Полицията нахлу в студиото на Навални

Четирима души са задържани
10 авг 2019 23:00, Нели Христова
68
Полицията нахлу в студиото на Навални
Снимка: Reuters

Руската полиция задържа днес най-малко четирима души при обиск в студиото на опозиционния лидер Алексей Навални, предаде ТАСС.

Новината бе съобщена за агенцията от адвокат Владимир Воронин, който представлява интересите на Фонда за борба с корупцията (ФБК), основан от известния блогър.

"Стоя пред студио Навални Лайф (Навални Life), не ни пускат вътре с моя колега. Сега задържаха четирима души, вътре има още шестима. Обискът се провежда в рамките на наказателно дело за масови безредици", каза адвокат Воронин, цитиран от БТА.

Според Павел Чиков, ръководител на правозащитната организация "Агора", чиито адвокати също оказват правна помощ на сътрудниците на ФБК, вече са задържани девет души. След края на следствените действия задържаните ще бъдат отведени за разпит в Следствения комитет на Руската федерация, отбеляза Чиков.

Сега Навални е в ареста за нарушаване на законодателството за провеждане на демонстрации, след като призоваваше хората да протестират в Москва заради изключването на опозиционни кандидати от участие в местните избори следващия месец.

В разрешена демонстрация в руската столица днес се включиха близо 50 000 души, съобщи по-рано Франс прес.

Руската полиция е задържала при опозиционните протести 245 човека, 146 от които в Москва, предаде Ройтерс, като се позова на независим монитор.

Министерството на вътрешните работи съобщи за 136 арестувани за участие в неразрешени акции, които опозиционери провели в центъра на столицата след съгласувания митинг-концерт в подкрепа на нерегистрирани кандидати за участие в изборите за местен парламент. Те са били задържани за различни правонарушения, каза пресслужбата на руското МВР, цитирана от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка история.......тези се връщат назад, вместо да вървят напред.
14
10
 
46
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Те САЩ са все в последна фаза според руската пропаганда. През това време СССР фалира и се разпадна, цяла Източна Европа стана член на НАТО и ЕС, руснаците пият лосион и бягат на запад, ама иначе САЩ са в последна фаза още от средатана миналия век хахаха Правда друзя
13
8
 
43
 
! Отговори
mimo преди 4 години
*** ***,ако някоя партия биде спонсорирана от ПУТИН в САЩ,Американците арестуват ,председателя като Руски шпионин и до живот.А спонсорираният от ЦРУ НИВАЛНИ,Отговорете си сами.
12
13
 
40
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
един истински патриот на русия трябва да бъде спрян в борбата си за освобождаването на руския народ от стадо олигарси начело с авторитарен насилникжалко за тази страна че както у нас доминира насилието над правотата
11
5
 
44
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Това има общо със събитията в Хонг Конг, все американски провокации, показващи че империята на злото САЩ е в последна фаза.
10
7
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СЪЩАТА РАБОТА КАТО С ТАД ГРУП!!!ГДБОП РАБОТИ ЗА БОРИСОВ ПО ПОРЪЧКА НАТОПЯВАТ ВСЕКИ И НЕ ИМ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ!!!ОСЪДИХА ХОРА ПО ПОДХВЪРЛЕНА БЕЛЕЖКА ОТ ГДБОП НА КОЯТО ПИШЕЛО ДА СЕ БИЯТ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ!!
9
10
 
44
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Браво на Путин!
8
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха спокойно другари, не се комплексирайте. Русия е велика, има супер оръжия, Путин е полубог и язди тигър в тайгата като ходи на излет
7
7
 
47
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Естествено че хората на Навални ще правят провокации. Иначе никой няма да ги забележи. Този сценарий е отработен, и сме го виждали и у нас. Но в Русия няма да сработи.
6
5
 
49
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Тоя Навални май е някакъв гангстер и служи на цру. Ако е така направо доживотен му се полага на мискинина ньеден. Може и горбачов да го е вербува. Да му проследят финансите откъде идват..
5
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"До Анонимен 5Вие антируските тролингени сте по калъп отливани"Браво, много мъдър коментар. Само любовта към Русия те е направила толкова умен
4
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те за това са толкова изостанали тия горките. Кой гений ще отиде да прави бизнес там, да прави иновации да инвестира? На Путин приятелите доят мужика и си пазаруват яхти а който има потенциал отива в Америка
3
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия руските диктатори като по калъп все едни и същи параноични и жалки. Тука като имаше протести, Бойко си даде оставката и нашите червени гении му викат диктатор. Путин като има протести праща полицията да ги бие и арестува опозицията
2
15
 
43
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Все се чудех как не са го смачкали този човек и ето: нищо ново в Русия - терор и елиминиране на противника/конкурента с всички средства. Нищо ново под руското небе,
1
16
 
42
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Те това е Путиновата Демокрация...А гъкнеш...а пишман си станал...