Борисов пред Медведев: България е вход към европейския континент

Черно море да си остане море на мира, търговията и туризма
12 авг 2019 13:40, Елка Василева
125
Борисов пред Медведев: България е вход към европейския континент
Дмитрий Медведев и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Необходимо е да бъдат обсъдени възможностите, които се разкриват пред Русия и България, ако бъдат съчетани потенциалите на Черноморския и на Каспийския регион. Това посочи премиерът на Русия Дмитрий Медведев пред българския си колега Бойко Борисов, предаде ТАСС.

Медведев разговаря с Борисов в кулоарите на Първия Каспийски икономически форум в Туркменистан.

"Посещението ви тук, в Каспийския регион, доказва онова, за което разговаряхме с вас днес, че може да се опитаме да съвместим и черноморското измерение, и каспийското измерение, особено ако това носи дивиденти на държавите и народите в нашите страни", каза руският премиер.

Борисов отбеляза, че регионът "разполага с огромни възможности" и България, разположена от другата страна на Черно море, е "един вид вход към европейския континент".

"Трябва да се има предвид, че търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилните комуникации, морският транспорт, хъбовете, каквито има и в България, и в Русия северно от този регион, предполагат огромни възможности", каза българският министър-председател.

Черно море "трябва да си остане море на мира, търговията, туризма, транспортните връзки", осигурявани от фериботи, яхти и газопроводи, подчерта Бойко Борисов, цитиран от ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оди нашия за байрама да го обрежат
86
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1/4 от Черно море е затворено в момента от Руснаците, като цялата акватория пред България ,веднага след териториалните ни води е затворена за корабоплаване от тях до 19-ти август. Това е тапа и пречи на корабоплаването . Нещо по въплоса ?
85
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна транзитира руска газ 70 год, като гледам не е станала Дубай :) Стандарта и е 4 пъти по нисък от нашия. Такаче колегата долу е прав. Който има зор да предлага цени и ако България и харесва, ще го направи. Просто е.
84
1
 
9
 
! Отговори
вонии преди 4 години
Ние сме вход на немски...
83
2
 
22
 
! Отговори
до 87 преди 4 години
Точно Борисов има зор. Защото хъбчето му стои празно. А похарчи 200 милиона народни пари.Иначе газ за него може да дойде, само ако Медведев, тоест Путин разреши.Нито от Туркменистан, нито от Узбекистан, нито от Казахстан, нато от който и да е -стан, може да дойде газ, без да мине през Русия и през руски тръби.Погледни си картата, като не си учил навремето география.
82
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние зор нямаме. Който има да дойде и да каже, какво предлага, заа да минава продукцията му през нашата страна. Тогава можем да преценим дали си заслужава или не. За сега виждам само едни надути северни бастуни, които незнаят дори историята на балканите, но претендират да водят света :) Аре довиждане.
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРАЖДАНИ ЗА РУСКИ ВХОД?
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТолкова *** на такова високо ниво не сме имали от времето на Ивайло Сви нариня...........Не обиждай цар Ивайло,изключителен военен тактик и водач,с невероятни военни умения, разгромил и татари и византийци,наврял ги там,където слънце не огрява!
79
8
 
6
 
! Отговори
парадокс преди 4 години
Българите и българките са толкова бедни и мизерни ,че макар изкъпани миришат на фекална смет,а политиците им са отайката на тази разлагаща се смет!
78
1
 
8
 
! Отговори
до 71 преди 4 години
Министерството на отбраната е превело на САЩ цялата сума от 1.2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката на осем изтребителя F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение. Преводът е нареден в четвъртък, 8 август.Първите два самолета би трябвало да бъдат получени след 4 години - средата на 2023 г., а още четири - до края на същата година. В първото тримесечие на 2024 г. се очакват последните 2 броя. Очаква се решение на Конгреса, с което САЩ ще дадат 60 млн. долара, което би намалило цената.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКЪВ Е ТОЯ ВХОД ОТ КОЙТО ВСИЧКИ СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗЛЯЗАТ? ПРИЛИЧА НА ИЗХОД.
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова *** на такова високо ниво не сме имали от времето на Ивайло Сви нариня.
75
2
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Нема Баце умни съветници!Една бе Румката ама я запрати в Израел!Баце гордост наша банкянска няма ли, кой да те светне,че още преди години Газпром по двустранен договор изкупи всичката газ отиваща на запад!Та за твоето хъбче ще има втечнена вашингтонска пръдня!А той умника даже и за западните балкани мисли,леле...Баце помислили какво е врата,вход на суверенна държава и евроатлантическа колония дето направихте България
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ОТ 1945 ГОДИНА НАСАМ БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ПОДЛОЖЕНА НА ОПИТИ ЗА ПРОДАВАНЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ И ПОЛИТИЦИ.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я ЧЕ ИМ ДАМ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДВА МИЛИАРДА И ТЕ ЧЕ МЕ ОСТАВАТ ДА ПУЩАМ РУСКИЯ ИНТЕРЕС ТУКА. ПЛАТИЛ СЪМ ИМ.така разсъждава човек, който цял живот е бил беден и изолиран от социализъм
72
2
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
За съжаление за 10 години управление Бойко Борисов направи от България не вход, а изход от Европа.Изход ! Сиреч задна част, дирник, ***, клозет ... Място, където и откъдето се изхвърля отпадъка.
71
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите гледат на ЗАПАД, Бойко и Радев на изток.
70
9
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Как да стане Черно море море на мира, а като Путин е нацвъкал в Крим половината си ракети и самолети? Само лабутя щи ги оправи, ся като им насадят ядрените ракети в Афганистан и Корея и ще мирясат :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Гарибамбули Расимахурдинов какво измяца по въпросъ?
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНИЩО НЕ Е СТАНАЛО, БОЙКО СИ МИСЛИ, ЧЕ КАТО КУПИ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ САМОЛЕТИ И ТЕ ЩЕ МУ ПОЗВОЛЯТ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА. ПРЕКАЛЕНО Е СЕЛСКИ.