500 са вече жертвите на коронавируса в Китай

Само в провинция Хубей вчера са починали 65 човека
5 фев 2020 07:35,
18
500 са вече жертвите на коронавируса в Китай
Снимка: БГНЕС

Броят на болните в Китай от пневмония, предизвикана от новия коронавирус, надхвърли 23 600 души, а починалите са 491. Само в провинция Хубей, откъдето тръгна вирусът, във вторник са починали още 65 души, съобщи по-рано Ройтерс.

Според китайски информационен портал, който се позовава на регионалните власти, 846 души са оздравели, предава БНР.

Най-голям брой заразени хора има в провинция Хубей - над 16 600 души. Следват провинциите Чжъцзян и Гуандун, където от вируса няма починали, но има съответно 829 и 813 заразени. В Пекин има 228 заболели и един смъртен случай.

Още по темата

Агенция Синхуа съобщи, че още осем сгради в град Ухан, където вирусът се появи за първи път, ще бъдат превърнати в болници, тъй като търсенето на болнични легла расте, предаде Ройтерс. Така общо 11 сгради, сред които центрове за спорт и изложби, ще бъдат превърнати в болници, за да бъдат осигурени 10 000 болнични легла. Специално построената болница в Ухан с 1000 легла бе отворена за пациенти в понеделник, а втора болница с още 1600 легла се очаква да бъде завършена днес.

Същевременно Държавният департамент на САЩ съобщи, че може да организира на 6 февруари допълнителни полети за евакуация на американски граждани от град Ухан, предаде Ройтерс.

Великобритания ще изпрати още един самолет в помощ на британците, които желаят да напуснат Ухан, съобщава още агенцията, като се позовава на телевизия Скай.

Бразилия съобщи, че е получила във вторник разрешение да изпрати два самолета в Ухан, които да приберат гражданите на Бразилия, пожелали да бъдат репатрирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Сами да питам някой знае ли броя на болните от пневмония в България и смъртността от усложненията?
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луд умора няма, вирусен парфюм. Парфюмът е спирт, а спиртът убива коронавируса без гостоприемник за секунди. Да пренасяш вируси в парфюм е все едно да угояваш хлеб.арки с Райд.
10
0
 
0
 
! Отговори
drapnat преди 4 години
tezi s malkite drapnati ochichki nemat imunitet. za tova umirgat. nie si piem greena rakia, iadem slanika i chesan i ni nema nichto..
9
2
 
0
 
! Отговори
baba vi преди 4 години
колко сте изостанали . с винкела да ви подкарам на ред и повече няма да пишете лъжливи новини малоунна паплаач.
8
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 4 години
В провинция Бай Член няма вируси.91193
7
0
 
2
 
! Отговори
Биолог преди 4 години
Пръскай си колкото искаш ***. Само че след максимум 48 часа вирусът не е вирален. Така че освен да си го получил по самолет, нямаш шанс.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо да се изходи по въпроса Бил Гейтс и ония другите спонсори на лаборатории за античовешко биологическо оръжие ? Мълчат катонаакани. Възмездието ще бъде жестоко
5
4
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Знаем кой го пусна този вирUS...
4
4
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
А колко са умишлено осакатените и убити от холивуд?
3
3
 
4
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Така и не се разбра,дли вируса е синтетичен ,тоест създаден в лаборатория или някакъв естествен, който мутирал по -някакви причини
2
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми 100% крият в БГ или пък не могат да го диагностицират. Изпръсках една дозина тоалетни-води и парфюми по хората навън и още не фаща дикиш. Е как така?? Всичките са правени сега в Ухан и близки градове. И с експресна доставка са. Няма начин поне някое да не е било заразено. Няма начин да не е плъзнала зараза вече. Всичко изпръсках. Чакам още доставка и продължавам, дано новата доставка да има повече заразни парфюми
1
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.Тоалетни-води парфюми и други евтиниики ми идват от Китай, купувам само от Ухан търговци. Фалшиви са, пълнят ги в УханПосле ходиме по площадите дето ми тропате хора, и леко пръс-пръс вирусния парфюм. И не съм сам, с други като мен се уговаряме и го правим заедно. Делим си доставкатаОбичам да го прая, нещо като хоби ми е пръскането на вирусите, имам мои вярвания за естествения подбор и еволюцията. Но другите с мен, не им знам мотивите, а и ми е неудобно да ги питам лични въпроси, само се радва