САЩ дава 36 млн. долара помощ за Венецуела

Страната трябва да се върне към демокрацията
26 сеп 2019 08:15,
23
САЩ дава 36 млн. долара помощ за Венецуела
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви на среща на латиноамерикански лидери, които признават венецуелския опозиционер Хуан Гуайдо за законен лидер на Венецуела, че те са част от "историческа коалиция", която се опитва да свали от власт президента Николас Мадуро, предаде Ройтерс.

Опозицията смята преизбирането на Мадуро през 2018 г. за незаконно и призовава ЕС да наложи санкции на представители на правителството на Мадуро, които имат активи в страни от ЕС. Тя призова и латиноамериканските си партньори да окажат по-голям натиск на съюзниците на Мадуро като Куба, пише БТА.

"Фактът, че президентът на САЩ свика толкова много други, за да чуе мнението им, е наистина основополагащо в тази борба Венецуела да се завърне към демокрацията", каза присъствалият на срещата аржентински външен министър Хорхе Фори.

САЩ ще отпуснат 36 милиона долара помощ за Венецуела в рамките на хуманитарната програма на ООН за тази страна, каза администраторът на Американската агенция за международно развитие Марк Грийн.
ООН обяви, че има нужда от 223 милиона долара за помощ за 2,6 милиона венецуелци тази година, но до момента е получила само част от тази сума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финансирането на опозицията отвън не беше ли противозаконно?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що е "Главанак" - лош и несръчен сервитьор, който обслужва лошо господаря си, разлива виното върху скъпия костюм, прави мазни петна, които злепоставят господаря му пред обществото.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите свършиха и спряха протестите. Сега ще почнат пак. Гуайдо ще вземе още няколко милиона долара за услугата. Гуайдо постъпи като "Главанак", когато извика войските на САЩ във Венецуела.
15
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Амиго на Гуайдо"Това стана след като в края на януари Мадуро узурпира властта, когато мандатът му изтече, а проведените избори не бяха законни."ХАЙДЕЕ ПОРЕДНИЯ ЧУКЧА ПИСАТЕЛ А НЕ ЧИТАТЕЛУмнико във Венецуела изборите се правят с машини като последните са свързани със спътник. И спътника и Машините са САЩ производство и така е вече 5 или 6 избори подред до колкото знам. Така че да казваш че изборите са незаконни ми се струва смешно. Че не устройват САЩ това определено ДА.
14
5
 
1
 
! Отговори
Амиго на Гуайдо преди 4 години
До КонстатацияПарите и санкциите са от март, тази година. Проблемите на Венецуела са от години!Парите ги блокираха защото Венецуела не си плаща кредитите! Факт. Санкциите са отговор на узурпацията на властта от Мадуро през януари, когато изтече мандатът му като президент. Нов мандат няма, защото няма законни избори. За 20г. чавистка революция и кастрокомунизъм във Венецуела жертвите са 300 000 души. Само от терор.
13
3
 
2
 
! Отговори
Амиго на Гуайдо преди 4 години
До Анонимен 13Нищо не са конфискували американците.Това е пропаганда!Просто американците, а и англичаните блокираха венецуелски авоари, защото Венецуела отдавна не плаща кредитите си.Това стана след като в края на януари Мадуро узурпира властта, когато мандатът му изтече, а проведените избори не бяха законни.Кой ще продължава да дава пари на един диктатор и узурпатор?Даже Русия и Китай в момента си пасуват и си искат парите.Така Русия вече притежава 50% от най-голямата нефтена компания!
12
0
 
5
 
! Отговори
batevale преди 4 години
Мисля че тези пари не са за Венецуела ,а по-скоро за Гуайдо и неговите хора .На Мадуро няма нужда да му дават пари точно от САЩ .Китайците вече са вложили доста във Венецуела ,а имат търговска война със САЩ .....
11
2
 
2
 
! Отговори
Костинброд печатница преди 4 години
И ние печатим. Ще помогнем.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са нагли краварите?!?Конфискуваха 470 млн на Венецуела и 36 млн преведени за закупуване на лекарства.И сега им дават "помощ" от техните конфискувани пари!С чужда пита - майчин помен.При такива "приятели" нямат нужда от врагове венецуелците.
9
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Ва тниците защо не помогнаха за тежкия петрол........защото не могат.......ФАКТ UP."ЕТО ГО ЧУКЧА ПИСАТЕЛ А НЕ ЧИТАТЕЛКитай има най-големи инвестиции(Петролни) във Венецуела бре Умник. РФ инвестициите са по-малко в Петрол и повече в оръжия.
8
2
 
11
 
! Отговори
Констатация преди 4 години
Венецуелците не се нуждаят от помощи, а от деблокиране на парите им и отмяна на санкциите срещу тях. И го казаха в прав текст. Демократизаторите да си запазят помощите за своите хоумлеси, че са повече от цялото население на Венецуела.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, те добре дават 36 милиона, ама питали ли са Венуцела дали ги иска и дали ще ги приеме?! То, даването не е като взимането. Може да удариш 2 шамара на някой и да му вземеш телефона, например. Ама как да му дадеш ако той не иска и няма нужда?Те САЩ и на нас даваха "безвъзмездни" помощи в зората на демокрацията. Сега им плащаме стари самолети на чертеж по цени на КОРЕКОМ.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая помош е за закупуване на оръжия от опозицията
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венецуела ще се завърне към демокрацията, както се завърнаха Ирак и Либия.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е важно как, но е важно да им докопат петрола.
3
2
 
18
 
! Отговори
Мда преди 4 години
До тъпанарите отдолу - Русия и Китай помагат икономически с милиардиПрочете поне малко преди да пишете глупости. Лично аз също ще помогна, като вече си имам билет за Каракас и с удоволствие ще обиколя една от най-красивите южноамерикански държави. За щастие Ер Франс не ебавaт много много САЩ и си летят редовно до там :)
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо САЩ се интересуват толкова от Венецуела, а изобщо не им пука за държави като Габон например?Ех тоя нефт!
1
21
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
САЩ няколко пъти помага на СССР и в замяна получава от Путин заплаха за унищожение.Благодарност по руски. И с Венецуела същата работа. Никакви помощи. Да си ядат каквото са си надробили.