Германия затваря магазините от сряда до 10 януари

Отворени остават само супермаркетите и аптеките, както и банките
45
Германия затваря магазините от сряда до 10 януари
Снимка: БГНЕС

Германия планира да затвори мнозинството магазини от сряда (16 декември) до 10 януари, за да възпрепятства разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, която се позова на правителствено проектопредложение.

Документът е подготвен за срещата по-късно днес между канцлерката Ангела Меркел и лидерите на провинциите.

Отворени остават само супермаркетите и аптеките, както и банките.

Училищата на практика също ще бъдат затворени за период. От работодателите ще бъде поискано да прекратят работа или да се работи дистанционно.

Германия е в частична карантина за 6 седмици, не работят барове и ресторанти. Някои региони обаче вече въведоха по-строги мерки, припомня БНР.

За последното денонощие страната регистрира нови 20 200 случая на коронавирус, сочат данни на института „Роберт Кох“.

Починалите са се увеличили с 321 до 21 787.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Германиямагазини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
10
 
! Отговори
един от елита преди 3 години
До Анонименправилно ти е казала че си луддаже и глкупавне разбрахте ли, че целта на мерките е да ви озлоби да ви настрои един срещу другда се мразитеа елитът да разпределя едни голями париами не сте разбрализатова мероприятието ковид е успешно
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците три пъти са разрушавали Европа до сега. Последният път беше през ВСВ.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние имаме двойно повече заболели дневно.,спрямо населението на Германия и България
16
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този екземпляр от снимката ,не мога да кажа жена и Бойко разбиха Европа !? Заради икономически интереси започнаха война ,война в която ще дадем много невинни жертви !Историята и господ ще ги съди ,ако няма друг !
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Ама какви мерки бе човек.Какво значение има че носят маски като си ги държат под брадичката или на челото?Да носят маски.И като трябва да кашля или киха си я сваля да не му пречи.Отново се събират на групички да се напиват по цяла нощ.Оня ден две съседки застанали в общото помещение да си приказват по пеньоари.Разговорът се прекъсваше от културно селско кашляне с отворена уста към другата.Като им направих забележка и двете почнаха да викат,че съм бил луд.Така се спазват мерките.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце да вземе да и завърши една шайба да идват надам всички със съмнение за вирус или болни. Той ще ги излекува набързо и икономиката на Германия няма да търпи загуби.Може междувременно да командирова Ангелов да им пооправи и постегне и здравната система, че явно нещо им издиша.
13
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел е полезна за Германия колкото Пулев за България. Срам позор и резил, но в личен план - кеш
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше запланувано от RKI още през октомври. Просто изчакаха да надуят бройките. Ако не помогне, през януари Ангела да потърси политическо убежище в Англия.
11
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да хващат самолета и да идат. Ние отваряме всичко на 21. Кеф ти магазини, кеф ти молове, кеф ти Банско, кеф ти ресторанти и дискотеки. Ще станем оазиса в Европа в тези тежки времена, пък инпарички ще влезнат да позакърпим малко хазната.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много мулти-култи станаха и има яко африански и арабски клошари бежанци и нормално.*** разнасят всякакви болести.Отделно,че имат голям брой "антимаскъри" от тия железните за които вирусът не съществува.
9
12
 
19
 
! Отговори
123 преди 3 години
Бабичката трябва да затворят. Пуснаха ковида от самолетите и сега подмамват хората да се ваксинират с отровата.
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая мАалоумница е на път да унищожи Германия. Направо да обяви фалит на държавата и да я разпусне
7
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МНОЗИНСТВОТО ОТ МАГАЗИНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ БЕЗ ДЮНЕРДЖИЙНИЦИТЕМЕРКЕЛ СЕ ОПЪЛЧИ НА ТРЪМП И НА ИСРАЕЛ КАТО НЕ ИМ ПРИЗНА СТОЛИЦА ДА ИМ Е ЙЕРОСАЛИМ!!!НО ТАКАВА ЛЮБОВ СЕ ЛЕЕ ОТ НЕЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ , ЧЕ Е СТРАШНО!!!
6
9
 
13
 
! Отговори
Миролюб преди 3 години
Къде е Миролюба Бенатова или славун да изплачат защо тази нечовешка немска държава остава само аптеките и банките отворени? Как да си плащат немците кредитите, когато им затварят ресторантите и кафенетата?
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Просто трябваше да затворят училищата и да минат онлайн, мноооого по-ефикасно средство от пълен локдаун."И кое му е много ефеикасното? Виж статистиката. Същото е. Преди мерките имахме 6500 хоспитализирани, сега имаме 7200. Вчера бяха 7150, днес са 7200 и го обявяват за спад и супер ефективни мерки. Замазват ви очите. То да си бавно развиващ се, пак трудно ще им повярваш.А това че всеки ден лъжат все по-нагло само ще доведе до там че после и истината да казват - никой няма да им повярва.
4
11
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Тя и без това Германия беше виртуалка,зависеща от печатаните долари на ФАЩ.И за да пък вирее на всичкото от горе измисли ЕС ,за да разсипва всичко,а да продава нейното.Просто е.Отидегте в произволен клон на пощата и вижте как над 80% от пратките са от Китай.Следете парите и вижте,кой е победителя!!!Всичко друго са алабализми.Най-малко искам да слушам икономисчета от София с жълто около устата!!!
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте скоро и у нас, хахахах. Всички дето ревяха че на 21-ви сме отваряли - малко ви баламосваха пролетта, че се вързвахте. Малко помните - че се вързвате пак!
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто трябваше да затворят училищата и да минат онлайн, мноооого по-ефикасно средство от пълен локдаун. Също барове, ресторанти, молове, но не и малкия бизнес. Но кака Меркел не смее да прави частични затваряния, действието или всичко или нищо не спира вируса. Само удължава агонията. Дано поне ваксините сработят!
1
3
 
33
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Няма да се учудя и у нас да копират Германия със затваряне на магазините.... но това ще Е след Нова Година.