Рядък феномен: Снеговалежи в няколко австралийски щата

Снегът зарадва местните жители
23 авг 2020 13:34, Ния Христова
14
Рядък феномен: Снеговалежи в няколко австралийски щата
Снимка: Pixabay
Арктически въздух достигна югоизточните части на Австралия и предизвика снеговалеж в няколко австралийски щата, предаде Ройтерс.
 
Този рядък феномен зарадва голяма част от местните жители, въпреки че виелиците и обилният сняг прекъснаха някои пътища, допълва БТА.
 
Кадри на заснежени градове и пейзажи в щатите Нов Южен Уелс, Виктория и австралийската столична територия, както и на остров Тасмания, превзеха социалните медии.
 
В много от планинските райони снежната покривка успя да превиши метър.
 
Очаква се студеното време да се задържи няколко дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка-колко рядък е?Дайте кога е бил последният подобен снеговалеж и статистика назад ,за да сметнем.Примерно като със замръзването на Дунав и Черно море при нас или как?
11
0
 
2
 
! Отговори
Au$$$tralia преди 3 години
Ами през зимата вали сняг. Нормално е.
10
0
 
2
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
че то тук е зима, нормално на юг от тук да вали сняг ве. Аз живея в Сидней_Аавстралия и тая седмица времето беше слънчево но студено. Поздрави.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А И ОЩЕ ЕДНА ГЛУПОСТ-СНЕГЪТ НЕ Е НИКАКЪВ РЯДЪК ФЕНОМЕН ЗА ЮГОИЗТОЧНИТЕ АВСТРАЛИЙСКИ ЩАТИ.ПРЕЗ АВГУСТ ДА ПАДНЕ СНЯГ ТАМ Е СЪЩО ТОЛКОВА НОРМАЛНО КОЛКОТО И В БЪЛГАРИЯ ДА ПАДНЕ СНЯГ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ.НАПЪЛНО ИЗЛИШНА ИНФОРМАЦИЯ И СТАТИЯ!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде е СиднейЗрънчото да ни каже как е времето там? Гледам че го няма даже в хем,реп0ртер хем,0лигофрен.Да не е замръзнал в пустинията
7
2
 
7
 
! Отговори
географ преди 3 години
До Анонименстига се излага бе въздушните маси са антарктически,а не арктически...това е все едно да кажеш,че пороят,който се изсипа над софия преди месец е заради тайфуна във филипините.
6
2
 
12
 
! Отговори
географ преди 3 години
До Анонименантарктически са въздушните маси,а не арктически...по простата причина,че идват от антарктика.арктическият студ идва от север,а антарктическият идва от юг.толкова е просто.поне си признайте грешката вместо да навлизате в *** спорове и да се излагате още повече.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментова ми напомня за една друга статия,където амазонската джунгла беше наречена тропическа гора.тя не е тропическа гора по простата причина,че се намира от двете страни на екватора и това означава,че тя е екваториална...а тропическите гори са около тропика на рака и козирога-централна америка(мексико и гватемала),мозамбикската низина в африка и южните части на бразилската планинска земя в южна америка.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментъпанар това ,че се казва арктически въздух не е нужно да идва от Арктика,разбираемо е че в него район на планетата студените маси идат от Антарктида,но това не значи че трябва да се казват антарктически маси.Има си термин арктическа маса тя се отнася както за северното така и за южното полукълбо.Много е ясно че арткически въздъх от север няма как д апредолее тропиците и екватора ,кудето в момента преобладават горещи маси и сухи.......
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христова пак избухна с ниското си образование. Арктически студ в Австралия - БРАВО!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете още веднъж какъв бисер на менталната дейност сътворихте"Арктически въздух достигна югоизточните части на Австралия"Само вие знаете как арктическият въздух е способен да преодолее екватора.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година тук валя сняг през април, защо в Австралия да не вали сняг даже през октомври? Вече ви обърнах внимание, че ледената покривка в Северното полукълбо изтънява, а в Южното дебелината й се увеличава. Закономерно е снеговалежите в Южна Австралия да се увеличават.