От Пхенян за Помпео: Отровното растение на дипломацията на САЩ

Той вредял на усилията за рестарт на двустранните разговори
23 авг 2019 22:51, Елка Василева
24
От Пхенян за Помпео: Отровното растение на дипломацията на САЩ
Майк Помпео. Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският министър на външните работи И Йон Хо нарече американския държавен секретар Майк Помпео "отровното растение на американската дипломация", което вреди на усилията за рестартиране на двустранните разговори по севернокорейската ядрена програма, предаде Асошиейтед прес.

Министърът изрази това мнение като протест срещу наскорошно изявление на Помпео, че Вашингтон ще запази санкциите срещу Северна Корея, докато тя се денуклеаризира.

Още по темата

Дипломат номер едно на Пхенян каза, че Северна Корея е готова да разбие на пух и прах абсурдната мечта на САЩ, че санкциите ще предизвикат промяна в страната.

Министърът допълни, че Пхенян е готов едновременно и за диалог и за конфронтация със САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Ако САЩ се опитат да се конфронтират с нас със санкции и не се откажат от тази конфронтационна позиция, това ще бъде погрешна преценка", каза дипломатът.

По адрес на Помпео той заяви, че той "хвърлял тъмна сянка върху двустранните разговори и че бил по-заинтересован от собствените си политически амбиции, отколкото от настоящата американска външна политика".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Реално преди 4 години
И няма кой да прави хубавите самсунгчета, с които говорят, чатят, снимат и пр. Поставилите минус на предните два поста.
22
3
 
7
 
! Отговори
преводач от китайски преди 4 години
Не "растение" е йероглифа, който е използван - "изп ражнение".
21
7
 
4
 
! Отговори
Реално преди 4 години
САЩ да преговарят, като залогът е да махнат армията си от Южна Корея. Тръмп за малко не се съгласи. Но го спряха от републиканската партия, също и Помпео. Махнат ли армията от Южна Корея, тя става лесна плячка на севернокорейците. Където може да се практикува канибализъм, но са претъпкани с оръжие. Например възвишенията по границата - с оръдия с атомни заряди /те са на една крачка от Сеул/. И така, сбогом Южна Корея.
20
11
 
5
 
! Отговори
Реално преди 4 години
Северна Корея /Китай, всъщност/ искат да пропъдят американците от Южна Корея.Най-напред почнаха с ракетите, насочени към, Япония, Хавай, Калифорния. Изстрелвайки ги една след другата /учебно, разбира се .Както и ядрените опити. Ясно, че за няколко години държавичка, в която се наблюдава канибализъм, защото не може да се изхрани, няма как да произведе междуконтинентални ракети и атомни бомби. Това става с помощта на руснаците и китайците. Идеята е САЩ да се подплашат и да преговарят.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е върхушката на САЩ да престане да казва на всички по света какво да мислят и да правят! И да не си търси врагове, защото наистина ги събра лавинообразно с безцеремонното си отношения към страни, народии международни договори, организации.Където стъпят, трева не никне!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Евала на Корейците само така за суверинитета се воюва и нашия нее минал без бой"-----------------Само дека без бой го загубихме и сега се намира във Вашингтон.Безвъзвратно загубихме това, което ни беше подарено през 1878 г. от Русия.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Северна Корея е готова да разбие на пух и прах абсурдната мечта на САЩ, че санкциите ще предизвикат промяна в страната."Тази позиция на КНДР беше ясно обозначена от самото начало на преговорите и само безнадеждно заблуден не би я забелязъл. Пиндостан по аналогичен начин не отразява и твърдата позиция на Русия относно санкции/промяна, но това негово инфантилно-отровно поведение си е за негова сметка.
16
6
 
7
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До Един от Дивия ЗападЛошата новина е, че СКорея ще се оправи много по-добре от нас, дори и с Ким и комунизма си. Ако Ким направи сделкас Тръмп. Колкото и парадоксално да звучи. С нашите комунист-капиталисти на всаст сме до тук.
15
7
 
4
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Ами аз понякога се нервя на българите че са таквиз, но после се сещам за Северна Корея и си викам: Има много по-зле!
14
7
 
4
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Пълна илюзия е че СКорея ще се откаже напълно от ядрените си отъжия. Поне докато династрията и комунизма там са власт. Може да са комунисти но не са балами. Да - Ким иска да приложи китайския модел и това опитва. В най-добрия случай ще си си запазят една-две атомни бомбички за предпазна мярка и спрат нови разработки и допуснат пълни инспекции. Тръмп го знае, но сега просто вървят преговорите- какво ще получи Ким за това. А Тръмп няма да позволи да го прметнат, както предните президенти на САЩ
13
2
 
3
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
И аз тъй мисля.
12
7
 
8
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
До Един от Дивия ЗападДа- японците копираха. Да- и южнокорейците копираха. И това се нарича 'гратисен период'. Нормално! И да-и двете вече изобретяват и имат стотици хиляди патенти сами и играят вече по правилата. Но Китай не иска да играе по правилата. Въпреки че вече са вече икономически гигант искат привилегиите да си продължават. Защо Китай не са вече както Япония и Южна Корея в изобретенията и почтената търговия? Защото Китай е нагла комунистическа държава за разлика от Япония и ЮКорея
11
5
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Ще бъда съвсем откровен и ще заявя, че не харесвам комунизма. А и Путинизма, но Путин продава ли С-400, а продава ли миг-35? А Китай ги купува, щото знае само да копира.То и японците копираха от начало и се съсъезаваха със Сащ, а Марко Семов написа От Япония, като за Япония.
10
2
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Някой да цитира пистолет, револвер или друго оръжие, дето да го изнасят китайците. Т.е. да е конкурентносппсобно.
9
2
 
4
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Китай винаги е искал далечния изток и през месец пробваха навлизания и руснаците им начукваха канчето. Ся се опитват да изкупят планетата. Туй е щото не разбират цивилизацията. А нека споделя и друго.Ако ти дам всичките си пари няма да станеш по-умен.
8
1
 
3
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Китайците имат нескривани апетити към руски територии,територии с полезни изкопаеми и газ най вече.Също имат и намерения да приобщят към себе си всички азиатски държави чиито население е главно с монголоидни черти и гени,а това вече е чист расизъм.Китай стана много силен икономически,с мощен военно промишлен комплекс,и отворен за най-новите технологии в света.Почти всички икономики по света зависят от Китай.Поне САЩ за сега им се опълчват,но те навириха нос и започват да стават брутални.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той вредял на усилията за рестарт на двустранните разговори"Би било добре да ни представяте новините си с по-малко пристрастност към вашингтонските си ментори.
6
5
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Наистина ли смятате, Сев. Корея може да воюва със САЩ?Тия имат шанса да получат макс добри неща изработвайки на Тръмп нобелова за мир.Ако не щат, нека изпратят една ракета по Япония, за сигурноста на която са гаранти спечелилите втората световна война.
5
2
 
14
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
Евала на Корейците само така за суверинитета се воюва и нашия нее минал без бой
4
1
 
4
 
! Отговори
От София за Помпео преди 4 години
Каквото кажат началниците, това ще правим, иначе - лошо!