Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни

Египет: Елате и се убедете, че са изградени от египтяни
Обновена: 3 авг 2020 21:09 | 3 авг 2020 21:08, Елка Василева
144
Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни
Снимка: архив, БГНЕС

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната и лично да се убеди, че не извънземни са построили прочутите египетски пирамиди.

В петък шефът на SpaceX и „Тесла“ написа серия туитове, в които намекна за извънземен произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Пирамидите са построени от извънземни очевидно“.

Вече във втория туит Мъск уточни, че „Фараонът Рамзес ІІ е бил един от тях“. Той написа още, че „Хеопсовата пирамида е била най-високата структура, създадена от хората за 3800 години“.

В последния туит на тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си, в която се разказва за строителството на пирамидите и уточни, че това е „достоверно описание на това как е било направено това“.

Най-силно вниманието обаче беше привлечено от първия туит, който може да бъде оценен като подкрепа за популярната конспиративна теория за изграждане на пирамидите от извънземни. Той е бил споделен над 84 000 пъти. 

В отговор египетският министър на международното сътрудничество Рания ал Машат покани Мъск лично да се убеди, че пирамидите са били построени от хора, не от извънземни.

„Следя вашата работа с голямо възхищение. Каня вас и SpaceX, за да можете да проучите писмените доказателства за това как са били построени пирамидите, а също да видите гробовете на техните строители. Очакваме ви, мистър Мъск!“, написа Ал Машат.

Според експерти гробът на строителите на пирамидите, открит през 90-те години на 20 век, окончателно доказва факта, че огромните структури са били наистина изградени от древните египтяни.

На туита на Мъск реагира и египетският археолог Захи Хауас. Той публикува в социалните мрежи кратък текст на арабски език, в който определя думите на Мъск като „пълна халюцинация“.

„Аз открих гробовете на строителите на пирамидите – и това доказа пред всички, че те са били египтяни и не са били роби“, цитира думите на Хауас изданието Egypt Today.

В Египет са запазени над 100 пирамиди, най-известната от които е Хеопсовата пирамида, висока 137 метра, припомня Би Би Си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВидялВидял си това което си искал да видиш! Няма как статуетка да се запази 65 млн. години!
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Египетските пирамиди са построени от хора и за това има много доказателство, които обаче очевадно не са приоритет на тълпата крещящи велики конспиратори. Преди пирамида на Хеопс /Хуфу/, неговия баща фараон Снофу построява 3 пирамиди, една първоначално е стъпаловидна, другата рухва и е довършана под малък ъгъл, така наречената счупена пирамида, накрая построява своя шедьовар черната пирамида. Известно е от къде са идвали материалите за построяването на пирамиди, как са превозвани и т.н.
100
3
 
1
 
! Отговори
Izvanzemnoto преди 3 години
Великият мислител и културен наследственик в предишният си живот, другаря Володя Стоянов с песните си вика Извънземните да построят пирамидите с цел България да стане Велика Сила, такa чрез своите знания по-велики от тези на Питагор, Нютон, Тесла допринася за пренаписването на човешката история, Само Стивън Спилбърг!
99
2
 
1
 
! Отговори
Izvanzemnoto преди 3 години
Великият мислител и културен наследственик в предишният си живот, другаря Володя Стоянов с песните си, вика Извънземните да, построят пирамидите с цел България да, стане Велика Сила, така, чрез своя и знания, по-велики от тези на Питагор, Нютон, Тесла допринася за пренаписването на човешката история, Само Стивън Спилбърг!
98
2
 
5
 
! Отговори
Строител преди 3 години
До Jon...Да твърдиш, че си построил нещо, само защото си намерил гроб на прадядо ти до него е малоумно. ...... а още по-малоумно е да твърдиш че нещо не е възможно само защото си нискоинтелигентен и *** кат' ***. Отдавна са дали обяснение как ХОРА са построили пирамидите . Дори преди години направиха експеримент /успешен/ за да докажат твърденията си . ТРУД , драги ми Jon , тежък, робски труд и ум ... Защо не направят една сега? / *** въпрос/ ... ами защото не им трябва, Jon
97
5
 
13
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Хахаа. Ми да им дадът на днешните египтолози по едно медно чукче и по един камък и да се пробват днес да построят една пирамида. По минъчка да не се преуморяват. Да твърдиш, че си построил нещо, само защото си намерил гроб на прадядо ти до него е малоумно.
96
2
 
9
 
! Отговори
Разбира се! преди 3 години
Това са стари новини. Още преди повече от 10 години Даниел Джаксън доказа, че са били площадки за приземяване на корабите на Гоа'улд. Също той успя да разгадае кодът на "вратата към звездите" :D
95
1
 
22
 
! Отговори
Прогрес и регрес преди 3 години
До мдааДали извънземмни са построили пирамидите не знам,но днешен Египет е пряко доказателство,че в етническата история освен прогрес има и регрес. Просто древните иновативни египтяни са претопени и изчезнали в просташкото,диво и варварско семитско море.
94
2
 
44
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Сегашните етиптяни намат никаква връзка с древните .Това показва какво става когато цяла една държава се превръща в Столипиново. И Мъск с право се съмнява , че египтяните не са потомци на строителите.
93
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, а бай мъско е стоял и снимал с айфончето си как са подхвърляли камъните извънземните, докато строят пирамидите.Ниро за миг не съм се съмнявал, че е така.
92
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, даааааа.А един мармот завива шоколад в станиол...
91
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен извънземните са чукали египтянки !Рамзес е бил дете на извънземни и човеци.Никой не може да знае какви способности са имали извънземните тогава .И сега има ли останали от тях на тая планета ?Според очевидци на извънземни телата им минават през стени без проблеми..
90
7
 
5
 
! Отговори
Извънземен преди 3 години
.... а ЦРУ финансират СпейсЕкс.
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия строители в едно време ли са умрели та са в един гроб били ? Само фалшификации за пари
88
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск трябваше за да е купона пълен да напише, че земята е плоска :)))))
87
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво внимание се обърща на един туит не е истина :) че колко пъти бил гледан колко пъти бил лайкван :) този свят има нужда от рестарт някъде се объркаха нещата.
86
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск как се гъбарка с слабоумните конспиратори не е истина :))))
85
7
 
14
 
! Отговори
Видял преди 3 години
Има един музей.... В южна америка, вътре има статуетки на динозаври...и една статуетка на жена коятондундурка динозавърче. При положение, че динозаврите са измрели преди 65 000 000 години..., означава че ние като хора сме тук малко по-от рано...тези неща се крият, къде от религиозна, къде от неудобна основа, но истината си е една, и рано или късно ще озлезе. Въпреки милионите заблудени роботи на които им се вменява религия, и други инструменти за контрол
84
17
 
10
 
! Отговори
холивуд тудей преди 3 години
щом и тоз мина на извънземни. смятай йолко разбира от ракетно дело и космос. фигурантче за крадене на кинти и медийна физиономия за балъците. жив и здрав холивуд.
83
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е възможно.Последното което чух е,че пирамидите са карта на съзвездие и вероятно там някъде е планетата на която са създателите им.Нещо като послание са оставили къде са.Друг е въпроса,че египтяни са самите работници,но шефовете са извънземни.Като са си тръгнали,египтяните са възприели всичко случило се като религия и са имитирали с погребенията видяното,мислейки,че и те ще отидат там.Ако се върнат някой ден истината ще се види.Всичко се е случило преди да изобретят Христос и Аллах.