Тема табу: Животът в бедност в богат Лондон

37% от децата в британската столица живеят в бедност
29 апр 2019 17:30,
207

В своите игри 8-годишната Индия живее в голям дворец и има широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент и момичето дели стая с брат си. Всъщност, тя семейството сред късметлиите.

Майката на Индия, Софи, наскоро е останала безработна, а баща й работи в склад.

"Много ми се иска да мога да им предложа нещо повече", обяснява Софи пред DW.

Според преценките на различни хуманитарни организации около 700 000 деца, или 37% от всички малчугани в Лондон, живеят в бедност.

Причините за това са недостигът на социални жилища и постоянно повишаващите се цени на наемите.

Според различни неправителствени организации консервативното правителство в Англия игнорира проблема.

"От години насам социалните помощи не са увеличавани. Сега пък покрай Brexit биват игнорирани и без това многото проблеми в страната", казва Ейлир Уъдхисън от организация за защита на децата, живеещи в бедност.

Да бъдеш беден в богат Лондон е тема табу, а всъщност може да се случи на всекиму.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
17
 
19
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Абе "докторе" жената неискала... Хахаха. Айде стига с тия нашенски номера. Имаш хубава професия, време е да захвърлите цървулите и да си подредите живота. Аз живея на място където сме само двама дето не сме местни. Аз и жена ми. Няма черни, няма брадати с пижами. Хората са толкова мили и услужливи. Като се разминаваме по улиците се поздравяваме като У наше село. Тази държава е свикнала с чужденците и не се притеснявайте ,че ще живеете някъде където ще се различавате. Бягайте от българите само.
102
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз живея на 600км от Лондон, в не много огромен град и нещата са по нормални. Квартирите са достъпни, по малеко разходи и общо взето е добре.
101
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 106Аз лично не ползвам защото си имам достатъчно. Важното е че ги има което дава едно спокойствие на човек, в случай на неволя няма да просиш от съседа, родата или приятелите. Некадърниците са масово в България защото там хранят мама и тати и уреждат на държавна хранилка и поилка. Некадърникът се познава по това че и едни помощи не може да си уреди като хората.
100
10
 
6
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Алооооо.... Днес. Не ви харесва че ви плюя държавата ли... ?! И на вас ли много ви харесва в това блато и безнадеждно глупавите му злобни присъстващи в него.... Вие по-грамотни ли сте от мен, че си позволявате да ми редактирате написаното...?! Сако си прочетете 10 пъти статията дали ще ви стане ясно колко сте "грамотни"
99
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен104Ти наистина ли си толкова негоден и некадърен, че ползваш помощи?
98
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуе ли българин за помощи/добавки се изяжда от яд защото е свикнал в България да го брулят/скубят/дерат като за световно. Тази система съществува от поне 70 години и се ползва от хора в нужда. Има разбира се и мошеници но щом ги пипнат си лежат по затворите и връщат краденото.
97
4
 
17
 
! Отговори
Dr. Watson преди 4 години
До Бай ГанюЖената не иска. За мен няма проблем, много познати се преместиха. Работата е там, че в Лондон се чустваш по-малко чужденец., макар че ние не сме точно в Лондон, ами в Съри. Засега се оправяме. Не съм хирург или космически инженер, занимвам се с ел. инсталации. един електричар в Лондон изкарва 190-200 паунда на ден, но трябва да имаш документи за квалификация. И език да знаеш добре.
96
21
 
10
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Имах предвид, че Лондон е прекрасен и е хубаво да живееш там ,а мизерната София е едно от най- гадните места на планетата. Както и цялата *** наречена *** дето нещастните й обитатели толкова я бранят и й се радват.
95
5
 
11
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Докторе премести се по на север и нещата ще са доста по различни. В Лондон ще ти трябват бенефити или някоя от бабите да гледа децата / може и да се редуват/ и двамата с жена ти да сте на фул тайм. Освен ако си висококвалифициран / например IT или зъболекар например :) / и имаш добри доходи разбира се.
94
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Dr. Watson 97Workingman Tax Credit, Family Tax Credit, Housing/Council Tax Benefit, London Living Allowance, Child Benefit са добавки които всеки (според доходите) може да вземе защото му се полагат. Никой няма да ти даде медал ако не си търсиш правата!
93
7
 
11
 
! Отговори
Dr. Watson преди 4 години
Да добавя, че помощи от държавата не получаваме, но преди сме взимали, когато парите не стигаха. Но тогава работех за едни българи,и все нямахме пари. Както и да е. Въпросът е, че като закъсаш, държавата малко или много, помага. Но се навъдиха много тарикати и мързеливци, лъжат за щяло и нещяло, че им трябвали пари, и едва ли не са на системи, не могат да се вдигнат от леглото. Да подчертая, и медицинското обслужване(държавното) е на светлинни години от България. Хората също са много толерантни
92
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай *** 94"Неможеш да сравняваш живота в Лондон с тоя в София."Напротив, спокойствието и уредеността в Лондон са неща които в София не се срещат често. Не се цаним за милионери а говорим за минималното и вървим нагоре. Здравеопазване, социална, образователна и съдебна система са неща в английския бит които са много положителни. Няма перфектно място за сега но като цяло Лондон е в пъти по уреден от София, за град който е три пъти и половина по голям от София.
91
2
 
26
 
! Отговори
Dr. Watson преди 4 години
Прочетох доста коментари, нека да споделя и моя опит. В Лондон е скъпо, и доста хора мизерстват, понежа бачкат за малко пари. Да живеем добре , т.е. прилично, на моето семейство, с 2 деца, му трябват чисто на месец 3000 - 3500 паунда. От тях 2000-2200 отиват за наем на къщата и сметки. Когато имаш малки деца, жената обикновено не работи, или най-много половин работен ден. Изкарваш ли едно домакинство над 4000 паунда месец след данъци, едобре. Иначе - не особено.
90
8
 
20
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Ква българска общност бе братле?! Бягай далеч от българите. *** са това . Нито ще ти помогнат с нещо, нито има някакъв смисъл да им гледаш селяндурските муцуни.
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92..разни готованковци, котио гледат, да поработя известно време, след това да се закачат на помощи, а после да си седят по 5 в стая и да си гледат 65 инчовия 4к телевизор, което е кажи речи, единвеното нещо, коеот има стойност в живота им..... Системата във всяка една държава от ЕС го позволява. До голяма степен тази мярка предотвратява повечето престъпления и извращения. По добре го зарови в едно "свинско" благополучие, излиза много по-евтино отколкото затвор и обезщетения.
88
11
 
11
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Кво значение има къде живея ***. Неможеш да сравняваш живота в Лондон с тоя в София. Стана ви високо гроздето и ревете на умряло. Ще се задавите в злобата си и ще *** като нещастници. И не карам Порше- явно това е върхът за комплексарскота ти представа за богатство.
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен88Колко процента от лондон се занимава с наука?
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като млад човек в чужбина, искам да кажа, че съм много разочарован от "българската общност", или по-скоро от липсата й, сред масата сънародници. Знам, че някой хора са били без много избор и са избягали от доста тежки условия, но също така е пълно с разни готованковци, котио гледат, да поработя известно време, след това да се закачат на помощи, а после да си седят по 5 в стая и да си гледат 65 инчовия 4к телевизор, което е кажи речи, единвеното нещо, коеот има стойност в живота им .. :(
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идат роми и мигранти тъй че стягайте тиранти. Те са чесънът в чорбата, и оцетът на съдбата.
84
15
 
4
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
До анонимен 79 - аз не живея в Лондон ***... Лондонски мизерници било. Хахаха. Абе изгнийте си в *** ...