Къде и как по света отварят ресторанти, театри, плажове?

От днес ЕС отваря външните си граници за туристи от "сигурни" страни
1 юли 2020 15:45, Ния Христова
2
Къде и как по света отварят ресторанти, театри, плажове?
Снимка: БГНЕС
Редица държави по света подновяват някои дейности, които бяха преустановени заради коронавируса. Отварят се редица обекти и граници като пореден етап от облекчаване на мерките за изолация, въведени заради пандемията, предаде "Франс прес", предава БТА.
 
От днес ЕС отваря външните си граници за туристи от "сигурни" страни. Вчера Съветът на ЕС утвърди незадължителен списък с такива "сигурни" чужди държави и това са Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията ще засягат и гражданите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. На всеки две седмици ще се обновява списъкът.
 
В Европа Гърция отваря всичките си летища за международни полети. Вече е разрешено и влизането на чуждестранни фериботи в гръцки пристанища. Премахват се и ограниченията за влизане в страната през сухопътните граници за хора пристигащи от Албания, Република Северна Македония и Сърбия. В Нидерландия се отварят публичните домове. В Турция и Белгия се отварят киносалоните и театрите. В Австрия се отварят кината и се разрешават културни събития с публика до 250 души. Испания и Португалия отварят сухопътната си граница.
 
В Париж музеите Център Помпиду и Гран Пале също отварят. Пак във френската столица се организира протест на диджеи срещу решението да не се отварят дискотеките и да се анулират фестивалите.
 
В Освиенцим се отваря музеят на Аушвиц-Биркенау.
 
В Република Македония международното летище в Скопие и летището в Охрид подновяват работа. В Хърватия от днес се разрешава събирането на до 300 души в затворено помещение и до 500 на открито.
 
Отвъд Атлантика в Ню Йорк ще бъдат отворени за къпане общинските плажове в Ню Йорк - Кони Айлънд и Рокауейз.
 
В Азия в Тайланд учениците се връщат в училище. Предвижда се продължаване на дистанционното обучение само за някои. Отваря се и японският увеселителен парк Токио Дисни.
 
В Грузия се отварят границите и всякакви дейности за туристите.
 
В португалската столица Лисабон обаче отново се връща изолацията за жителите на северното предградие заради скок на случаите на зараза в определени зони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се дали да се отбия до публичния дом или до ***. Ех, че проблеми си имаме ние , европейците.
1
0
 
3
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Аз което слушам по новините е как затварят ресторанти в САЩ, Испания, Германия, предградия в Сидни....