САЩ включи китайски компании в черен списък

Компаниите са обвинени в нарушения на човешките права
23 май 2020 13:34, Ния Христова
28
САЩ включи китайски компании в черен списък
Снимка: Pixabay

Снощи Министерството на търговията на САЩ съобщи, че включва още 33 китйски компании и други организации към черния си икономически списък. Причината са нарушения на човешките права и за "дейност, противоречаща на интересите на националната сигурност и външната политика на САЩ", предаде Ройтерс.

Девет компании и организации са разкрити в "съучастие в нарушения на човешките права по време на китайската кампания на репресии, масови арести, принудителен труд и следене с най-модерни средства" срещу мюсюлманското малцинство на уйгурите в Синцзян-Уйгурския автономен район в Западен Китай.

 
В черния списък присъстват и имената на 24 правителствени и търговски организации заради участие в научно-технологичното разузнаване на Китай и заради "съдействие при покупката на стоки и технологии за крайно използване за военни цели в Китай".
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 години растеж на САЩ заради две световни войни.Обратно към родното говедовъдство и изолационизма.
21
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са бита карта. На ход в света е китай
20
10
 
14
 
! Отговори
Az преди 3 години
И Китай си го премести. *** и нагли кравари. Ще духат таратор скоро
19
8
 
14
 
! Отговори
Симптоми преди 3 години
Кравария я тресе не само короната...Яко ги е ударил ужаса че не могат да си развяват байрака където си искат!
18
4
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ти си много зле бе ! Ходил ли си скоро на лекср ? Вземи ***
17
1
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
А *** ти чак сега ли видя цензурата тука !
16
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много рускоезичен рев за умрелия китай брей, брей. Сега се почват санкции на Белата къща, до спукването на китайския цирей уважаеми гейru таварищи! Не се превъзбуждайте че ще си докарате по некое инфарктче, инсултче в тези чумави китайски " времена", пък и няма лекари които да ви реанимират хахахЩатите в момента пред очите ви погребават последната комуно- диктатура! Те са най-добрите гробари в това отношение!
15
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостите на американските *** ще ги закопаят съвсем. Китайците имат пазар и не ги грее че американците се правят на ощипани. Освен това Китай има алтернатива на световната банка, даже англичаните си напъхаха парите там, за ужас на разни пържени ястребчета. Остава да видим дали китайците ще поискат американците да изплатят us облигациите които те държат.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе гашници, що ми триете коментара? Това че ползвам прокси против правилата за коментиране ли е? Да ви имам и свободата на словото, по зле сте и от Китай... Айде изтрийте и тоя коментар сега.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поднебесната и тия ще ги отживеят - после и за тях ще напишат по нещо в историята на свта.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12И двата са доста по-празни отпреди, тъй че има повече място!
11
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай ще си го премести от левия в десния джоб!
10
15
 
15
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Тръмп ще ви отвори очичките!
9
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ имат по 20 хиляди заразени на ден Китай вече нямат новозаразени, така че САЩ имат още много хляб да изядат да стигнат Китай! А иначе смърт на еврейте
8
22
 
16
 
! Отговори
САЩ преди 3 години
До АнонимеНЕстествено, че не е шега. САЩ не се шегуват с комунистически режими. Иначе Китай са напълно отговорни за това което се случва, и както се вижда, ще си понесат последиците. От вас зависи да решите, дали ще суфлирате на азиатска култура, която ви презира и има за цел да ви докара до купичка оризз и супа от прилеп, или на култура, която ви е дала компютъра, интернет, и още редица неща.
7
9
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НОВИНАТА НЕ Е ШЕГА!!!МИНАЛИЯ МЕСЕЦ СВАЛИХА ОТ ТЪРГОВИЯ НА НЮ ЙОРКСКАТА ФОНДОВА БОРСА ЕДНА КИТАЙСКА КОМПАНИЯ ЗА КАФЕ ТРЪМП СИ ГО ИЗКАРВА НА КИТАЙ А РЕАЛНО КИТАЙ Е ПО-МАЛКИЯ ВИНОВЕН ОТ ПРОДАЖНОТО СЗО ДЕТО НЕ СВИКА МЕЖДУНАРОДНА АСАМБЛЕЯ ЗА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ОЩЕ В НАЧАЛОТО!!!
6
3
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
НАПРАВИХА МЕ БИПОЛЯРЕН !!! АНАЛИЗИРАЙТЕ ФОРМУЛИРОВКАТА : "ПРОТИВОРЕЧАЩИ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА САЩ ИВЪНШНАТА МУПОЛИТИКА " !!!! АЗ ОБИЧАМ НАРОДА НА САЩ -ВЕЛИКИ ТВОРЦИ-- ДА ЛИ МИ СТРАХОТНИ ЕМОЦИИ И УДОВОЛСТВИЕ НА МОЗЪКА И НЯМАМ НИЩО ОБЩО С"НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ " НА ВЪРХУШКАТА ИМ ...ПРЕДИМНО БАНКЕРСКА , МИЛИОНО-МИЛИАРДСКА - ЦИОНИСТКО -СЕМИТСКА -ЕВРЕЙСКА !!!!!!!!!
5
25
 
13
 
! Отговори
КитайТрябваДаПлати!! преди 3 години
Репарации на Цялата Планета за Икономическите Щети!!!
4
26
 
17
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 3 години
това е само Началото, САЩ е като Господ - Забавя, но Не Забравя!! На К0мундетата в Пекин им е Бедна Фантазията какво ги чака!!!
3
4
 
33
 
! Отговори
Нацинал-егоизъм преди 3 години
който граничи с цинизъм:за "дейност, противоречаща на интересите на националната сигурност и външната политика на САЩ"... без повече коментари!