Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа

Ердоган към Путин: Оставете ни един на един с Асад
29 фев 2020 14:15, Елка Василева
156
Ердоган: 18 000 бежанци са на границата ни с Европа
Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в събота, че в телефонни разговори с руския президент Владимир Путин е предложил на Русия да не се намесва в противостоянието между въоръжените сили на Турция и сирийските войски, съобщи ТАСС.

"Вчера попитах Путин какви са целите ви там (в Сирия)? Ако ще създавате военна база, то направете това, но отведете войските от нас", каза Ердоган.

Още по темата

Аз му казах да ни оставят един на един с режима (на Башар Асад), заяви Ердоган на среща с депутати в Истанбул.

Ердоган в събота обеща да позволи на бежанците да пътуват до Европа от Турция, допълвайки, че страната му не може вече да се справя с нови вълни от хора, които бягат от разрушената от войната Сирия, съобщи АФП, цитирана от БНР.

"Какво направихме вчера (петък)? Отворихме портите", каза Ердоган в Истанбул в първите си коментари, след като в четвъртък в Северна Сирия бяха убити 33 турски войски. "Няма да затворим тези врати ... Защо? Защото Европейският съюз трябва да спазва обещанията си."

Турският лидер каза още, че 18 000 мигранти са се струпали на турската граница с Европа от петък, добавяйки, че броят им може да достигне до 30 000 в събота.

Според него сирийският режим на президента Башар Асад ще „плати цената“ за убийството на 33 турски войници в Идлиб.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Добре, че се освободихме от аскера, защото сега Ердо щеше да ни праща да се бием в Сирия, а тия брадатите щяха за са струпани във Видин да влизат в Сърбия и Румъния. Добре, че се освободихме, предпочитам Бойко пред Ердо.
94
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъщерята на джуджи живее в запада защото в велика рассия на всики ъгъл се млатят като първо битни рассия рассия ураааа
93
24
 
3
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Ако не е Турция ,вече България нямаше д съществува във сегашният си познат вид.
92
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин яко пердаши тyрчетата и те цвъркат, всеки ден изнасят ковчези от Идлиб. Победоносната сирийска армия напредва. От Изток се задава и Иран. Кюрдите също им точат ножа. Спукана им е работата. Айде време е за Велики Кюрдистан! Кюрдините правят по 8 деца, тюрците правят по 3 деца. Кюрдина ви завладява отвътре. Хе, хееее
91
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леко мислещи комунисти драскат цял ден за пет рубли+патронче водка :)
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно ще накара Асад да си плати за убитите турци? Като праща имигранти в Европа? Дреме му на Асад. И при условие че има вземане даване с Путин,да си ги праща на руската граница. Европа какво общи има с тяхните разправии
89
11
 
6
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Ердоган е пичага но Турция не може да се справи сама със този проблем а както разбирам Турция не иска война с Русия и затова се обръща към НАТО.Русия и Асад ще бъдат разгромени във Сирия.Европа няма да стои и гледа как Путин я пълни с бежанци
88
1
 
11
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
До АнонименМюсулманските тълпи в нямат никаква работа в БЪЛГАРИЯ.Страната ни не е създавала и обучавала терористи,нито е търгувала петрол с тях,БЪЛГАРСКИ войски не са в редиците на главорезите,нито РОДИНАТА ни е окупирала суверенна държава,каквато е СИРИЯ.Турция участваше във всичко това и трябва да си поеме отговорността!!!
87
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
Швабите да приготвят мечетата и вазелина , тия отиват при тях !!
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слд като започна войната в Сирия е длъжна!
85
2
 
13
 
! Отговори
Истината преди 4 години
От тези 18 хиляди повечето са турци и се правят на афганци,за да избягат от ориенталския рай на Падишаха.Няма как да ги различиш.
84
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ги създава бежанците с идиотското си поведение.Сега да има грижата да ги храни.Никой не караше Ердо да се натиска да ходи в Сирия. Сам се натресе. Сега да си сърба попарата.
83
5
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
На това му викат Шантаж! Долен резак!Турците винаги са били подли и долни.Винаги са били диваци и крайни исламисти!Няма да забравим геноцида в Родопите, геноцида на Арменците и изтребването на кюрдите. Няма да ви бъде позволено да избивате и сирийския народ!
82
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция от къде на къде е длажна да ги храни вечно бежанците
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вижте от кои държави са бежанците и тогава се опитвайте да ги свържете с войната в сирия- то много лено - вчера се сбиха с терците и днеска бежанците на границататрябва да си много *** или платен за да свързваш двете неща
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е виновен за всичко, което се случва в момента.А Путин е виновен за това, че се съюзи с тоя престъпник.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо е луд.Как ще ги оставят `едно на едно` със сирийската армия като Турция поддържа джиханистите??Нали това му е целта - да се съюзи с престъпниците и да се бие с армията на Сирия.Къде се е чуло и видяло такава наглост??
78
0
 
5
 
! Отговори
do Ха-Ха-Ха преди 4 години
Абе ***, спри да пишеш, много ли ти е смехно хаха, ***...
77
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До седмица хиляди бежанци са б Балгария И кой ще е виновен, Ердоган ли ????Виновни са путин и есад които избиват сирийския народ.
76
1
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 4 години
Убеден бях че поредните турски *** са по 75 стотинки.