Китай строи тайно трети самолетоносач?

Щял да бъде най-големият досега, според американски разузнавачи
8 май 2019 04:30,
34
Китай строи тайно трети самолетоносач?
Снимка: Reuters

Китай строи своя трети и най-голям самолетоносач, показват сателитни снимки, анализирани от американски мозъчен тръст, предаде Ройтерс.

Още по темата

САЩ ядоса Китай, а Пекин не се шегува, плаши с война!

Снимките, с които разполага Центърът за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, разкриват значителна активност през последните шест месеца в корабостроителницата в Цзяннан край Шанхай.

Китай не е потвърдил официално, че строи трети самолетоносач, макар че имаше намеци в държавни медии напоследък, а сроковете и параметрите на строителството остават държавна тайна, отбелязва агенцията.

Съдейки по снимките, с които разполага вашингтонският мозъчен тръст, плавателният съд, който се строи, наречен от Китай Тип 002, е малко по-малък от 100 000-тонните американски самолетоносачи, но по-голям от френския 42 500-тонен "Шарл де Гол", твърдят анализаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетоносача е скъпа играчка. Зарежете дали е американски, френски, руски или някакъв си друг, това е караница за децата.Ако нямаш как да "изкараш пари с него", няма смисъл да го притежаваш. Американците що свят "демократизираха" с техните е ясно. Френските, английските и русктие самолетоносачи досега много пара не са изкарали. Китайците това го разбират. Въпроса е - къде се готвят да го ползват техния ТРЕТИ? Практична нация са, едва ли ще е за паради.
30
2
 
3
 
! Отговори
Ракета Циркон преди 4 години
До Анонимен 31: Г'лупости ръсиш. Ракетата Циркон да разсмива някого? Ако им подпали задниците на американците, хич няма да им е весело.Самолетоносачът е голяма цел и при реални военни действия не е голям проблем да бъде пратен на дъното, но за дребни конфликти върши работа.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Аааха ха ха хааас ! Китайците имат кинти и строят а краварите снимат и цъкът с език щото нямат кинти.Те понеже краварите нямат кинти направиха последния самолетоносач за кирливите 13 милиарда долара.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Една ракета ЦирконЗабрави да напишеш, че двигателя на ракетата циркон притежава свърх секретен инджикиплякторен барабадабър, който кара американците да се по.ират от смях!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Анонимен 19Кузя ще си изгние ей така и никаква модернизация няма да види.Путин баламосва колхозниците, че заплатите им са ниски, защото събира за нови самолетоносачи... пълен цирк е Раша.
26
4
 
1
 
! Отговори
АМАН от наркомани преди 4 години
ТЕзи наркомани от полицейската мафия в момента застрашават с ликвидация Neosoic eon неозойската ни ера.Подават чрез наркотизирани изобретатели все по нагло вредни оръжия на домашните хора развъждани с Благословията на БОГ ЕАПроизвеждат холограмни оръжия чрез обсебване обемно на човешки хардуерно софтуерни комплекси .Внушават на хората прозиводство и разпространение на вс е по вредни оръжия вкл холограмни ,радарни фотоволтаични..ЦЕЛ получаване на разрешение за ликвидация на домашните хора
25
4
 
2
 
! Отговори
ВНимателно преди 4 години
Навремето същите иноземни наркомани от полицейска мафия зад Плутон /които сега цакат с наркотици подставени на власт вкл в Брюксел и принудиха хиляди милиони водачи на автомобили да увреждат денем и нощем Земята и климата с включени фарове вкл бели високо вредни режещи AIDS activators/увредиха популациите от хора развъждани с цел укрепване на биосферата .Архангел Уриел нареди да ликвидират всички заразени вкл предците на днешните Китайци.
24
3
 
8
 
! Отговори
До * преди 4 години
Да бе, копирано! Едно е копирано, друго - купено, трето - създадено за пръв път в Китай. Например дългобойна противокорабна ракета, каквато нямат нито руснаците, нито янките.Китайцте са най-креативният народ на земята от хилядолетия.Измислили са компаса, сеизмографа, барута, ракетите, фойерверките, хартията, туша, архивите, коприната, лака, фенера, хвърчилото, порцелана, спагетите, пелмените, ресторантите.Имат криминални романи от XVI век. Философи, идеолози и мислители, повлияли Япония и Корея
23
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 4 години
Лъжеш като на Асанчо дъртият дядо! Русия в момента модернизира "Кузнецов". Той си остава самолетоносещ крайцер, тежко въоръжен с високоефективни противокорабни и зенитни ракети. Руснаците имат готови проекти за тежък ("Щорм") и за лек самолетоносачи, но се въздържат да започнат да ги строят, защото не се вписват във военната им доктрина, защото разработиха страховити противокорабни ракети и за тези пари могат да построят 4-6 подводници от клас "Хаски", "the worst nightmare for Pentagon".
22
6
 
7
 
! Отговори
* преди 4 години
Русия и Америка имат най-много уръжия,най-високи и развити технологии в уръжейната индустрия,земя,вода,въздух и в космоса. Имат и шпионски школи в които Руснаците са в пъти по-добри. Но да плашите с палячовците от Китай си е смешно. Нито една от технологиите които използват не е измислена или дори не е имало участие на азиатци тип източни и индийци или пък африканци. Всичко е копирано. И това е ФАКТ.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайно????Че то съвсем официално от години Китай има планове за общо 6 самолетоносача...
20
4
 
11
 
! Отговори
Една ракета Циркон преди 4 години
Руската ракета Циркон развива скорост от 2.6 километра в секунда. Може да преодолее всяка противоракетна защита. Така че колкото и кораби да има край един самолетоносач, не могат да го спасят.Но самолетоносачите са се доказали в регионални конфликти. Да се бомбардира някоя държава, която не признава американската демокрация за най-добра например.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайно, тайно колко да е тайно!
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а русия наряза кузнецов на скрап...
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай са номер едно и икономически, и военно а китайките са много красиви.
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааха ха ха хааас ! Китайците имат кинти и строят а краварите снимат и цъкът с език щото нямат кинти.
15
8
 
12
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До Да допълня...За защита на всеки самолетоносач около него плава цяла флотилия(вкл подводница).Той е практика неуязвим за оръжията на всички страни,с изключение на Русия и Китай.Какво точно имат те не е ясно,но имат разни нещица.Проблемът им е по-скоро в точността по мобилни цели,а не във възможността да преодолеят защитата,където вече има сериозен пробив.Да кажем,че имат потенциал да унищожат самолетоносач с ядрено оръжие,но с конвенционално-не.
14
2
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
от кой тип, трети?
13
2
 
15
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
На снимката се вижда как 5 влекача се опитват да го разтегнат на страни.
12
3
 
23
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 3 Защо смяташ че самолетоносач с 2 000 военни на борда и струващ милиарди е лесна мишена ? Не е 45-та година.Със сигурност са много добре защитени от торпеда и ракети.