Лондон загрижен заради руската активност в Крим

Великобритания подкрепя териториалната цялост на Украйна
6 апр 2021 08:12, Елка Василева
87
Лондон загрижен заради руската активност в Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън е провел телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, в който е заявил, че Великобритания е „много загрижена“ за руската активност в Крим и по границата с Украйна.

Борис Джонсън е потвърдил безусловната подкрепа на Лондон за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, съобщиха от канцеларията на премиера.

Още по темата

В съобщението се казва още, че Джонсън е изразил солидарност с украинското правителство „пред дестабилизиращата руска дейност“ и е похвалил подхода на Украйна към ситуацията, заключавайки, че Великобритания ще работи, за да гарантира, че няма да има по-нататъшна ескалация, предаде БНР.

Зеленски е благодарил на Джонсън  в социалната мрежа Тwitter за изразената подкрепа, като е изтъкнал, че Украйна не се чувства изоставена и се радва на подкрепата на страните от Г-7.  Приоритет на Украйна е да стане член на НАТО, е допълнил украинският президент.

Миналата седмица подобни послания на солидарност към Киев отправиха САЩ и ЕС, като обвиниха Москва за струпването на  хилядна войска по северната и източната граница на Украйна, както и на полуостров Крим, анексиран през 2014 година.

Междувременно Украйна отрече съобщенията, че нейните сили са убили 5-годишно дете при нападение срещу проруски сепаратисти в Източна Украйна, по повод на което от Русия заявиха, че ще предприемат разследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
Крим не е руски ... и никога няма да бъде. Само е временно под руска окупация от руските терористи.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крим го изпуснахме, но Бай Джонсъне, да не изпуснеш Шотландия да се отцепи от Великобритания. НАТО, ще помагаме, велика сила сме, ще фърламе мунициите с изтекъл срок. Ще дойдем да помагаме с нашите натовски сили.Да трупаме боен опит в Шотландия.
46
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Не виждам смисъла за Русия да чака да признае някой че Крим е руски тя го дава като факт. И надали се съобразява какво казва Борис или кой да е друг.Може би би реагирала както Сталин на заплатите на Хитлер .Мисля по същия начин биха реагирали и Борис и Джо и Си , Натаняхо че и Ким
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ НА ОМРАЗАТА
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"какво се пени Борис (единственото българско име разпространено навсякъде) :)))"................................Ето новина от последните минути:Арестуваният преди дни губернатор на Пензенска област Белозерцев призна факта на получаването на 20 млн рубли от предпринимателя Борис или Борух Шпигел.Борис или Борух Шпигел е бивш тъст на Коля Басков, добър приятел на Алла Пугачева и на Беня Натаняу.
43
2
 
5
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
ФАЩ и тетисъттт Англия да се остъклят нагло-саксонци!
42
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сме загрижени.Русия все повече се фашизира.Натъпка крим с танкове и гаубици.Но Путин реве, че Украйна щяла да ги напада.Не, те с къртиците си не оставят Украйна на мира.Украйна преживя само ужаси докато беше под съветска власт.10 милиона умори Сталин с глад.Изпратените в тила на немците партизани през ВСВ изгориха стотици украински села, за да не се ползвали немците от нещо.Така Москва направи враг украинците, които не видяха нищо добро от болшевизма.
41
2
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Напротив Горбачов променя това опитва партньорство с запада.Оказва се ,че запада не желае такова а иска само ресурсите им , в което няма нищо лошо просто всеки си има приоритети.Това е причината за стабилизиране на Путин, които предпазва Русия от ограбването от запада, но Путин не е човек които може да вдигне икономиката на Русия .Така че вече ,нямаме достъп до ресурсите които Горбачов предостави, войната за тях започва отново, важни са техните ресурси , а не руснаците за запада.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"какво се пени Борис (единственото българско име разпространено навсякъде) :)))"...............................Други твърдят, че прототип на "българското" име Борис е семитското име Борух.Щом някъде в света или в Банки се роди Борух, за благозвучност и, за да не бъде отхвърлен като чуждо тяло, дъртите семити му слагат прякор Борис или Бойко.
39
2
 
10
 
! Отговори
от 51 преди 3 години
Чърчил изпраща писмо на Хитлер, можеш да завладееш цяла Европа но един истински завоевател е този които завладее Русия, това писмо запазва половин франция и Великобритания от германската империя която се насочва към Русия и претъпява провал там.Показва дори за англичаните какъв мираж е Русия пред вековете.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО ВЪВ ЗАТВОРААаАа
37
1
 
10
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
До ЧебурашкаКазваш ,че не съм грамотен ок.Русия е мираж за Англия която е владеела половин свят но не успява да влезе там , за кои още си е мираж за китайката империя, за турската империя ,за астроунгарската империя, за германската империя която е имала най голям успех срещу тях.Ако искаш да бъдеш истински завоевател,Русия е това което никой не е вземал.Затова за американската империя е толкова важен мираж,
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Г А Н
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИЖТЕ ГИ ХОХЛИТЕ ПОЧНАХА ДА ИЗБИВАТ ДЕЦАТА СИ
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До я па тояНе го нападай, толкова му е капацитета на челяка, остави го да си живее в обширните поля на Севдето :)))
33
1
 
21
 
! Отговори
я па тоя преди 3 години
Я, чебурашкин днес се е посъвзел и е започнал да *** пак.Русия била активна в Крим?! И защо да не е? Крим е руски, за неразбралите ще повторя. Крим е руски.точкаМного им се искаше на САЩ да барнат една база под носа на Москва, но не се получи. Сори, ама не да мое, както се пее в една песен.Та по темата, след като Крим е руски, Русия може да си е активна или неактивна където си реши на нейна територия. Ако това правеха и САЩ, вместо да си врът гагата навсякъде, светът щеше да е по-добър!
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те взеха Крим, щото се говореше че ще правят голяма натовска база там, не знам какво се пени Борис (единственото българско име разпространено навсякъде) :))) Иначе Путин си е абсолютен диктатор, нема алтернатива.....само че е по умен от нашия полу-диктатор, живата легенда на джипките.....Бойко Великолепни :)))
31
1
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
До Франсис ФукуямаГосподстващия модел е характерен за англия и тяхното дете САЩ,и да той е важен и за България вече защото сме зависими от тях.На практика ако Русия не я разглеждаме като враг, това ще срине икономическия ни модел които ползваме заедно с тях, икономиката ни се крепи на тази вяра ,тъпо е да унищожаваме добре изградените икономически модели ,които функционират добре при студена война.И да търсим нови модели които не се знае как ще функционират.
30
6
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Виждам, че БСП е вече 4-та сила. Кефи ме това. Изимирате, другари
29
14
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Цитат: :Русия не започва войни браточка...тя само ги завършва."====Ахахахах :))) Я кажи как ги завърши във Финландия, "Зимната война" и В Афганистан. И кажи как щеше Хитлер да ги изтърбуши Втората Световна, ако не бяха САЩ и Англия