Убиството на Багдади – социологическа инжекция за Тръмп

Анкара има съществена роля в залавянето на джихадиста
29 окт 2019 22:25, Нели Христова
9

Според арабистът проф. Владимир Чуков убийството на Ал Багдади е една социологическа инжекция, която Тръмп използва преди изборите в САЩ.

"Видяхме каква беше реакцията след убийството на Осама бин Ладен по времето на Барак Обама. Сега ситуацията е аналогична. "Ислямска държава" продължава да бъде жива и все още няма официално становище за убийството на Багдади там. Кюрдите дадоха много интересни детайли какво е тяхното участие в убийството на Багдади", каза той в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Изказът на Тръмп за това кой е убит от "Ислямска държава" не беше довършен. Ал Багдади беше убит в зона, която се контролира от Турция. Очевидно Пентагонът няма намерение да пуска кадрите, които са заснети, тъй като се оказа, че има класифицирани данни за американската армия", обясни Чуков.

Според него Турция е пестелива в своите коментари относно новината за убийството на Багдади.

"Анкара има съществена роля в залавянето на Багдади. Американците ясно са знаели къде е той и са предпочели да не му нанесат удар в пространство, контролирано от Русия, а са изчакали той да бъде в Идлиб. Ал Багдади очевидно е човек, който обича медиите и пропагандата. На последния му клип обаче се виждат хора около него, които макар и с маски са били идентифицирани. Именно чрез единия от тях се е достигнало до Багдади", коментира още Владимир Чуков.

Toй заяви, че наследникът на Багдади в "Ислямска държава" е сходен по профил с него - също е богослов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е нагледен пример задеградацията на пиндоскотообщество.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клоунът тръмп убива зада запази поста си вторимандат.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TRYMP UBII GO PAK DA SE VDIGNE REITINGA OSCHTE 10%
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този клоун не може да бъде съживен с никаква инжекция.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Багдади отдавна е разпознат като агент на Моссад."Османе, от кой/и е "разпознат".....информация, линкове, преса?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости. Багдади отдавна е разпознат като агент на Моссад. Значи предвид това, че Тръмп си бие главата в стената на плача в Израел и че жена му е приела юдаизма и че зетьовете му са евреи и всички съветници и по-важни фигури в антуража му са евреи, значи или самият евреин Багдади нещо много е сгазил лука, или хората около Тръмп няма да са никак доволни от убийството му. Това е, друго положение няма. А хората от народа също знаят това.