Зеленски обърка Китай с Непал в социалните мрежи

Това не е първата подобна грешка на неговата администрация
13 фев 2021 11:37, Петя Славова
32
Зеленски обърка Китай с Непал в социалните мрежи
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски поздрави в Twitter жителите на КНР с китайската Нова година (през 2021 г. празникът падна на 21 февруари), илюстрирайки поста си с изображението на площад "Дурбар", който обаче се намира в Катманду, столицата на Непал. Грешката бе забелязана от интернет потребители, съобщава БГНЕС.

"От името на всички украинци и от свое име поздравявам лидера на Китай, уважаемия Си Дзинпин, и приятелския народ на Китай за пролетния празник", написа държавният глава в Twitter. Зеленски изрази увереност, че ще се развива взаимноизгодно сътрудничество между Украйна и Китай.

След като грешката беше забелязана в социалните мрежи, публикацията беше изтрита, а след това същият поздравителен текст се появи в Twitter на Зеленски, но без илюстрация.

Това не е първият път, когато Зеленски и неговата администрация се оказват в толкова конфузна ситуация. През октомври служителите от президентската администрация публикуваха доклад за посещението на Зеленски в Рига, в който объркаха Латвия с Литва. А през юли прес-службата на Зеленски посочи Торонто като столицата на Канада вместо Отава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
От Рим преди 3 години
Слави чалгата пък може да обърка София Лорен с Клаудия Кардинале....
25
6
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Това е шега от професионален комедиант, човека показва таланта си! В Китай много добре разбират! Май и ние трябва да си намерим някой за президент, че тоя е скучен и неумен, поне да е смешен!
24
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ето ви пример как случаен човек става президент какво се очаква от негосъщото ще стане и у нас със слави трифонов чалга от сутрин до вечер
23
4
 
12
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Всеки е луд с номера си. -26,когато генерал Р.Радев е командвал ВВС на България,когато е пазил небето над Родината си,ти си бил в сбабичените топки на тато ти.Впрочем,днес,всеки има право да е неграмотен колкото си иска.Явно,ти -26,бързаш да се възползваш от тази привилегия.
22
1
 
13
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Зеленски, като и други клоуни кацнали на високо "дърво",им и е разрешено да изпростяват на моменти,стига това да не стане практика при тях. Сърди се "големият" украински президент,че Вл. Путин не му обръща внимание.Значи,има защо!
21
5
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
И ние си имахме такъв клОун за президент,да не се плашат укросите,ще го преживеят.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия още не са открили PR-а. Представям си нашите компири какви щяха да ги вършат, ако сами ползваха социалните медии.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при последното изследване има 12% доверие към него в Украйна, другия път пак си изберете клоун за президент.
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не им се смем на укранците, нас Плевнелиев навремето ни поздрави за Нова Година на фона на Скалистите планини мислейки че е Пампорово.
17
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Когато си избираш смехурко за президент - какво да очакваш?! То не, че и предните им президенти бяха цвете за мирисане, де!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде сбъркал Китай с Непал?Имало е празник на Китай и поздравил Китай, къде виждате да е писал нещо за Непал?
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17 КокоСамо по никът ти се разбира , че си платен геребероСороски ***. Даже си и от башДжендарите , нежен, нежен такъв !
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ха ха ааа! Мазни се Зеленски след като Китай удари с жестоки санкции Украйна заради блокирането на инвестиция за стотици милиони в Мотор Сич по нареждане на американците и в същото време китай е завел дела за милиардни загуби срещу Украйна в международния арбитражен съд. И изводът е, че който слуша наведено американците винаги губи
13
21
 
3
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Каквото и да сбърка - няма как да е по-сбъркан от нашия президент. Аз по-нищожен човек публична личност не съм видял. Как и защо съдбата така се изплю на историята ни не знам. Да те е срам на нова година да си пуснеш телевизора..
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комик.
11
5
 
4
 
! Отговори
Гроби преди 3 години
Пой Кравите на Патока и тя беше объркала Китай с Виетнам, ли, с кво беше там... Трудно е, чейлек са оправя с географията, гато управлява държава, той и Бойха Царот Болгарски ни знайши, че в България имало село Бойково, *** то, Бойко, който е Бойко, не е Бойко, който е Бойко;)))
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да довършват СП-2 по-бързо и да им спират кранчето на тия, че не се трае...
9
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде точно е объркал Китай с Непал? Имало е празник на Китай и поздравил Китай, къде виждате да е писал нещо за Непал?
8
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Е ми какво друго да се очаква от *** на САЩ и псевдодемократ. Те са полуграмотни и в главите им е само власт и пари
7
3
 
18
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Плевналиев,ти ли си?