От колко пари имаш нужда, за да те считат за богат?

Интересна статистика дава отговор на този въпрос
13 май 2019 22:30, Екип на Bloomberg
34
От колко пари имаш нужда, за да те считат за богат?
Снимка: Pixabay

Чичо Скруч, Тони Старк, Брус Уейн, Тивин Ланистър - това са само част от най-богатите въображаеми персонажи в киното и телевизията, за които така и не разбрахме колко точно притежават, за да бъдат определяни за богати хора.

Едно социологическо проучване, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria, обаче, дава отговор за реалния свят и по-конкренто светът на САЩ.

Оказва се, че прагът на богатството в страната на неограничените възможности е 2,3 млн. долара. Това е една доста висока летва за представите на българина, ако ни позволите да спекулираме по подобен начин.

Проучването взема предвид всички основни нужди на хората, както и онези приятни прищевки на всеки един отделен човек, които правят живота по-поносим, като месец на Малдивите или новия Mustang Shelby.

Интересно е също така, че възрастта играе роля в нуждите на хората. И ако си мислите, че по-младите имат по-големи нужди, значи грешите. Оказва се, че на хората на средна възраст (55-73 години) им трябват около 2,6 млн. долара. Явно с възрастта човек започва да отпуска двата края, колкото и футуристично да звучи това за нашите географски ширини.

Колко пари биха стигнали на американеца, за да живее спокоен живот, и какъв процент от хората преживяват от заплата на заплата, можете да научите в Bloomberg TV Bulgaria тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: САЩпари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Баскетвил,....Е, имението,...Със, най- много, паунда,....1 Паунд,....- Е, над- 2,5 лева ......Със, над- Поровец,...-911....И, Коване- във- тиня,... Кувейти .....
8
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 5 години
Осемнадесет квинталиона.
7
1
 
13
 
! Отговори
Кам преди 5 години
Какво странно има 55-73се счита за средна възраст.След това започва старостта.
6
4
 
24
 
! Отговори
Дефиницията е преди 5 години
Богат е всеки който може да поддържа стандарт над средния без да се налага да работи.Примерно спрямо стандарта в България за да си богат трябва да имаш поне 30-40 хил. лева на година пасивни доходи. А на запад поне 100 хил евро.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг хората са оскотяли издребняли и озлобяли.Нали се сещате за историята за стоте ябълки?Ако ги има човек какво би направил.Англичанинът кво казал,французинът,германецът,еврейнът и тн.И като го питали Вуте он казал "ше ям колко мога,ше повръщам и пак ще ям а другите ще стъпча в калта ,никой да не яде"
4
1
 
13
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
До 2:И аз се зачудих и върнах да препрочета.Изтървали са 1 буквичка, според мен.Вместо ".... на средна възраст" са искали да напишат ".... над средна възраст", според мен.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ 3 милиона долара не са много пари ако искаш да се отпуснеш и да си поживееш.Например най-евтиният самолет е 200 000 долара обаче не изглежда баровски.Има не лоши лодки за по половин милион.Не изглеждат богаташки но стават.Какво е един успял човек ако няма поне един лачен мерцедес кабрио?Аре още 70-100к и там.Наместихме първият милион.Остават 2 за къща,манджа,дрехи и забавления.3 милиона не стигат.10 ако е икономичен.Просто цените на хубавите домове в добри квартали са зловещи.1млн стартова
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средна възраст, 55..73г?
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една четвърт от парите дето Боце ги е откраднал и човек е бога , много богат - за три покоения след него !