САЩ с военно присъствие около петролните находища в Сирия

То ще включва механизирани сили
Обновена: 25 окт 2019 22:28 | 25 окт 2019 22:25, Веселина Йорданова
29
САЩ с военно присъствие около петролните находища в Сирия
Марк Еспър. Снимка: БТА

САЩ ще засилят военното си присъствие в Сирия, за да продтвратят достъп на бойци от "Ислямска държава" до петролни находища, заяви днес на пресконференция в Брюксел министърът на отбраната Марк Еспър, който участва в срещата на министрите на отбраната от НАТО, предаде Ройтерс.

"Ще поддържаме ограничено присъствие в Сирия, за да предотвратим достъп на ИДИЛ до приходи от петрол", каза Еспър, като уточни, че то ще включва "някои механизирани сили" в Дейр аз Зур - петролния регион на Сирия, източно от река Ефрат.

Еспър добави, че турските сили в Северна Сирия са заловили някои избягали джихадисти.

Коментирайки предложението на Германия за международна мироопазваща операция в североизточна Сирия, Еспър, цитиран от ТАСС, заяви: "Искам да кажа пределно ясно, че САЩ не разглеждат възможността за участие на свои сухопътни сили в каквато и да било международна операция. Но ние поддържаме инициативите на европейските страни от НАТО". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какав идил какви пет лева бе. Хората вече знаят че и ид и пкк са ваши рожби чрез които ограбихте Сирийская петрол като крайна цел.Проклети да сте, сащо и европейците които ви подкрепят