Маскирани отвели беларуски опозиционер от офиса му

Според полицията Максим Знак не бил задържан
9 сеп 2020 11:20, Елка Василева
13
Маскирани отвели беларуски опозиционер от офиса му
Максим Знак. Снимка: архив, БГНЕС

Беларуският опозиционен активист Максим Знак е бил отведен от офиса си от цивилни, които били с маски, предаде Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Руската агенция на свой ред се позовава на колеги на опозиционера.

Беларуската полиция каза, че няма данни Знак да е задържан, предаде РИА Новости.

Знак отишъл в офиса си за участие във видеоконференция, но не можал да се включи, а само успял да изпрати думата "маски", съобщи пресслужбата на опозиционната му група в канала си в Телеграм. Там бе публикувана и снимка, която показва как адвокатът е отведен от маскирани хора в цивилни дрехи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Знак беше един от последните двама членове на Координационния съвет на беларуската опозиция, които още бяха на свобода и се намираха в Беларус.

Вчера опозиционната лидерка Мария Колесникова скъса паспорта си, за да не бъде принудена да мине границата и да влезе в Украйна. Предния ден тя бе отвлечена от улицата в Минск от маскирани лица и откарана в неизвестна посока.

Адвокатът на Знак, цитиран от Спутник Беларус, заяви, че апартаментът на опозиционера е претърсван от държавния Следствен комитет, предаде Ройтерс.

Интерфакс, цитирана от Ройтерс, съобщи, че обиск се извършва и в щаба на хвърления в затвора опозиционен политик Виктор Бабарико, който беше кандидат за президент на Беларус.

Вратите на щаба на Бабарико са затворени, а наблизо са паркирани два автобуса с маскирани хора в цивилни дрехи, предаде ТАСС. Пред сградата има над 10 журналисти, които не са допуснати да влязат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ами Лукашенко не е чак толкоз *** да остави да му спретнат украински метеж.
11
0
 
2
 
! Отговори
О-хоооохоохо преди 3 години
Сега ,че го таковата яко!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руският Интерфакс съобщил, че обиск се извършвал и в щаба на хвърления в затвора опозиционер Виктор Бабарико, който бил кандидат за президент на Белорусия. Защо чак сега? Така нареченият опозиционер Виктор Бабарико е арестуван поне от 50 дни.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Знак отишъл в офиса си за участие във видеоконференция, но не можал да се включи, а само успял да изпрати думата "маски"-------------------------По-рано не писахте ли, че диктаторът Бацко бил изключил интернета в цяла Белорусия? Даже в лъжите и пропагандата е необходима последователност.
8
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
И наште грантаджиии трябва така да ги изловим,мама им безродническа предателска!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За някой опозиционер, за други агент на чуждо влияние.Между другото, ако е толкоз мощна опозицията, защо не предизвика референдум и промяна на закона в Беларус. Например след 30 дена, 100 хиляди на митинг, президента автоматично подава оставка.
6
4
 
2
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
МНО ВАЖНО !САИТА ДНЕС Е НА ЛОКАШЕНКО ?ИЛИ НА БАНКЯ МИСТЕР МАГИСТЕР ВИНЕТУЧКА ?САИЧЕ ГЛЕИ СИ БАНКЯ !
5
1
 
3
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 3 години
"БКП то където печелеха с 95%"Ето хванахме те че си платен. БКП печелеха с 98.9% или с 99.8%Нека дедо Дьорд да ви пообразова и обучи повече преди да ви пуска на терен.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този дали не е фанатик или просто си гледа така налудничаво.
3
5
 
2
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Бре като видях, че тоя лукашенко е спечелил с 80% изборен резултат и се сетих за навремето БКП то където печелеха с 95% всеки провел се избор! Та няма ко да се лужем такива резултати са станали възможни с помоща на голямо фалшифициране и с помоща на путин!
2
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Батката знае, че на провокативните действия на ес и нато трябва да се отговаря с противодействие!Инак нищо чудно поляци или подобни западни агенти да отвличат провалените си марионетки, за да не им плащат обещаното. Все пак брюкселските ценности включват лъжата и насилието.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леллеееее, какъв обезумял от надъханост и натегачество сорросссоид.