Лидерът на опозицията Тихановска е напуснала Беларус

Тя се намира в Литва в безопасност, съобщиха от Вилнюс
11 авг 2020 10:14, Елка Василева
74
Лидерът на опозицията Тихановска е напуснала Беларус
Снимка: БГНЕС

Водачът на беларуската опозиция Светлана Тихановска е в безопасност. Тя се намира в Литва, съобщи в Тwitter литовският министър на външните работи Линас Линкявичус.

Преди това Тихановска е била задържана в продължение на седем часа в Беларус.

Тихановска се очерта като главният съперник на президента Александър Лукашенко на президентските избори, състояли се в неделя, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Екипът на Тихановска не е успял да се свърже днес с нея по телефона, след като тя е напуснала сградата на Централната избирателна комисия.

По-рано Тихановска каза пред журналисти, че тя е спечелила изборите, а не Лукашенко, припомня БТА.

В понеделник шефът на беларуския Комитет за държавна сигурност /КГБ/ Валерий Вакулчик съобщи, че срещу Тихановска е било подготвяно покушение. По думите му правоохранителните органи са охранявали щаба на опозицията, за да не допуснат да има "сакрална жертва".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Стършел преди 3 години
... Да работите една седмица безплатно, така де не безплатно, трудно е за осъзваване, но на беларуски съботник не само не се плащаза работата, ами си плакаш ти!!! Преди три години бях в такъв ден - плащахо по около 18 лева доброволно - принудително за някаква кауза... Било чисто в Беларус, ами ходете и вие чистете около блоковете си 6 пъти в годината и събирайте от семейство минимум по 180 лева годишно и облогородявайте - и тук ще светне и ще се научите да пазите. Много знаете, ама готови ли сте
65
1
 
0
 
! Отговори
Стършел преди 3 години
Какъв е този про-руски форум? И русофилистични коментари? Каква била Беларус преди да я завзему СССР и каква е днес? Ами да сравним - била е част от Полша. Къде е днес Полша и къде е Беларус? Бедни празни беларуски села с килнати дървени къщи и развитото земеделие на Полша - номер 1 производител на ябълки в света, да друго да не говорим. Свобода в Беларус - тия които ми пишете за това колко е хубав там живота, готови ли сте да ходите на съботници 6 пъти в годината и да работите една седмица...
64
0
 
1
 
! Отговори
Урко преди 3 години
Да не се и връща вече.
63
0
 
6
 
! Отговори
56 преди 3 години
Някой от тези, които са ми сложили минуси, да даде пример къде в колониите на страна от Западна Европа, е изведен като писмен местния език? Къде и колко от местните са били включени в реалното управление на замята? Къде не е унищожена наличната материална култура? Да не говорим, че са били изтребени най-вече чрез болестите, които са пренесли?А Александър Невски даже е строил джамии. За да има мир.Вижте какви блата е била Беларус до СССР, и нищо повече.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 53Е ти какво искаш..да падне от прозореца ли !?
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците а сега и американците са в основата на омразата към славянските народи.Нгри и азиатци са готови дори да станат за да смажат славянството.
60
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Беларус !Белоруските искат да се освободят от руското иго, а у нас Радев провежда проруски метеж срещу държавното управление.
59
2
 
6
 
! Отговори
рашид преди 3 години
Най демократично е да поздравиш победителя, а не да бягаш позорно след като допреди 7 месеца опозицията хич я нямаше, уж ги арестуваха, а после демократично позираха от Ница, Франция - държавата на контетата и износител на демокрация, де отвъд голямата вода, де тук или на Изток следвайки Наполеон, но уви костелив отмрех са славяните!Виж тези, които 500 ходини са ги оправяли са лесни и верни нали парлевута ')Браво на Лукашенко и нека да продължава да държи олигарсите вън!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия няма да отиде в ЕС щото остава без Косово.А Западняците никога няма да го дадат на Сербия
57
2
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Ами точно защото костинбродската шашма не се получи, Герб не спечелиха с колкото им трябваше.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омразата към славянските народи е достигнала своят връх.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тихановска избягала в Литва, Лукашенко в Турция, направо Спонжбоб да повежда трийсетте морски таралежа и да взимат властта.
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така както действа Лукашенко трябва да действат всички лидери на държави ако искат тези държави да ги има.
53
5
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До Анонимен 40"Същите "избори" ще проведе и Тиквата, ако му позволим да се задържи на власт!Затова е целият зор да остане."Абе доколкото си спомням, последните избори ги проведе служебното правителство на Радев, а резултатите бяха идентични с тези на изборите преди и след това, проведени от правителствата на ББ. Явно приказките за изборни манипулации са доста пресилени, с изключение на Костинбродската шашма на Мая Манолова и Бареков.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При създаването на СССР се оформят голямо количество обособени територии на етнически признак с цел да се използва и развие потенциала на цялото население. Почти абсолютно всички дотогава не са имали собствена писмена култура, интелигенция, много голяма част - и държавност. Това е голямата разлика със империите на западните страни, които буквално са унищожавали наличното.Срамно е, че новото поколение не се обучава в истината.
51
2
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Че се крие жената - добре, разбрахме. Само не разбрах, някой търси ли я?
50
14
 
3
 
! Отговори
Off преди 3 години
Гледайте Беларус и Лукашенко, сещайте се за пилота при нас - вземе ли властта веднъж, няма да я пусне - и двамата са подчинени на едно джудже в Москва.
49
3
 
8
 
! Отговори
Солт преди 3 години
Агенти на ЦРУ набърже я извели от Беларус.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западът се е опитвал да подчини и да унижи славянството от столетия. Защо в България не се говори за Методий и неговите ученици? Защо не се пише никъде, че територията на цяла Източна Германия е осеяна с имена на - ов , и -иц, което показва славянски селища, на юг - на -ау ( като -ов, показва притежание). Защо не се пише, че в Австро-Унгария немско и унгарско говорящите са били равнопоставени, а славяните са долно племе? Защо католиците искат обединение на църквите? ....
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беларус е изкуствена държава. Чуйте, че и тя даже говори на руски. До създаването на СССР не са имали литература, никаква културна идентичност, не броя носиите, те са регионални, не национални.За да падне Берлинската стена Западът е подписал, че НАТО няма да се разширява на изток. Непрекъснато прави обратното. Опитаха да завземат Русия и чрез пияндето Елцин. Ето руснаците се съвзеха и обърнаха играта. В ЕС славяните са второ качество. Защо е избухнала Първата св. война? ....