Полицията нахлу в студиото на Навални

Четирима души са задържани
10 авг 2019 23:00, Нели Христова
68
Полицията нахлу в студиото на Навални
Снимка: Reuters

Руската полиция задържа днес най-малко четирима души при обиск в студиото на опозиционния лидер Алексей Навални, предаде ТАСС.

Новината бе съобщена за агенцията от адвокат Владимир Воронин, който представлява интересите на Фонда за борба с корупцията (ФБК), основан от известния блогър.

"Стоя пред студио Навални Лайф (Навални Life), не ни пускат вътре с моя колега. Сега задържаха четирима души, вътре има още шестима. Обискът се провежда в рамките на наказателно дело за масови безредици", каза адвокат Воронин, цитиран от БТА.

Според Павел Чиков, ръководител на правозащитната организация "Агора", чиито адвокати също оказват правна помощ на сътрудниците на ФБК, вече са задържани девет души. След края на следствените действия задържаните ще бъдат отведени за разпит в Следствения комитет на Руската федерация, отбеляза Чиков.

Сега Навални е в ареста за нарушаване на законодателството за провеждане на демонстрации, след като призоваваше хората да протестират в Москва заради изключването на опозиционни кандидати от участие в местните избори следващия месец.

В разрешена демонстрация в руската столица днес се включиха близо 50 000 души, съобщи по-рано Франс прес.

Руската полиция е задържала при опозиционните протести 245 човека, 146 от които в Москва, предаде Ройтерс, като се позова на независим монитор.

Министерството на вътрешните работи съобщи за 136 арестувани за участие в неразрешени акции, които опозиционери провели в центъра на столицата след съгласувания митинг-концерт в подкрепа на нерегистрирани кандидати за участие в изборите за местен парламент. Те са били задържани за различни правонарушения, каза пресслужбата на руското МВР, цитирана от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Русия!Навални е американска пионка която има за цел, създаване напрежение и вълнения сред народа !Ни руснака не е толкова глупав !Те много-добре знаят как се живее през 89 демокрацията !!
34
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия човешкия живот няма стойност, всеки неудобен бива унищожен. Ще внушават, че е какъв ли не - американски шпионин, ***, наркотрафикант и каквото се сетите. А такива масови арести не е имало и при Сталин.
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти си въшкa.Евроатланточеска.И ... щях да забравя... мишка много се римува с мойта пЕшка.Сешш ли се?
32
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте малко културни новини, как е поп-фолк дивата софка, как е гринго и останалата плеяда турбо-фолк фурии като азис, асан, мюмюн, оставете Русия, тя и без вас ще се оправи.
31
0
 
34
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
Зашото си мишка
30
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма оправия в руската кочиина....
29
5
 
36
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Е па щом му аресва, да го тупат.Мене що ме не тупат?
28
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние тук си ги знаем като мекерета *** там си ги знаят като пета колона предатели ! И едните и другите цицат от една и съща цица и целите им са едни и същи !Колко трябва да си *** да си мечтаеш че като победи глобализъма те ще продължават да паратизират и щели да бъдат от "елита" ха ха просто не знаят какво ги чака !!!!?!
27
10
 
38
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
Вижда му се края на джуджето. 48 % от руснаците не го искат. Скоро на Путин обувките ще останат сираци...
26
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е да го смачкат щото тоя ще продаде и майка си. В панделата за 30г и толкова.
25
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДУГИН РУСОФОБИТЕ СА СЕКТАНТИ
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДУГИН- КОЙТО НЕ НИ ОБИЧА Е ПСИХИЧНО БОЛЕН...
23
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО ВАЖНО Е КОЙ ПЛАЩА ЗА ТОВА- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 280ЛВ.
22
10
 
44
 
! Отговори
до Анонимен преди 4 години
От протестите в Париж и тези в Москва разлика от небето до земята.-----------Вярно е!!!!!Във Франция имаше УБИТИ демонстранти!Десетки жертви с Извадени Очи от гумени патрони!Стотици осакатени и пребити, включително и журналисти!!!!!Чичко Гугъл и Ю-туб са свидетели!!!!!!Потърси и ще намериш!!!!!
21
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Xoxo, перял парички а после съвсем неочаквано и нелогично дошли полицаи... Какъв ужас, какъв кървав режим...Докога ще ни заливате с пропаганда. Винаги когато подобни новини се показват, те имат само една цел - пропаганда.
20
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, па тоя явно е минал границата на допостимото!!!!!Власта го траеше въпреки множеството условни присъди, но тоя взе да се взема твърде насериозно.Нито една власт по света не търпи когато с парите на чужди НПО-та и правителства такива "борци за демокрация" използват Непълнолетни, за да отработят парите от чуждестрани фондове и организации!!!!!Всичко си има мярка!!!!ПС------Този няма никакъв бизнес, не работи и не е работил, но дъщеря му учи в елитен колеж в САЩ!!!!Откъде пари????
19
8
 
44
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
До 27Лъжеш като дърт..... В Париж биеха и влачеха жени. Жалко, че няма как да се споделят ликове в това сайтче че да ви покажа нагледно как стоят нещата.
18
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От протестите в Париж и тези в Москва разлика от небето до земята.На този в Париж протестиращите палеха магазини, правиха барикади, масови безредици обръщаха коли.... На този в Москва мирни граждани без да нарушават охществеият ред, биват бити най - брутално след като се най - щателно проверени за оръжие. Вие ако не виждате това, значи сте съвсем зомбирани.
17
2
 
37
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
СВЕТЬТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПСИХОПАТИ
16
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей енгелс.....видяхме "последната фаза" на "капитала", книгата за семейството която написа без да си бил женен, сСсР то, източна европа и какво ли не още.