Хуманитарна криза в Австралия... Димът засегна и Нова Зеландия

Половин милярд дървета и животни са загинали.
Обновена: 4 яну 2020 10:55 | 4 яну 2020 10:15, Нели Христова
29

Снимки: Reuters

Австралия е на ръба на хуманитарна криза заради пожарите, които бушуват вече трети месец. В засегнатите райони храната и горивото е на привършване.

Още по темата

Огънят, който е извън контрол, унищожи половин милиард животни и растения. Ледът на глетчерите в Нова Зеландия пък се оцвети в кафяво заради пожарите. Хората там казват, че "могат да помиришат огъня“.  А това може да доведе и до друга криза – разтопяването на леда, който и без това е засегнат от глобалното затопляне.
Освен изчерпването на горивото и храната има и масивен недостиг на електроенергия и комуникации.

Бензиностанциите са задръстени от коли, които чакат да заредят, супермаркетите са почти изпразнени на места, където достъпът е труден. Димът задушава местните хора и дори онези, които работят на закрито, продължават да носят маски.

500 милиона животни са изгубили живота си. 8000 от тях са коали, които са прекалено бавни за да избягат от огъня. Учените се страхуват, че броят на загиналите четириноги ще расте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Англосаксонските страни -САЩ,Великобритания .Канада със сигурност ще помогнат на Австралия.Според непотвърдени данни в Конгреса на САЩ сега уточняват дали Австрия и Австралия са едно и също нещо!Очаква се конгресменката Максин Уотърс да каже тежката си дума!След като уточнят,ще вземат решение!
22
5
 
4
 
! Отговори
Зелен ЕвроЖендрВеган преди 4 години
тези Австралийци трябва да се засрамят за нивата си на въглеродни емисии...
21
4
 
4
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Веднага да платят Глоби за Въглеродни Емисии, с тия пожари Унищожават Климата!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sled tolko mnogo i ogromni pojari i tolko zagriavane na klimata, kakvi li buri, vetrove, dajdove i potopi ste ima?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само началото!!Адът ИДВА !!!
18
0
 
21
 
! Отговори
le le преди 4 години
"милярд"заплата получава ли индивида, който го е написал?
17
5
 
1
 
! Отговори
анон1 преди 4 години
Какво да помогне някоя велика сила ти знаеш ли колко голям е тоя пожар и каде се намира на картата Австралия
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека европейците помогнем на австралийците, като ги приемем обратно и така да ги спасим от мъките им. Разбира се, по австралийска точкова система. Най-много точки ще се дават на инженери и лекари до 25г, с над 10г трудов стаж и желание да се заселят в село Горно Нанадолнище в северозападнала Българи и да работят овчари.
15
1
 
22
 
! Отговори
анон преди 4 години
Защо наистина не пише за намеса и помощ от други държави, как може да се оставят 3 месеца тези пожари да бушуват??Какво трябва да се случи, за да се сети някоя от " великите сили" да помогне? Нали всички бяха много загрижени за екологията, въглеродните емисии и т.н. Лицемери!
14
2
 
0
 
! Отговори
Тревога от Венера преди 4 години
на СНИМКА ЕДНО ПОДАВАТ ЧЕ ЧАК ОТ венера ГИ ГЛЕДАЛИ С ТРЕВОГА..няМАЛО ДРУГА ТАКАВА ПОЧИВНА БАЗА КАКТО НАШАТА зЕМЯ..зЕЛЕНА С ЧИСТИ СВЕЖИ ОКЕАНИ И ОГРОМНИ ЛЕДНИЦИ РЕЗЕРВОАРИ ЗА ЧИСТА ВОДА ..
13
4
 
2
 
! Отговори
Засега преди 4 години
Провеждат се тестове за ликвидация на човечеството засега океаните твърдо са против потопи цунамита и други .Опита им показва че от крайбрежията навлизат тежко терористични техники за трайно декодиране на живота на Земята вкл в телефони и лични документи вградени в автомобили телевизори банкови карти и..
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемерния свят. Гояорят всички за сламки, чашки и глупсоти, а в момента гори половин континент и всеки седи и цъка. Нали уж сме мн загрижени за планетата, защо не пратят всички големи държави по 20 самолета за гасени и за 1 ден всичко, ще свърши? Алабала света на лицемерите и празните приказки. Сламките им били проблема. Главата ви е проблема на всички.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до това води алчността, нашите градове както са презастроени, един кош да пламне и са последвали цели квартали и алчните другари са преполовили язовирите
10
10
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
В момента тежко увреждани региони на България от нови тежко вредни скенери инсталирани на автомобили вместо доказано безвредни жълти фарове подават сигнал з а готвен откат в Европа срещу хората..Всички автомобили с нови бели скенери са много вредни следят се като недопустимо вредни обекти подвижни за ликвидация ..Много вредни са и всички електромобили заради тежко вредни бели скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове.
9
0
 
17
 
! Отговори
Ined преди 4 години
В цялата "новина" авторката май само името си е успяла да напише без да го сбърка
8
5
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Засечен е откат на природата срещу тежки нагло престъпни облъчвания от нова тежковредна техника вкл стационарна на автомобили и на кораби..Облъчванията увреждат тежко големи обеми контактен защитен въздух повреждат трайно нелечимо КЛИМАТИЧНАТА ОХРАНА следват пожари с цел лекуване на тежко облъчваните зони с мръсни токсични газове.В Сибир и Амазония бяха активирани древни аномалии с облъчване
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БГАко не е цофисал дотогава....ще трябва да му се притече Гушера от Берген да го приюти в ледения север.Ако и там не стане беля да се разтопят ледовете и да останат голи чукари да си стърже дyпето гушера като се пързаля на тях
6
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Какво стана с оня "Сиднито"дето разправяше ,че било рай!Да не е изгорял!Да види как от рай може бързо да стане ад!!!
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е потънала във вътрешнополитическа и социална криза, те са силни само в москалските медии.
4
1
 
19
 
! Отговори
11 преди 4 години
Няма как да не попитам - къде сега е ООН, Русия или САЩ? Ако ставаше дума за война щяха да са първи.... Та те са остров, даже за гасене ползват морска вода, не е нужно и питейна....