За Тръмп думите на Макрон за НАТО са много оскърбителни

Това е едно много злобно изказване по адрес на 28 държави!
3 дек 2019 16:13, Елка Василева
51
За Тръмп думите на Макрон за НАТО са много оскърбителни
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като много оскърбително изказването на френския си колега Еманюел Макрон за "мозъчната смърт" на НАТО, предаде Франс прес.

"Смятам, че това е много оскърбително", заяви Тръмп на пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на срещата на върха на организацията в Лондон по случай 70-ата й годишнина.

Президентът на САЩ отбеляза, че възнамерява да обсъди въпроса с френския си колега по-късно днес.

Още по темата

"Това е едно много, много злобно изказване по адрес на 28 държави", каза Тръмп. Той заяви, че бил много изненадан от тези думи на Макрон и ги намира за много опасни за Франция. "Никой не се нуждае от НАТО повече от Франция", увери Тръмп.

На среща в Париж със Столтенберг в четвъртък Макрон каза, че остава на своята позиция за "мозъчната смърт" на НАТО, и изрази съжаление, че последните две срещи на върха на алианса са били посветени единствено на начини да се облекчи финансовата тежест за САЩ, припомня БТА.

В същото време "стратегически въпроси за мира в Европа, отношенията с Русия, темата с Турция или кой е врагът (на НАТО) не бяха решени", заяви френският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без Франция нямаше да съществуват щатите. Това да помнят краварите. Франция е люлка на световната цивилизация и майка на съвременния свят. Най-великата страна! Vive la Republique! Vive la France!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормалните хора вече не искат да плащат милиарди за изхранването на *** като Столтенберг и съучастниците му.Всички знаят, че НАТО е в мозъчна смърт, но както знаем, пред болния не се говори за болестта му. Само Макрон изплю камъчето.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че само имвецили харесват руснаците ето и на Балканите Румънците не могат да гледат руските *** гърците също.Само сърбите и бугарите най-изостаналите дупки си ги харесват
48
0
 
0
 
! Отговори
Не внимава преди 4 години
Петльо какво се възмущаваш и правиш на оскърбен? Ако САЩ е мозъкът на НАТО ти сам предлагаше САЩ да го напусне, ама от конгреса изковаха закон да те блокират. Значи Макрон е бил прав. А колкото до проблемът с Турция ти пак си си виновен. Като арестуваха пасторчето в Турция, ти сложи санкции на Турция, и ги вдигна точно когато Турция щеше да колабира и турчето с мустаците заедно с режимът си да отиде в кофата за смет.Да ти беше пукало не само за пасторчето а и за стотиците хиляди затворени там!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е пълна с русофили които си въобразяват че целият свят харесва рАссию сори хора адмскибмного държави ги ненавиждат.Полша Чехия Словакия и тн.Не всички са като вас.
46
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
Макрон и Тръмп имат визионерски различия . Тръмп е уместно недоволен от Европа .Макрон вижда слабости в НАТО . Но защо това е толкова важно да го обсъждаме ?!Кой какво играе или това ще бъде оформено в политика ? Не се коментира мач ,който не се е състоял реално.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи що бе Тръмпутин.Ти не беше ли тоя дето искаше да закрива НАТО щото било безсмислено да го има? Да ти беше.Сега кво става бе англосаксонски пр.ъч с немска по.длога? Надяваше се да биеш Китай *** не те огря надяваше се и в Куба и Венецуела както и в Мексико тъпотии да правиш *** пак не те огря и сега понеже няма никой дето да не си плюл по света те е шубе да не се обединят всички против вас и да ви изравнят със земята краварския обор, и вече НАТО има смисъл и той е Европа да ви пази
44
1
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 4 години
Тоя *** още си мисли че пее в хора
43
4
 
5
 
! Отговори
Aliosman преди 4 години
Варна, и какво правят в Мали, тези черни легионери? Каквото и в Алжир 60-те, нали. Ограбват колониите и тормозят местните. Ето в това се състои лицемерието на Европа. Тъне в богатства, доста значима част натрупана от грабеж и геноцид. В същото време реве, че Турция защитава териториите си, забележете! Затова основен девиз на Ердо е: Светът е повече от 5. И скоро, такива като макарон и Тръмп ще го разберат..явно по трудния начин.
42
0
 
9
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
Ами да и наса купи места от РОСКОСМОС за руската мисия до станцията
41
0
 
10
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Да не говорим че САЩ продължават сътрудничеството с Русия по космическата програма и май вече с ракетите за изстрелване на совалките. За незнаещите НАСА ползва изключително руска техника по отношения на двигателиъе на совалките. Защото още не могат да измислят техни.
40
1
 
14
 
! Отговори
СС преди 4 години
НАТО е нужен само на САЩ за продажба на оръжие и рекет !!! Изнудват Германия , Ю.Корея и Япония за милиарди долари !!! Искат от бедна България и всички държави високи разходи за американско въоръжение !!!!
39
0
 
5
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Колкото до Франция. Алиосман каза че последно са воювали през 60 те години. Само ще спомена че френските въоръжени сили не са спирали да воюват, приятел. Техните сили в момента даже са в Мали от около 2 години и трябва да се каже че са сами а не плачат като турците че НАТО не им помага.
38
3
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
Браво на Макрон! Оказа се по голям Европеец от мижатурките в Евро парламента! НАТО Американското Няма никаква работа в Европа!!!!
37
0
 
11
 
! Отговори
Варна преди 4 години
САЩ като искат да се борят с Русия и да я унищожат ще дават пари. По голяма част от европейските съюзници в НАТО , особенно Франция, Германия не искат санкции срещу Русия защото губят пари от тези санкции. Всичко е пари и САЩ го знаят. Проблемът е, че САЩ имат дълг в трилиони долари и ако не започнат да притискат в търговията няма от къде да вЗемат пари. Това им е основния проблем на американците. Всичко друго което виждате по телевизията е за парлама на простолюдието
36
1
 
5
 
! Отговори
До клаш преди 4 години
Много, то се вижда английския халифат и сащ, Полша и кой друг, пасито дето червената армия му спаси дедите, а САЩ се мотаха за 2жфронт и бая затриха, тука нали се преброихме Цецка като каза за Крим и утре па и социолози и пишман атлантиците като теб, дъ клаш евролибераст
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Някой те е излъгал че вноската на САЩ в Алианса е 70%.!!!Беше ,22% от общият бюджет,а от 2020 година ще е 16,5%!
34
5
 
6
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Французите да се чувстват напълно свободни да напуснат Нато.Прав им път ще видим обаче после къде ще си продават джелезата.Но заради едната франция няма как Нато да се разтури.Вътее има много държави мразещи Рассию.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1.Нато хранилница на терористи дори са използвани срещу съюзнижи като Турция! 2.Нато не защитава интересите на съюзниците!3.Нато служи напълно в ционистки интерес!
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кое е принуденото на Холандия или Дания да купят Ф-35 а не Рафалето примерно.Или просто щото френското фърчильо е просто един скъп бо.клу.кь