Франция се готви... за финала на Купата на африканските нации

Полуфиналът в Египет завърши със стотици арестувани във Франция
19 юли 2019 12:55,
62
Франция се готви... за финала на Купата на африканските нации
Снимка: архив, Reuters

Властите във Франция се подготвят за безредици след финала за футболната купа в петък. Новината не е закъсняла с една година. Всъщност, тази вечер ще се играе финала за Купата на африканските нации.

След като в неделя Алжир спечели полуфиналната среща, безредиците бяха толкова масови, че 200 души се озоваха в ареста.

Франция е колониална сила, като в продължение на 130 г. е била в Алжир. Именно затова много хора са с двойно гражданство - алжирско и френско. Повече от половината алжирски отбор е съставен от спортисти, родени, отгледани и тренирали с Франция.

Когато в неделя алжирският тим стигна полуфинала на първенството, което се играе в Египет, тълпи от хора се събраха по улиците на големи градове като Марсилия и Париж, пише Guardian.

В центъра на френската столица десетки коли обикаляха, хората празнуваха по прозорците, развяваха алжирски флагове. Десетки се събраха да празнуват на Шанз Елизе.

Някои от тях бяха арестувани, след като са започнали да трошат стъкла на коли и витрини. Спецчастите са разпръснали сълзотворен газ, за да разпръснат тълпите от Шанз Елизе и 169 души са били арестувани само в Париж.

В цяла Франция общо 282-ма са били арестуваните след полуфинала.

В Марсилия някои алжирски фенове са тръгнали към Старото пристанище, малко след като са приключили фойерверките по случай националния празник на страната. Полицията ги е задържала и някои младежи са били арестувани.

Властите в Лион също са имало проблеми с празнуващите.

Във Франция не е нетипично футболните празненства да приключват с арести. Преди година, след като Франция спечели Световното по футбол, огромни магазини бяха потрошени и ограбени по време на празненствата на Шанз Елизе. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия.

Според дясната, анти-имиграционна партия на Марин льо Пен, празненствата покрай мачовете от Купата на африканските нации показват провала на Франция да интегрира хората с алжирски корени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
На помощи и пак отива в магазина и купува отива в аптеката и купува отива в бирарията и пие пак плаща.От това печели и белият французин.Отива и троши оп идва полицая бел французин и го арестува.А и там да вземеш социални се иска да си бачкал някакво време не е толкова просто.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Не е така. Голяма част от тези не работят и са на помощи. Ако бащите им са работили когато са дошли преди 40 години,тези сега са като нашите братя млади,здрави прави мъже,които не работят,за жените им да не говорим. И само раждат,ражДат,и белия французин работи,спадат му доходите,за да ги храни,и става беден,и изилза на 35 седмичен протесТ с жълти жилетки.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то в националния на Франция бели хора почти няма, те сега се сетили франсетата, че държавата им се превръща в талибанско гето.
22
17
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Единственият шанс за българската икономика са имигрантите.Без тях България умира.Приемайте повече и не се правете на ариици.
21
18
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Повече араби във Франция повече раждаемост повече раждаемост повече прираст на населението по-голям и атрактивен пазар повече продажби по-голямо производство и чуждестранни инвестиции.Повече назначени здравни работници.Повече ученици и студенти от там и по-високи заплати за учители и професори и повече работни места което ще доведе до по-малка безработица.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещата столица на ЕврАбия в западна европа ще е някде във Франция.
19
13
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Повече мигранти повече продадени коли храни лекарства дрехи стоки повече пътникопоток в транспорта.Повече нарушители?Чудесно така се назначават повече контрольори инкасатори и тн.Така се намалява безработицата.Дори нелегалните са от полза.
18
0
 
31
 
! Отговори
Tъпанар преди 4 години
Не мога да си обясня защо Франция не играе на това първенство! Все пак техният национален отбор е 95% сборния отбор на Африка...
17
9
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Мноу сте прозди алжирци африканци всички развиват френската икономика.Нела трошат тва означава повече назначени полицаи надзиратели и служители на сигурността увеличение на заплатите им повече пари за възстановяване повече назначени работници така арабите сами ще възстановят щетите.Повече мигранти повече клиенти в магазините така се засилва търсенето производството и икономиката.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да Франция е колониална сила. Франция е рекоедьор с 12 часови пояса.
15
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алжир, Тунис и донякъде Мароко са си част от европейската цивилизация, така че коментарите по надолу говорят за изключително невежетво
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на снимката виждате инженери и неврохирурзи със средно айкю 160.
13
0
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Гледайте Франция, мислете за България !Стига с тая извратена евроатлантическа интеграция да не стигнем в един момент положението в България да празнуваме Нова година на Банго Васил.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел и макрон харесват това. Урсула казва малко са трябва още да приемем!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както някой по-долу спомена - никой не ги е бил по главите да се тикат в Африка и да си пълнят страната с наследниците на колониите. Ами френски граждани са - да си ги интегрират. И ние имаме едни индийци. Първо да си интегрират своите и после да дават акъл кое как се прави. Следващата купа на африканските нации ще е във Франция. И без майтап - в Париж ако намериш парижанин е като да спечелиш от лотария.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алжир не е била колония, а част от метрополията, има голяма разлика
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция се подготвят за безредици и в събота. Жълтите жилетки за 37 седмица на протест. Ще стигнат ли до юбилей - 52 седмици?
8
1
 
25
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Трагедията на Европа. Вместо ние да интегрираме тия гибони, те ще ни асимилират.
7
0
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Видимите резултати от великата демокрация, още 10-20 години и няма да има европеиден човек там ;) !!!
6
0
 
17
 
! Отговори
моч преди 4 години
На мен ми звучи така :Африканските нации сготфиха Франция във финална купа........