Шеф на "Боинг" си тръгва с $62 млн. и без компенсация

Мюлънбърг бе отстранен през декември
12 яну 2020 11:08, Александър Попов
32
Шеф на "Боинг" си тръгва с $62 млн. и без компенсация
Снимка: БГНЕС

Отстраненият главен изпълнителен директор на "Боинг" Денис Мюлънбърг ще получи 62 милиона долара в акции и пенсионни начисления, но няма да получи компенсация за предсрочно прекратяването на трудовия си договор, съобщават от компанията.

62-годишният Мюлънбърг бе освободен през декември, тъй като компанията не успя да се справи с последиците от две фатални катастрофи с най-продавания й самолет 737 Макс и не възстанови репутацията си сред авиокомпаниите и регулаторните органи.

Освен това Мюлънбърг губи 14,6 милиона долара.

Председателят на съвета на директорите Дейвид Калхун поема ролята на главен изпълнителен директор от понеделник и ще получава основна заплата от 1,4 милиона долара годишно, а също така има право на премиална програма за дългосрочно стимулиране на стойност 26,5 милиона долара, отбелязва Боинг.

През ноември самолетостроителят съобщи, че Денис Мюлънбърг доброволно се отказва от бонуса си за 2019 година и от възнаграждението в акции. През 2018 година бонусът му и възнаграждението под формата на акции е било около 20 милиона долара. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: боингДенис Мюлънбърг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй, тъй... Както казваха преди за нова година на работниците по един нов работен костУм, а на началника иляда лева, той нека оди гол и бос.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оооох завъла, жив да го оплачеш. Мар майка, ко ши прайш без работа.
25
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 4 години
то и сега е така по време на капитализма ....българина бинзес не може да прави а само да краде и да лъже ...дадоха им на готово големи предприятия а " бизнесмени " като Банев , Василев , Лупи и тн окрадоха и източиха всичко квото можаха включително и ЦСКА дори ...българина само може да краде !
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най ме изкефи оня шеф на Яху, който отказа да ги продаде и донесе щета от 25 милиарда на акционерите на компанията. Другата звезда беше една жена, която купи Компак за 5 милиарда и закри марката. Направо разказа играта на ХП. :-) Всички са милионери с много милиони и отлична бизнес репутация. :-)
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са като едно време в соц. предприятие. Всички цоцат до дупка, особено шефовете, а предприятието кучета го яли. Така са повечето големи фирми на борсата. За няколко години шефовете стават милионери. :-)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дават им пари, за да не говорят пред медиите за далаверите в Боинг.
21
0
 
4
 
! Отговори
да преди 4 години
и аз мисля че не трябва да получава нещо от компанията тъй като Боинг стигна дъното при него ...но пари бол в такива компании които имат дългосрочни договори с американското правитеслтво и Пентагона от които получават милиарди ! Боинг имат приходи от 27 млрд за миналата година колко му да му шитнат 62 млн долара ....нищо не е ! а повечето хора не разбират как работи тази система на капитализма ...
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека оди бос!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 62 г. си тръгва с 62 млн. За какво обаче ги получава? За това, че се е провалил?Същото беше и с ИД на Нокиа, Стивън Елоп. Докара компанията почти до банкрут, принудиха се да продадат мобилния бранд на Майкрософт (където Елоп беше работил преди) и затова му дадоха бонус при напускането му от 25 млн. Той пък се намуси, че били малко, имайки предвид какви поразии направи. Що за практики са това?
18
0
 
10
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
некак си не стана ясно този от "клоуните" ли е или от "маймуните". но за толкова пари много хора биха се съгласили да станат дори слуги на маймуните. да доведеш нещо до пълен провал и да гушнеш милионите след това е едно основно качество на тази система. в т.ч. и политическата такава, наречена с благозвучното "демокрация".за това те са така обичани и защитавани върло от толкова много нейни винаги верни "маймуни" и "клоуни". :-)))
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека му е зле..
16
2
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Колко ли некадърни евреи се се навъртяли на ръководни постове на големи пзаплати из компанията Боинг?
15
2
 
23
 
! Отговори
Ъхъ... преди 4 години
Завалията той!!!Без компенсации и само с едни никакви 62 милиона...Пуснете номер за SMS-и, да му съберем малко...
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последен валс.Сбогом любима.Крайно време беше да запее тази песен.
13
0
 
14
 
! Отговори
бг преди 4 години
Боеинг бяха добра компания до преди 10тина години ....в момента изпитват сериозни трудности и това идва от факта поставят парите и продажбите над всичко останало ! сигурността и тн идват на 2ро място ! като повечето американски компании са доста агресивни в продажбите и маркетинга ...нещо което не е задължително добро и позитивно а се оказва точно обратното ...
12
4
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Абе не знам ама повече от половината авиопарк на Аерофлот е Боинг:))))))))"Нашия авиопарк е стар колкото си искаш, което в случая е добро нещо, старите бойнгове са добри, проблемите са в новите с новите електроники, не е ясно защо не могат да си решат проблема с компютрите, правят совалки и космически кораби.....
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малии тоа ше умре от глад бе хора. Тия 62 000 000 нема да му стигнат само за данъка на Яхтите апартаментите вилите колите. Направо го направиха бедняк. Тоа ше се самоутрепе да знаете.
10
2
 
32
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Жив пример за изгнила система, това не е капитализъм. Хората които работят в тази компания за да съществува едва ли ще вземат някога пенсии а този който го освобождават понеже "сгафи" и компанията се срива го освобождават с 62 милиона в джоба!?!?!?!? Същото беше когато 2008-*** банкерите които практически си фалираха банките и ги спасиха данъкоплатците, в края на годината си раздадоха милиони бонуси, за добре свършената работа сигурно.....
9
0
 
14
 
! Отговори
БГ преди 4 години
до 9 : такава е системата на американският капитализъм ! не забравяйте чем Боеинг е водеща компания в американският военен комплекс и изобщо в американската икономика ....парите които получват като приходи са огормни и от там заплатите са огормни ....тва е положението ! иначе Мюленберг определено се издъни мн яко и сътвори доста гафове което струва скъпо ....
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно в днешно време масовите убийци ги награждават.