Главният лекар на болница в Ухан почина от коронавируса

Над 1700 медицински работници са се заразили
18 фев 2020 09:20, Елка Василева
25
Главният лекар на болница в Ухан почина от коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Главният лекар на болницата „Учан“ в град Ухан /провинция Хубей, Централен Китай/ почина днес от новия коронавирус. Както съобщи централната телевизия на Китай, Лю Чжимин е първият ръководител на медицинско заведение в Китай, починал от това заболяване.

Вчера в китайските социални мрежи се появи информация за смъртта на Лю Чжимин. Постът обаче беше премахнат малко по-късно, редица китайски медии опровергаха информацията.

Още по темата

В 9,38 ч. местно време днес журналисти са се свързали със съпругата на Лю Чжимин, която потвърдила, че той е все още жив. В 10,30 ч. обаче е регистрирана смъртта на ръководителя на медицинското заведение от новия коронавирус, предаде ТАСС.

На 14 февруари беше съобщено за смъртта на медицинска сестра от болницата „Учан“ в Ухан. Лю Фан е починала на 59-годишна възраст от новия коронавирус.

По данни от 14 февруари на китайските здравни власти броят на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус сред медицинските работници е надвишил 1 700 души. По думите на говорител на здравните власти броят постоянно нараства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това знаме на стената така ще е.