Зеленски: Лукашенко трябва да насрочи повторни избори

Той смята, че така всички биха се успокоили
23 авг 2020 15:00, Ния Христова
39
Зеленски: Лукашенко трябва да насрочи повторни избори
Снимка: БГНЕС
"Президентът на Беларус Александър Лукашенко трябва да насрочи повторни избори и да позволи на поканените външни наблюдателите да успокоят протестиращите”, заяви украинският президент Владимир Зеленски в интервю за телевизионния канал "Евронюз", цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
Зеленски заявил, че ако той е на мястото на Лукашенко, "определено“ ще проведе втори вот след месец и ще покани чуждестранни наблюдатели.
Още по темата
 
"Нека си представим, че съм уверен в себе си, уверен в хората, които гласуват за мен. Как мога да успокоя всички? Определено бих казал:" След месец ще има нов вот. И ще се кандидатирам за тези нови избори. Всички, които искат балотаж – нека да заповядат", каза Зеленски.
 
"Или ще спечели Лукашенко, или някой друг. Но всички ще се успокоят, няма да има кръв, така изборите биха били честни и ще влязат в историята", добави украинският президент, цитиран от БГНЕС.
 
На 9 август започна масов протест на опозицията в Беларус, след президентските избори, които Лукашенко спечели за шести път. Според ЦИК той е получил 80,1% от гласовете. Опозицията обаче смята, че Светлана Тихановска е спечелила изборите, а не Лукашенко. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
Зе като президент може да е зле,но като комик е голям!Гледайте в тубата 300 еврейци(пародия на 300 спартанци)!
31
0
 
2
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Това което стана в Украйна никога няма да стане в Беларус. Така че мечтите на запада ще останат само прекрасен блян.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** са толкова прости,че от 75 години се мъчат да направят триъгълник от три *** ъгъла ѝ все не им се получава.Но все таки продължават да се мъчат,и все не им се получава.Не схващат,че няма никога да им се получи.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Зеленски наистина е комик.Затова запада му помогна да фалшифицира изборите,(така като помагаше и на Борисов)да се подиграе на украинците.Нали си спомнят и нашия Борисов) как ни се подигра и на нас за избора на Плевнелиев с думите:-"И магаре да бях посочил и него щяхте да изберете.И втори път опита,пак да ни се подиграе,като предложи Цецка рабфакаджииката,но българина се усети навреме и избра за Президент-Радев и така номера му с фалшификациите не мина,като за избора на кметицата на София.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Зеленски наистина е мумии.Затова да запада му помогна да фалшифицира изборите,за да се подиграе на Украинците.Нали си спомня имате и Борисов как ни се подигра и на нас с избора на Плевнелиев с думите:-"И магаре да бях посочил и него щяхте да изберат.И втори път опита,пак да ни се подиграе,като предложи Цецка рабфакаджииката,но българина се усети навреме и избра за Президент-Радев и така номера му с фалшификациите не мина,като за избора на кметицата на София,Фандъкова.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се откаже от Президенството,Лукашенко ще наруши закона,защо то е избран на законно основание.Като му е мерак за нови избори,нека Зеленски да ги предизвика в Украйна на ново,че да видим той,какви ще ги"забели".И той дойде с фалшифициране на власт,докато Лукашенко имаше и преди изборите преднина 80 %.Това,че на запада не му харесва пак ,той да е Президент на Беларус,няма никакво значение.ЕС е друг съюз,който няма общо с Беларус.А Лукашенко ,като законно избран,може да управлява и без някой.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Президентът на Беларус Александър Лукашенко трябва да насрочи повторни избори и да позволи на поканените външни наблюдателите да успокоят протестиращите"Значи тогава Макрон трябваше да организира нови избори във Франция по време на протестите и да покани външни наблюдатели да "успокоят" протестиращите.Абе я направо да обявим всички западни лидери за нелегитимни, щото не са канили междуанродни наблюдатели да им броят бюлетините.
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последно време западът и марионетките му обърнаха демокрацията в цирк. Дайте да организираме нови и нови избори, докато спечели "нашият" човек.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека си представим, че съм уверен в себе си, уверен в хората, които гласуват за мен. Как мога да успокоя всички? Определено бих казал:" След месец ще има нов вот."Ами организирай си нови президентски избори в Украйна бе пич. Щом си толкова уверен в себе си, още утре обяви нови избори да докажеш тезата си.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зеленски да не дава акъл на Лукашенко, ами като е голям мъж, да обяви война на Русия и да си вземе Крим.................да, но не му стиска!!!
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, най-големите ку***рви са украинките, а в Украйна виреят са най-добрите наемни убийци, фашисти и *** като бандеровци и разна *** като откачалките в "Десен сектор"!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-яките уличници са украинките не случайно западът ги демократизира.
20
1
 
11
 
! Отговори
Кюляков преди 3 години
Тоя в първия момент ми заприлича на Шайбата от Комиците! Може би и защото няма абсолютен вид на ***, и никакъв вид на политик.
19
2
 
14
 
! Отговори
Was machen sie? преди 3 години
Ти и милиардера преди теб понеже оправихте Украйна, та тръгна да даваш акъл на Лукашенко какво да прави...
18
2
 
18
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Украйна.................такава държава няма..........................................и за това световните масони и кукловоди сложиха един млад и зелен комик с име Зеленски да се прави на президент!!!
17
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко ще играе като Милошевич, докато не съсипе целия народ нема да мирне, така постъпват всички диктатори
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Зе бил на мястото на Лукашенко. Абе, Зе. Теб на твоето място те няма, та на Бацко на мястото се слагаш. Яд те е, че не мина номера с 33-мата уж вагнеровци, а?
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, на мама комика!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зеленски е млад и зелен.....................не я разбира висшата политика!!!!
13
5
 
13
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Ти като спечели, що не направи втори избори? Ей така да провериш дали наистина са те избрали. Човека спечели с над 70%, всички загубили са един дол дренки. Все изборите са нечестни, все са фалшифицирани и т. н.. И нашия летец, нови избори, честни избори дрън дрън ярина. Само за президент бяха честни щото спечели той, а пък ги организираха уж фалшификаторите.