КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика

Декларацията на Ким и Тръмп може да остане само лист хартия
11 юни 2019 09:44, Елка Василева
12
КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика
Ким Чен Ун и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Севернокорейската информационна агенция КЦТА призова Съединените щати да се откажат от враждебната си политика към Пхенян, предаде Ройтерс.

В противен случай, изтъкна КЦТА, споразуменията от миналогодишната историческа среща в Сингапур могат да станат само обикновени листове хартия.

Изявлението на севернокорейската информационна агенция е отражение на задънената улица, в която влезе преговорният процес между Пхенян и Вашингтон след втората среща на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун през февруари във виетнамската столица Ханой.

В Ханой американските искания за денуклеаризация на Северна Корея се сблъскаха със севернокорейските искания за значително облекчаване на санкционния режим срещу Пхенян.

"Арогантната и едностранна американска политика никога няма да сработи с КНДР, която цени суверенитета си", заяви КЦТА.

И сестрата на Ким Чен Ун се появи, не е в немилост

Според информационната агенция има опасност съвместната декларация на Тръмп и Ким от 12 юни миналата година, с която те поеха ангажимент да работят за нови отношения между двете страни, да се превърне в обикновен лист хартия, тъй като Съединените щати не я прилагат.

Още по темата

Южнокорейският президент Мун Дже Ин изрази вчера мнението си, че преговорите между Северна и Южна Корея, както и между Северна Корея и Съединените щати скоро ще продължат.

Мун Дже Ин каза по време на официално посещение във Финландия, че вървят преговори за трета среща между Северна Корея и Съединените щати, "така че не мисля, че това е ситуация, в която има нужда от намесата на трета страна.
Американският президент Доналд Тръмп каза миналата седмица, че няма търпение да се срещне с Ким в подходящ момент, припомня БТА.

Тръмп и държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео ще участват в срещата на Г-20 в Япония по-късно този месец, а след това ще се срещнат с Мун Дже Ин, за да координират усилията си за окончателна и напълно верифицирана денуклеаризация на Северна Корея, заяви вчера говорителката на Държавния департамент Морган Ортагюс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагледен пример как една малка държава и нейният лидер,направи империята САЩ за смях!
9
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика и да дават ориз и пари щото иначе ще гърмим атомни бомби. Най-изгодната политика е рекета с ядрено оръжие."Че Анонимни САЩ рекетират колко страни с Ядрено оръжие? Защо Аджеба има Ядрено оръжие на САЩ на територията наГерманияТурцияЯпонияХилядните САЩ военни контингенти също разположени там не са ли форма на рекет?Ето направи си експеримент, Вземи Меркел министър председателя на Германия и отиди да провериш САЩ база ...
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв мощен враг на Изток в лицето на Русия+Китай+Иран+Северна Корея си създават американците, просто не е истина.
7
1
 
5
 
! Отговори
Путин преди 4 години
И аз ви призовавам.
6
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА визите за българите кога ще отпаднат Бойко?Ако имаш предвид визите за КНДР никога. Ако имаш предвид за САЩ когато България престане да бъде васална изтривалка на Русия.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно да призоваваш порът да не мирише.
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика и да дават ориз и пари щото иначе ще гърмим атомни бомби. Най-изгодната политика е рекета с ядрено оръжие.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А визите за Българите кога ще паднат Бойко?
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маpшал Ким е голям политик, висша степен дипломация. Cреща се направо със президента на САЩ, когато си поиска!
1
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всипки военни првтъпноци почнаха да става крайно нагли и арогантни и накрая някой, ще изяде сопата . САЩ са търпелива държава ама като им се качиш на главата и просто ще те ударят като муха. Малко ни е радиацията ами щи траем и на тебе опитите и замърсяването, защото искаш да седиш на власт и да се правиш на фараонн.