Отлагат Brexit, ако до 19 октомври няма споразумение

Борис Джонсън ще трябва да изпрати писмо до ЕС
4 окт 2019 21:08, Анисия Иванова
22
Отлагат Brexit, ако до 19 октомври няма споразумение
Снимка: БТА

Британският премиер Борис Джонсън ще изпрати писмо до Европейския съюз с молба за отлагане на Брекзит, ако до 19 октомври не бъде постигнато споразумение с ЕС за раздялата, показват внесени в шотландски съд правителствени документи, съобщиха Би Би Си и Ройтерс.

Миналия месец депутати от опозицията и бунтари от Консервативната партия на Джонсън прокараха закон, който задължава министър-председателя да поиска отлагане. Макар да обеща да го спази, премиерът обаче заяви, че Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври "каквото и да става".

Противници на Брекзит поискаха от шотландски съд да издаде разпореждане, което да принуди министър-председателя да спази закона. Според внесените в съда правителствени документи Джонсън е потвърдил, че е длъжен да изпрати писмо до ЕС с искане за отлагане, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Мда, с една от най големите вноски са (14 mill euro) , но пък и взимат много (7 mill euro) Загубите ще са им в пъти по големи Така е като оставиш овчарите да определят нещата. Вън!
17
0
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
.... И ТОЯ Е ПЪТНИК... ХАХАХААААА.ПИЕСАТА ПРОДЪЛЖАВА!!!!!
16
0
 
8
 
! Отговори
Св преди 4 години
Любимия ми лаф за БРЕКЗИТ:2120 г....Новият британски премиер отива в Брюксел за поредното отлагане на БРЕКЗИТ. Никой вече не помни откъде идва тази "традиция", но събира хиляди туристи пред парламента :).
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Какво имаш предвид като казваш "тия". Предполагам шепата национални предатели в Парламента на Британия. Защото ако зависеше британците до сега да бяха излязли от ЕС и да им висите пред посолствата. Народа там не само класува за Брексит, после за партия Брексит с пълно мнозинство и сега са дори по голямо мнозинство.
14
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Кога ще престанете да повтаряте тия простотии? Брексит дори без сделка е много по-голяма тояга за ЕС отколкото за Британия. Британия от най-големите донори на ЕС а не от бозайниците, и за една година ще се оправи без проблеми. Говориш така, като че ли България е решила да напуска и ще изтърве облагите от ЕС. Лошото е, че Джонсън май е също подтавено лице като Мей и иска да се наведе на ЕС. Ама и неговия номер няма да мине.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли брекзитят тея.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето ЕС трябва да одобри отлагането. Ако имат поне малко достойнство ще им бият шута на момента, но нали навсякъде е пуста алчност, да не се прекарат.Трябваше да са вън на 29 март. Не знам защо се отлага нещо, което самите те са си задействали. Да не би някой да ги е карал да активират член 50.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англо сакслнците изобщо нямат намерение да напускат ЕС.Макар и да парадират с желанието си да напуснат ЕС никога няма да го направят а само ще извличат полза от това състояние на нещета.Първо защото шотландците веднага ще им бият шута,щом напускането стане факт.После ирландците ще се обединят в една република със Северна Ирландия и те ще им бият шута.И какво ще остане от Великобритания?Един Лондон и един Манчестер.
10
0
 
18
 
! Отговори
Че Гевара преди 4 години
2192 година. Британският премиер-министър посещава Брюксел, за да моли за удължаване на крайния срок за Брекзит. Никой вече не помни откъде води началото си тази традиция, но всяка година тя привлича много туристи от целия свят.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този остана без топки,ако не блъфира.Нашите хелоуини да се поучат,как сеправи политическо разиграване,а не давикат йес сър ,за щяло и нещяло.ЦелиятАлбион е обединен да разиграват съюзаАко отложат,англетата на кретена,Най-джъл Фараж,могат да сътворят букетот казуси и да унищожат работатана парламента ,и направят комичен.
8
1
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Харесват ми блондинките, заради вицовете че са най... "умните"(in the UK)!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то така могат да изкарат и до края на века,пък после да мислят как да стане.За такива ние обикновено казваме,че много им се иска,ама не им стиска.Няма ли давностен срок за такива ситуации.То не бяха шикалкавения,оставки,смяна на Правителствата и в крайна сметка още се влачат в ЕС.Стига тарикатлъци.Или сабя на кръст или оная работа в гъ...Ама и в ЕС са с меки китки,щом това положение ги устройва.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Macron da im slaga mita na uk stokite ot 1 noemvri 2019. Na 31.10.2019 finish uk v eu. Angliiskia teater da si igraiat na baba beti...ili frenska originalna gilotina....
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Macron e zalostil eu portata i e slojil eu raketite na sinorite... platen vhod v eu za angletata...
4
0
 
31
 
! Отговори
шмоко преди 4 години
Станаха за смях пред цял свят тия циркаджии "наглосаксонци"-те !
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво да правиш-***(грешка-джентълмени)
2
1
 
22
 
! Отговори
горкия Бозо преди 4 години
Големи приказки, тупане в гърдите като шимпанзе, а накрая ще осъмне изгонен от поста си и мразен и от лийвъри, и от римейнъри.От всяка *** дърво не става.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай сега!Нали нямаше да го отлагат при никакви обстоятелства?