Оръжеен склад на Хизбула се е взривил в Южен Ливан

Районът е отцепен от полицаи и войници
22 сеп 2020 20:18, Анисия Иванова
12
Оръжеен склад на Хизбула се е взривил в Южен Ливан
Снимка: БГНЕС

Оръжеен склад на Хизбула се е взривил в Южен Ливан. Силите за сигурност съобщиха, че експлозията е причинена от техническа грешка, предаде Ройтерс.

Взривът разтърси днес село Ейн Кана в Южен Ливан и в небето се издигнаха стълбове тъмен дим от избухналия пожар.

Ранени са няколко души, предадоха силите за сигурност. Асошиейтед прес съобщи, че експлозията е разтърсила крепост на групировката Хизбула, но причината засега не е известна.

Ейн Кана е близо до пристанищния град Сидон. Представител на Хизбула потвърди, че е имало експлозия, но не даде повече подробности, а членове на групировката направиха кордон около района на взрива. Местната телевизия "Ал Джадийд" съобщи, че по първоначална информация експлозията е избухнала в къща, принадлежаща на Хизбула.

Ейн Кана е в района Иклим ат Туфах, на около 50 километра южно от Бейрут. Селото е преден пост на шиитската партия Хизбула и нейната въоръжена милиция в Южен Ливан, предаде ТАСС като цитира ливанския телевизионен канал ОТВ.

Районът е отцепен от полицаи и войници. Свидетел разказа, че е бил близо до селото и е усетил как земята се тресе, предаде Ройтерс. Кадри, разпространени от "Ал Джадийд", показаха разрушени сгради. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Други въпроси? преди 3 години
Пише си го черно на бяло, хизбула (палестинците) са се взривили. Вие си разтягайте рахат локумите.А истината е, че нито едните, нито другите са цвете за мирисане.Едни араби взривяват други араби и християни.хизбула са ТЕРОРИСТИ.Точка.
9
3
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Опа Израел пак минава незабелязан. Какво съвпадение само - склад в Бейрут а сега склад до Бейрут.
8
2
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Не са американците ... на тях им трябват богати страни да им купуват стоките .. а в Ливан няма дори петрол... Тук по скоро е намесена Турция Иран
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо не американците?"Te са в коалиция.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пушенето във оръжеен склад е много опасно
5
5
 
2
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 3 години
Защо не американците?
4
7
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Ливан беше страна, с много завършили млади хора в университети в Европа.Светското начало не се хареса на мюсулманските фанатици.Последваха войни и кризи.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много на често взеха да стават тези взривове в Ливан?!? Странно. Съседи на Сирия и Израел.....що ли?
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо много често взеха да избухват разни неща в Ливан, няма как да не са намесени в това израелците
1
6
 
11
 
! Отговори
Истина и правда преди 3 години
Хизбула е една от многото ислямски терористични антисемитски неонацистки организации ливанска но управляваща Иранския диктаторски режим който я финансира с ЕС и ООН финанси въоръжава с оръжия от Русия и Турция и виновна за убийствата дори геноцида срещу много невинни жертви като християни евреи кюрди друзи и други убити със съучастието е престъпленията на ислямистите срещу човечеството,мира правосъдието и Бога,така че са също виновни за всяко престъпление на ислямски терористи вкл.в Сарафово