Втора нощ на протести в Бристол

Извършени са и арести
Обновена: 24 мар 2021 15:17 | 24 мар 2021 11:04, Ния Христова
0
Втора нощ на протести в Бристол
Снимка: БГНЕС
Втора нощ на протести в английския град Бристол. 14 души са били арестувани по време на на протестите срещу Проектозакона за полицията и престъпността.
 
Около 150 души се събраха на протест близо до мястото, където в неделя избухнаха сблъсъци, при които бяха ранени полицаи. Подпалени бяха и полицейски коли.
 
На разпространени в социалните мрежи кадри се вижда как демонстранти крещят "Това са нашите улици" и "Засрамете се!" срещу кордона, който включва конна полиция и полицаи с кучета.
Още по темата
 
От полицията заявиха, че са длъжни и няма как да не вземат мерки срещу подобни прояви заради ограниченията за събиране на хора по време на обявения локдаун в страната. Един от арестуваните снощи е от подстрекателите на насилието в първия протест.
 
Клеър Армс от бристолската полиция каза за Би Би Си, че е ясно, че винаги ще има различни мнения за действията на полицията в такива ситуации, но тя е прочистила района и е намалила до минимум нарушенията на нормалния живот в центъра на Бристол.
 
Проектозаконът, който се очаква да бъде гласуван утре, предвижда по-големи правомощия за полицията да се справя с мирни демонстрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари