и *** с афинитет към мултикулти ги кефи в ккенефа Лондон. Хубавото е че могат винаги да се върнат у дома, защото там не притежават нищо, и никога няма да притежават. Анадъмо?
127
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лондон е клоаката на света, новия Вавилон, даже им построиха Вавилонската кула, за да не забравят робите на кого служат.
126
7
 
23
 
! Отговори
на полледните преди 4 години
избори, кмета на Лондон е мюсле, пакистанец, което поразва какво е вече мнозинството на населението там, ха ха ха да им еестит добрия живот там на българските ***
125
5
 
29
 
! Отговори
Лондончанин преди 4 години
А и още едн факт. За разлика от Европа, Кралството е една демократична кастова монархия. Поданиците имат всички права да си бъдет в отредената им по-рождение/мигриране каста, но не и да се местят нагоре в йерархията. Отделните касти абсолютно не контактуват по-между си по- един много елегантен, естествен, very English начин.
124
11
 
44
 
! Отговори
ЛонДон преди 4 години
Аз чета коментарите и се чудя. Добре, бе джанъм, като толкова добре ви е в лондон и сте се махнали от тук, понеже сме "диви селяци", миришем на евтина ракия и сме "простаци", какъв го търсите пак при нас? Все пак това е българска медия и тук коментират българи. Или очаквахте тук да има лисабонци?! Хайде живейте си там хубаво и ни оставяте нас, тук с трите ни протрити лева и местната кръчма! Нека си мрем от болестта! Вие нали сте добре!Забравете за нас и пътят към нас!