Протест в британския град Бристол ескалира до сблъсъци

Причината - плановете за по-големи полицейски правомощия
22 мар 2021 07:56, Ния Христова
32
Протест в британския град Бристол ескалира до сблъсъци
Снимка: БГНЕС
В английския град Бристол се стигна до тежки сблъсъци по време на протест, организиран срещу плановете на правителството за даване на по-големи правомощия на полицията за справяне с мирни демонстрации. Има ранени полицаи и подпалени полицейски коли, уточни БНР.
 
Близо хиляда протестиращи се събраха в центъра на Бристол, въпреки предупреждението на полицията, че подобни прояви не са разрешени в условията на локдаун. Сравнително мирният протест обаче прерасна в насилие. Протестиращите обкръжиха полицейски участък, изписаха с графити сгради и полицейски автомобили, подпалиха два от тях, изпочупиха стъклата на участъка и хвърляха фойерверки и бомбички по кордона от тежковъоръжени полицаи. Полицията се опитваше да избегне намеса до последния момент. Има съобщения за служители на реда със счупени ръце и ребра. На помощ се притече конна полиция, за да разпръсне демонстрантите. 
 
Председателят на Федерацията на полицаите в Ейвън и Съмърсет Анди Родик нарече тези, които са нападнали полицаите, "тълпа от животни". Той допълни, че това е безпрецедентно насилие. По негова информация повече от шест полицаи са ранени. Все още няма сведения дали са извършени арести.
Още по темата
 
Министърът на вътрешните работи Прити Пател заяви, че случилото се е неприемливо. "Безредието и хулиганските прояви никога няма да бъдат толерирани", написа Пател в "Туитър". 
 
Полицията е категорична, че подстрекателите ще бъдат идентифицирани и изправени пред закона. Много от протестиращите бяха с маски на лицата. Можеха да се видят плакати с надписи като "Не на британската полицейска държава" и "Свободата на протест е в основата на демокрацията". 
 
Кметът на Бристол Марвин Рийс каза, че разбира недоволството към Законопроекта за полицията и престъпността, но разбиването на сгради в центъра, коли и нападането на полицаи няма да намали вероятността законодателството да бъде одобрено в парламента
 
В момента събирането на повече хора на едно място е забранено заради локдауна за COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги политика се иссира а потърпевши са хората от двете страни. Трябвало е да обградят парламента и да потрошат някой друг политик...
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези промени не са случайни явно смятат да се борят с вируса по дълго от колкото хората могат да понесат.без трепане хората няма да си върнат свободата.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази "тълпа от животни" ви плаща заплатите.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните са горда нация със свободен дух.Не като едни други, които 700 години от историята си са били роби.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждате ли как трябва да се протестира? А не като вас, седящи въстания, мирни протести и Стогодишната революция.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай трябва да накожат икономически санкции, а ако е нужно и военна подкрепа на опозицията. Трябва да се подпомогнат демократичните процеси и така чаканата английска пролет.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Докато вие си "протестирате" мирно и "цивилизовано" ония горе продължава да си прави каквото си иска :) и още един мандат ще го прави даже понеже сте много "цивилизовани" и всички на запад са диваци.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Да, и за това ще им стигнете стандарта на живот след 500 години защото с толкова сте назад ментално.
20
0
 
9
 
! Отговори
Кой ми ака в гащите? преди 3 години
Още ли не са обвинили Путин, как са пропуснали...
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако има нещо неясно питайте."........................Остава да виси със страшна сила перманентният въпрос:Защо, след като правите партия, с която да влезете в парламента и да "промените системата от вътре", веднаг след като влезете в парламента, ставате патерица на еднокнижния кофпомпаджия?
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега няма как да се разквичат, че Европа им е виновна и че това са източноевропейци, които нарушават свещения живот на най- умните и красиви хора на света! Ще им лъснат нацапаните *** и относно обноски,и относно интелект!
17
2
 
11
 
! Отговори
однако преди 3 години
Председателят казал, че "тълпа от животни" нападнала хрисимите бристолски полицаи, но високородната цивилизовано-префинена, древно-парламентарна наглобританска демокрация още нямала сведения дали са извършени арести.Парадоксалното е, че колкото по-високоскоростни 5G системи внедряват в страните от колективния запад, толкова скоростта на придвижване на сведенията от полицията до медиите, пада.
16
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бахахах другарите сърдити че никой не им се веъзва да протестира срещу Бойко, само шепа лузъри хахахахаха
15
6
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Ходи там и протестирай с бомби и си търси правата. Те там такива като вас си ги отглеждат много дето за нищо не стават ама много права имат и обичат да трошат и да грабят магазини. Аз не искам такива сцени тука, мерси.
14
3
 
12
 
! Отговори
Косача преди 3 години
До 11Е, щом казваш. Нещо като повече права на полицията да им събуват гащите по улицата за инжектиране, по примера на Австралия?Чудно, защо никой не пише вече за Австралия и "ваксинирането"? Да не е заради купищата умрели и прекратената "ваксинация"
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко си тръгнал да се биеш с полията бе я затвори едно кръстовище сложи една палатка там като нормален човек, повикай малко оставка ... какво се занимават с глупости не мога разбера.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Не те знам какво си учил там ама нищо не си научил и си останал див балкански субект за който правата на човека и правото на нормален живот са нещо все още много чуждо.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме ги цивилизованите 100 дена миналата година. Бойко махна полицията и ви остави да се налодувате и какво стана? :) Сега ония тримата тарикати ще ги правим депутати :)) евала :)
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Косача, хората протестират срещу проектозакони, бе льольо. Никой не протестира срещу вируса?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Изобщо не става дума, че били чужденци :) става дума, че знаят как се протестира когато им отнемат права. Ние, не. Ние сме свикнали да правим манифестации.