Макрон стои зад думите си за "мозъчната смърт" на НАТО

Това било сигнал за пробуждане на членовете на алианса
28 ное 2019 21:30, Елка Василева
26
Макрон стои зад думите си за "мозъчната смърт" на НАТО
Йенс Столтенберг и Еманюел Макрон. Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че коментарът му за "мозъчната смърт" на НАТО е послужил като полезен сигнал за пробуждане на членовете на алианса, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Коментарът ми за "мозъчната смърт" на НАТО беше полезен сигнал, за да се обърне внимание на алианса", каза Макрон след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

На 7 ноември френският прездидент заяви в интервю за сп. "Икономист", че координацията в НАТО съвсем се е разпаднала и алиансът се намира в състояние на "мозъчна смърт". Той каза също, че Европа трябва да започне да се възприема като самостоятелна геополитическа сила, иначе "няма да контролира съдбата си".

Столтенберг и германската канцлерка Ангела Меркел изразиха несъгласие с оценката на Макрон за състоянието на алианса, припомня Ройтерс.

Още по темата
Днес френският президент изрази желание европейците да са страна по бъдещото споразумение, което ще замени руско-американския Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. след денонсирането му от САЩ, предаде Франс прес.

"Не можем да делегираме сигурността си на едно двустранно споразумение, по което никой европеец не е страна. Нужно е участие на европейците в този бъдещ договор", каза Макрон.

"Европейците трябва да бъдат включени в преговорите по бъдещия договор за ракети със среден и малък обсег", заяви френският президент, цитиран от ТАСС.

На въпрос за възможните рискове за сигурността от китайската телекомуникационна компания Хуавей Макрон отговори, че никога няма да се стреми да заклеймява конкретен мобилен оператор или конкретна страна, предаде Ройтерс.

Тази седмица френският държавен секретар в министерството на икономиката и финансите Аниес Пание-Рюнаше заяви, че Франция няма да последва САЩ и да изключи Хуавей от мрежата си от пето поколение (5G), въпреки че ще пресее всички доставчици на оборудване за потенциални заплахи за сигурността, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
2
 
! Отговори
Мадам Сюс преди 4 години
В мозъчна смърт са Макрон, баба му, френската администрация и всичките инжинеро-енарки. Този *** да си гледа африканската диктатура и да не си мисли, че навсякъде хората са облъчвани като феансетата. Нема други *** като тях... работят за по 100 кинта на ден, а обяда 20?... а като ги слушаш как бръщолевят срещу консумацията и повтарят квото им сервират в медиите. Много са объркани горките. Те затова си го и избраха този да докара една армада некадърници нагаждачи. Точно като Гойко.
22
4
 
3
 
! Отговори
Клоуфингър преди 4 години
Не бе ти не знаеш Макрон ще бие Ердоган в Сирия ще го нападне с Гранд Арме.Те с едни бунтовници по джапанки и мотопеди в Мали не могат да се оправят ама ще се справи с Ердоганя.Тая Франс голема държава бри камамбер и вино и мощ ахаха.
21
2
 
2
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
На всеки е ясно че на никой не му пука за франция в Европа.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки е ясно, че авторитарния режим на Меркел свърши.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самостоятелната, но мека сила. Трябва да измислим по-хуманен вариант на Тай Чи, първо.
18
4
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Меркел знае че ако утече американският автопазар и го замени с руският при който се продава по една кола на месец трябва да закрива де що има авропромь в германия.
17
2
 
4
 
! Отговори
ygh преди 4 години
Мосю Макрон, прав сте (да, oui, yes, и т.н.)истината трябва да се казва, клкото и да боли.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който още не е изпаднал в мозъчна смърт разбира, че Макрон е прав.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мозъчната смърт е не само за НАТО, а и за ЕС.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този крив клюн като една гарга е Макрон .
13
1
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
A babeto Brizit........ da ne kaza nesto za NATO
12
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Макарончо го е яд че България купи Ф-16 споко црвул френски сега ще купим и бронирани машини от америка или германия а ти ще си продаваш *** извън нато в кот дивоар примерно ама те па бедни и нямат пари.Ахаха *** френски.
11
2
 
13
 
! Отговори
Сащ са преди 4 години
Света вижда кой е заплахата и агресора и това не е Русия....
10
2
 
14
 
! Отговори
Те преди 4 години
НАТО съществува благодарение на лъжите и провокациите за така наречената"Руска заплаха"
9
4
 
6
 
! Отговори
Клоуфингър преди 4 години
Няма държава в Европа която да харесва Франция с изклмчение на затъващата Испания португалските бедняци и румънските кафяви.Все нации от цианори.
8
9
 
3
 
! Отговори
Дъ клаш преди 4 години
Кога скандинавците ще заатанат на страната на Франция и ще пренебрегнат Сащ тоя пумиар Макрон сигурно е полудяль.Френски клоун.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше грешка да не продават двата мистрала на Русия, но пасивите са за Франция.
6
10
 
4
 
! Отговори
Дъ клаш преди 4 години
Иска да продава нефелите Рафалчета и го е яд че Холандия Дания Италия и ЮК избират по-добрите Ф-35 а скоро и Финландия.Франция е алжирска колония в Европа.
5
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия иска да атакува България и Чехия, а не НАТО.
4
3
 
20
 
! Отговори
факт преди 4 години
НАТО трябва да издигне паметник на Путин, защото те съществуват,от лъжите за Руската заплаха.