След 6 часа преговори: Турция и Русия се споразумяха за Сирия

По думите на Путин, разговорът с Ердоган не бил лесен
5 мар 2020 20:25, Нели Христова
212
След 6 часа преговори: Турция и Русия се споразумяха за Сирия
Снимка: БГНЕС

ТСлед 6 часа на преговори между Ердоган и Путин, Турция и Русия постигнаха споразумение за прекратяване на напрежението в сирийския Идлиб.

"Тесните лични взаимоотношения между лидерите на Руската федерация и Турция ни позволяват да намерим общи подходи за решаване на международните проблеми", заяви руският президент Владимир Путин след срещата с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в Москва. Той допълни, че преговорите по Сирия са завършили в позитивна посока.

"Русия и Турция договориха документ за съвместно урегулиране на ситуацията в Сирия", каза руският президент, цитиран от БГНЕС.

Споразумението на руско-турската среща на върха в Москва трябва да сложи край на страданията на цивилни хора в Сирия, очаква Путин.

"Преговорите с Ердоган не бяха лесни, но завършиха положително", допълни руският президент.

Турската и руската делегации проведоха дипломатически преговори за потенциално прекратяване на огъня в Северна Сирия.

Срещата идва на фона на нарастващото напрежение в северната част на Сирия, провинция Идлиб, където подкрепеният от Русия режим на Башар ал Асад е насочен срещу цивилни и турски войници. Това създава перспектива за пряк сблъсък между руските и турските сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 165Dronovete razkazaha igrata na rusnaka i diktator ASsad
134
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дата за свадбата си избрахали ???
133
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРусия не е европейска. Русия е дива постсъветска азиатска сатрапия. И като всички сатрапии прави само проблеми. Замръзналите конфликти на Русия: Донбас, Осетия, Абхазия, Приднестровието, Венецуела, Крим, Сирия. Там където стъпи Русия трева не никне. Християнска също не е, при положение, че непогребана мумия стои под стените на Кремъл, а патриарх им е ченге. По-скоро Русия е обладана от Демони. Имат си демон, който здраво ги обладава вече 20г. Сирия добро няма да види...
132
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГледай си работата,Русия не е ислямистка държава,а стара европейска и християнска държава!Тези територии,които си изброил,ги откраднаха от Русия!Не щем ислямисти,предпочитаме християни!
131
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно, само Русия може да заграбва територии (Крим, Донбас, Абхазия, Южна Осетия, Приднестровието, а сега са окупирали Сирия). Сирия е в Руини защото Путин искаше на всяка цена да спаси Асад-убиеца на собствения си народ и разбомби без пощада цели градове. Турция влезе впоследствие. И познайте какво ще стане. Русия, Иран и Асад ще използват Сирия за развъдник на терористи и мигранти срещу ЕС. Това ще бъде резултата от късогледата полотика на ЕС да не подкрепи Турция (не съм турчин).
130
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четох,че немците са сключили договор за възстановяването на Сирия и вероятно ще строят там,не само гърците,но и никой няма да подкрепи турската агресия в Сирия.
129
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСтига глупости!Оставете Сирия на мира,много сирийци измряха и Сирия тъне в разруха,няма ли да спрете тази война?Турците сами казаха,че искат да заграбят сирийски територии,това е тяхната истинска цел и затова убиват хора в Сирия,никой няма да ви подкрепи да разграбвате териториите на чужди държави,както направихте с Кипър и гърците!Освен агресивни,ставате и нагли!
128
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган тръгна срещу Запада с убеждението, че си е купил приятелството на Русия чрез закупуването на ПВО и газ. Обаче Русия е подмолна империя, която няма вечни приятели, а само интереси. И когато Русия започна да го прецаква в Сирия, той се разрева за подкрепа която му беше отказана и в отговор пусна мигрантите. Иначе не виждам с какво съвременна Турция е по-слаба от Русия (изключвам ядр. оръжия). Просто Ердоган като всеки диктатор е страхливец и не посмя да свали Асад.
127
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция няма работа в чужда държава и да влиза в Сирия и да убива хора там,стига вече войни!Аман!Не знам глупав ли е Ердоган,какъв е,че не разбира,че това може да се обърне на 3 световна война!А в Русия управлява Ротшилд,англо-американци.
126
15
 
8
 
! Отговори
Прав е монахът! преди 4 години
Предсказанието на Атонския монах от 90-те години има голяма вероятност да се сбъдне, според което Турция ще бъде разделена на 4 части: гръцка, арменка, кюрдска и турска. И в това няма нищо чудно щом Ердоган толкова наивно вярва на договора си с кремълските тирани...
125
9
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Споразумение с Просия нали знаете колко струва? Бисмарк го е казал преди 150 години.
124
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не пишете истината че путин и русия клекна пред ердоган, погледнете лицето на путин и ще разберете че П.Р.О НЕ СПИРА ТУРЦИЯ И РУСКИ САМОЛЕТИ ПАДАТ ВСЕКИ ДЕН но тука не пишат
123
12
 
11
 
! Отговори
турчина преди 4 години
американофилчета пак нести си пили хапчетата
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е докато пак не му порасне .... на ердо и забие нож в гърба. Това си го знаем от личен опит. На дребно, провокации , където мине номера.
121
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган капитулира, явно е бил заплашен с ядрено оръжие. Това много лесно ще си проличи, ако Ердоган започне да говори от утре че Турция трябва да стане ядрена държава като Пакистан и Израел.
120
14
 
6
 
! Отговори
Me преди 4 години
Ами, не го подкрепиха нито щатите нито нато. Жалко, щеше да е добре да се използва за да унижи Путин и до го изгони от Сирия. Но, Ердоган е твърде неудобен за запада и решиха, че не си струва. А, той, можеше да клекне на запада а не на Русия. Напарви грешка в момента, която ще му струва скъпо.
119
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка и Ердоган се оказа същия плашипутapник като Путин. Постигнатото "споразумение" по-скоро е капитулация за него и това което говореше до преди ден че ще настоява докрай Путин да си изпълни ангажиментите от Сочи подписани на 9-ти януари и да напусне зоната за деескалация днес беше забравено от турския Сокол. Подписано беше едно мръсно споразумение замразяващо набъбналия гнойник Сирия, но рано или късно гнойника ще избие отново. Очаквайте и милиони бежанци на път към ЕС.
118
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак му отиде на крака, отново клекна агата. Няма как да се мери с големите резака, малко му е пиленцето. На изток от Ефрат Щатите командват, на запад Русия. Подялбата я направиха големите пред години. Малката чурка къде се бърка...?
117
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп Велики се споразумя с талибаните.
116
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия защо не приема мигранти?