Ким Чен Ун призна – петилетката не е изпълнена

Той откри конгреса на Севернокорейската работническа партия
6 яну 2021 12:00, Елка Василева
36
Ким Чен Ун призна – петилетката не е изпълнена
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун заяви, че петгодишният икономически план не е постигнал целта си в почти всеки сектор на икономиката, предаде Ройтерс.

Ким откри конгреса на управляващата Работническа партия, който се провежда пет години след предишното подобно събитие.

Очаква се на форума лидерът да представи план за следващата петилетка и да говори по външноикономически въпроси.

В речта за откриването Ким Чен Ун поздрави работниците за "решителното справяне с трудностите" пред лицето на пандемията от коронавирус.

В страната не се съобщава за нито един случай на болестта, но Южна Корея не изключва наличието на заразени. Причината е, че между Китай и Северна Корея имаше активна търговия и движение на хора, преди Пхенян да затвори границата си през януари миналата година, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
5
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Един от най големите държавници на столетието !!! Ето това е Маршал Ким Чен Ун !!!! Ръководител на една истински независима и свободна страна !!!!Поклон !!!!
22
1
 
2
 
! Отговори
Проблем е! преди 3 години
Ако няма петилетка - получава се западна балонна икономика...
21
2
 
5
 
! Отговори
Роза преди 3 години
За повечето от нас Ким е карикатурна личност със смешна прическа и дебели бузи,но на обикновените хора от СК сигурно хич не им е до смях.Те са длъжни всеки ден да го възхваляват и обожествяват.Така някога са обожествявали другаря Сталин,който накрая умря през 1953г.,потънал в собствената си урина.Затова някой някога беше казал:"Не завиждай на никого,защото не знаеш какъв ще бъде краят му!"
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея и САЩ който си мисли че са истински врагове е сбъркал много. Всяка агресия на Ким дава основание на САЩ да трупа военна мощ в Южна Корея и Япония и така да държи напрежение върху Китай. Американците пък нямат нищо против в Севера да ги демонизират и да агресивничат, така и южняците са по-склонни да държат чужда армия на територията си. Уин-Уин!
19
2
 
2
 
! Отговори
Росен Плевналиев преди 3 години
Аз съм щастлив че хората ме помнят с добро и ме обичат.Целувам ви навсякъде!
18
0
 
14
 
! Отговори
Плановик преди 3 години
Другарю Ким, ний едно време колко петилетки преизпълнихме, сега трябва да сме в плана за 2180 година! Та ако има проблем- може да ти дадем назаем някой преизпълнена петилетка, даже малко налъми може да пратим- да не се хлъзгате по меда и маслото!
17
3
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха до 13 преди 3 години
И накрая оклюмал като кълван фиток:"Другарки и другари, социализъма се оказа едно недоносче".И му трябваха цели 45 години, за да стигне до това гениално прозрение.
16
5
 
6
 
! Отговори
Иван П. преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН !!!!!!!!!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хрсто, глупа-ко, петилетки и седемлетки при частна собственост няма.А нашите навремето "преизпълняваха" разни петилетки за пунта Мара.За прах в очите на човечеството колко социализЪма е прогресивен.Така подаваха неверни данни за икономиката ни. Ако наистина бяхме толкова добре колкото се репчеха комунистите 89та година бай Тошо нямаше да изрече какралната фраза "социализъма е едно недоносче"
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким, няма защо да се притесняваш!Ние пък 30 г. се пънем да правим капитализъм, но се оказа, че не било капитализъм, а мутрокапитализъм!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас...
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са опасли толкова трева колкото е трябвало да опасат кре.,тените.
11
0
 
13
 
! Отговори
1912 преди 3 години
Ех няма го Тодор Живков да разкаже как една петилетка се изпълняваше за 3 години...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как, нали за 3 години трябваше да я правим тази петилетка.
9
10
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Следваща петилетка няма да има, защото Джоу Байдън ще му види сметката но тоя плондер...
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битката между руското и НАТОвсло оръжие я видяхме във войната Азербайджан-Армения.
7
12
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Да живее Маршал КИМ ЧЕН УН !!!!!!!!!!!! Най-великият лидер и държавник в света !!!!!!!!!!Единствен не клекна пред кра.ваеите колонизатори и терористи ! ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛА !!!!!!
6
4
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Айде тоя пак зациклил на оръжията. Покажи сега сравнение между натовските и руските заплати да видим че нормалните хора не ни дреме толкова на кой му е по голяма ракетата.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битка между руско и натовско въоръжение тук:https://youtube/watch?v=raaYRlri4J0руското е на земята, натовските дронове са във въздуха
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехаа,това изказване си е като диверсия на империалистическите страни!Едно време на нашите конгреси се отчиташе винаги преизпълнение на петтилетката!Някой сектори работеха с деситилетия напред.Никой не смееше да помене,че нещата не вървят....до 1989г.,когато Първият ни съобщи ,че комунизма е едно недоносче!