Лукашенко обеща: Беларус с нова конституция до 2022 г.

Според опозицията, президентът се опитва да печели време
10 яну 2021 20:09, Нели Христова
32
Лукашенко обеща: Беларус с нова конституция до 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обеща, че страна ще има нова конституция до края на 2022 г., предаде ДПА.

След това народът ще може да гласува на референдум по проекта за нова конституция, поясни той, без да навлиза в повече подробности. Лукашенко само уточни, че най-важните конституционни изменения все още не са напълно формулирани, предава БТА.

Междувременно беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска обяви в платформата Телеграм, че демократичното движение в Беларус може да отправи свои собствени предложения за реформа. Според нея Лукашенко иска да печели време и отново да разочарова народа. "Ние не вярваме на хора, които измъчват и убиват, за да се задържат на власт", каза Тихановска.

Базираният в Минск политически анализатор Александър Класковски също смята, че Лукашенко се опитва да печели време и че все още не е реагирал на натиска на Москва да извърши реформи.

Днес в Беларус имаше отново антиправителствени протести. На места бяха извършени и арести. Привърженици на Лукашенко също се събраха на демонстрация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
19
 
! Отговори
Обречен свят преди 3 години
Това с Беларус показа всъщност в какъв обречен свят живеем и колко струва независимоста и суверинитета на една държава.Много много жалко.Дано някой ден кравария си го получи обратно тъпкано заедно с всичките си продажници по света.
6
1
 
9
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Тиквен преписвач!
5
13
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Хахахаха.Тия ако му повярват на тоя и СЕГА го оставят да диша си залужават още 100 години да ги мачкат.Червен диктатор НИКОГА няма да направи промени в посока демокрация.Мачкайте го докато имате възможност, че после ще ПЛАЧЕТЕ.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плагиат! Копира от Бойко. Да измисли нещо по-оригинално!
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо вече няма значение,в Беларус след толкова протести и кекави мерки те са обречени. Ковид ги дебне и изчаква да хване някоя демократична вълна и край с беларусите. Затова спазвайте мерките!
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската е черновата. Нали
1
13
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Пак ли бе? Айде подавай я тая оставка!