Напрежение между Турция и Сирия: 22 турски войници загинаха

Страната си отмъсти на противника
28 фев 2020 07:30, Нели Христова
92
Напрежение между Турция и Сирия: 22 турски войници загинаха
Снимка: БГНЕС

Най-малко 22 турски войници бяха убити при въздушни удари в сирийската провинция Илдиб.

"В Идлиб загинаха 22 наши военни. Няколко са тежко ранени и им се оказва помощ", каза в ефира на телевизия Ен Ти Ви валията на турския окръг Хатай Рахми Доган, цитиран от ТАСС. По думите му въздушните удари са нанесени от сирийските войски.

Турция не закъсня с отговора си и бомбардира позиции на сирийските правителствени сили.

"Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни части", каза в комюнике ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун.

"Нашите безценни войници ще бъдат отмъстени", каза Алтун. Той призова международната общност, в това число Русия и Иран, поддръжници на правителството на Башар Асад, да "поемат отговорност", за да "спрат престъпленията срещу човечеството, които извършва режимът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
16
 
! Отговори
Наташиго Нагазаки преди 4 години
Ердо с две възможности по очи по корем при *** или пред Перчема..,,.,
23
16
 
4
 
! Отговори
Tencho преди 4 години
A zasto nikoy ne pita kakvo tırsi Rusya v Siria
22
9
 
22
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
Добре беше замилено (от Хилари): с един куршум=свалянето на Асад, много ползи - едните на'глеци гепват петролните полета, другите се разширяват териториално на юг, ционистите започват да командват Близкия Изток и т.н. Обаче, га'дната Путинова Русия взе, че сложи прът в колелата. Мамка 'му! Призоваваме международната общност, поддръжниците на Режима да поемат отговорност и да спрат престъпленията срещу човечеството Тук вече има Нов Световен Ред!
21
12
 
24
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Ами да се изтеглят от чуждата територия и никой няма да ги обстрелва! А относно отварянето на границите, връщат правилото ако не минеш през контролен пунк може да те застрелят без предупреждение... бързо ше се разпространи, а и никой няма да иска да им помага незаконно!
20
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция отвори границите за бежанците малко да се стопли времето ще видите кон боб яде ли.
19
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асад жирафа ще падне скоро!А джуджето ще се сърди.
18
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко поскривате продължението на новината - че след началото на турско-бармалейския обстрел във въздуха са вдигнати няколко Су-24 от базата в Хмеймим и доста бързо бойните действия са обърнали вектора... Дрънканиците на Труция са за вътрешна употреба, защото режимът на Ердоан трябва да запази достойнство и да "сплоти" турската общественост около "великия" си вожд и султан, като тушира семпличкия факт, че турската икономика е в сериозна криза...
17
13
 
22
 
! Отговори
До Цент преди 4 години
Не защитавайте кюрдите. Точно те са клали българи и прочее християни. Башибозукът е бил е съставен точно от кюрди, албанци, роми и черкези. Така чи лично аз хич не ги долюбвам кюрдите. А аскера ще дава много фира. Да имат късмета да убият иранци. Ще ги засипят с ракети. Смешници. Мислят си че като са в НАТО и могат да дерибействат. Да ама не
16
10
 
34
 
! Отговори
АДАМ преди 4 години
Хатай е Сирийска територия завзета нелегално от Турция нещо като нашия Одрин
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ционистите се усмихват доволно под мустак - враговете се избиват взаимно....
14
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Търси причина как да избие повече кюрди,като тази "акция"срещу Асад е параван.Така обаче няма да стане.Над 20 мил.кюрди живеят в Турция, Сирия и Ирак и са едни горди и задружни хора,които стават още по-силни и дано един ден имат своя собствена държава!
13
6
 
32
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Асад да им прати малко болни с коронавирус и ще изкара целия аскер извън строя. Това заслужават задето си бъркат гагите дето не трябва.
12
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната е най-ужасното нещо! Всяка война!
11
23
 
20
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Всяко нещастие за турция е истински празник за България!
10
15
 
34
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До OsmanИд*иот?(по Хашек)В Цяла Сирия дали има 500 танка въобще,камо ли само руски.Такива като тебе ще се кротнат само когато Константинопол бъде отново свободен.Както я кара Ердоги-скоро ще е.
9
17
 
43
 
! Отговори
Ефрейтора преди 4 години
Леле. Тия хич ги няма. Само Иран им стига да ги запука. Иран не цепи басма на никой. Иран е абсолютно в състояние да се бие с Турция. А Русия направо може да ги смачка, както винаги. Ега ти смешниците. Това да не са им Гърция и България. Могат да бият само по малки държавички с под 10 млн население. Ама това всеки го може. Че той и Ким би ги направил смешни в една конфронтация.,
8
8
 
28
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Доста бавно ви идват новините.Вчера турците взеха известен реванш,като превзеха Серкаиб и прекъснаха магистралата Дамаск-Алепо.На юг обаче брадатите демократи изгубиха тройно по-голяма територия.Тя сирийската война си е такава-две напред-едно назад.Примерно-Палмира бе освобождавана два пъти.
7
1
 
19
 
! Отговори
Адам преди 4 години
Баси какви наглед и. Интересно защо го правят?
6
13
 
48
 
! Отговори
Хайдрих преди 4 години
Какви престъпления против човечеството бре паша? Ами нали те точно това правят и спират вас. Всеки ден не по 30 ,а по 100 да ви връщат в сандъци да ги оплакват кадъните кат по турските сериали.Кому го дирите там? Кой ви е канил?
5
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силни думи и заявления, но казват, че въпреки пиндостанската подкрепа, вчера агресивните анадолци са загубили в Идлиб цял транспортен конвой и 34 войника, а така също и един ударен дрон, свален от сирийското ПВО /Шилка/, която се бие за родната си земя.