Авиацията загуби $84 млрд. заради коронавируса

Това е най-лошата година в историята на индустрията
10 юни 2020 15:56, Нели Христова
9
Авиацията загуби $84 млрд. заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Кризата, причинена от новия коронавирус, ще причини на авиокомпаниите рекордна годишна загуба от 84 милиарда долара и 2020 г. ще бъде запомнена като „най-лошата година в историята на авиационната индустрия“, е оценката на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), цитирана от БГНЕС.

„Във финансово отношение ние ще запомним 2020 г. като най-лошата година в историята на авиационната индустрия“, заяви изпълнителният директор на IATA Александър де Жуниак.

Въпреки това те очакват въздушният пътнически трафик да нарасне с 55 процента през следващата година, но все още ще бъде 29% по-долу нивата през 2019.

В актуалната си оценка асоциацията прогнозира, че авиационният сектор ще продължи да отчита загуба от поне 15,8 милиарда долара през 2021. Така общите загуби вследствие на кризата, дължаща се на COVID-19, ще достигнат близо 100 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Асен преди 3 години
До asdПич аре по-полека, каква е тази икономика, дето печелят всички, светни целия свят, който се мъчи. Няма такова нещо като печелят всички. За да има печалба трябва да има загуба. За да има разтеж има и депресия, за да има богати трябва да има бедни, няма такива утопии всички са равни и тн. Не и в нашето общество.
7
3
 
1
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Гледайте авиокатастрофите по света. Става ясно, че пътници загиват много , без шанс за оцеляване! Време е да преминем към дилижанси, коне , камили, магарета,пеша , с велосипеди, тротинетки......., я колко много възможности ! И прекрасни възможности да се спасиш или да можеш да се спасиш , ако искаш !!!
6
3
 
7
 
! Отговори
Ира преди 3 години
Какво да кажа, нека земята да си почине малко. И консумативното общество да се укроти. Консумиране, плащане, харчене, използване, получаване и пак харчене, това не е просперитет, това отива до истерия.
5
1
 
3
 
! Отговори
asd преди 3 години
И за кой са печалба тези 8 милярда загуба само за авио индустрията? За марсианците?
4
3
 
2
 
! Отговори
asd преди 3 години
Няма такава логика, че загубата за един е печалба за друг. Обикновено в икономическите взаимоотношения печелят всички. Когато икономиката върви нагоре - има за всички. Когато гобят почти всички е зле за всички. Някои може да изкарат нещо от цялата работа, но няма как да са болшинство и толкова мощни, че да причинят това на цял свят и всички останали да си траят.
3
3
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Логиката е, че загубата за един е печалба за друг
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да я запомнят, 2021 ще е по-лоша
1
10
 
0
 
! Отговори
asd преди 3 години
А конспираторите си приказват, че някой нарочно го прави това. Че за какво - за да има огромни загуби? Няма логика.