Лондон загрижен заради руската активност в Крим

Великобритания подкрепя териториалната цялост на Украйна
6 апр 2021 08:12, Елка Василева
87
Лондон загрижен заради руската активност в Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън е провел телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, в който е заявил, че Великобритания е „много загрижена“ за руската активност в Крим и по границата с Украйна.

Борис Джонсън е потвърдил безусловната подкрепа на Лондон за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, съобщиха от канцеларията на премиера.

Още по темата

В съобщението се казва още, че Джонсън е изразил солидарност с украинското правителство „пред дестабилизиращата руска дейност“ и е похвалил подхода на Украйна към ситуацията, заключавайки, че Великобритания ще работи, за да гарантира, че няма да има по-нататъшна ескалация, предаде БНР.

Зеленски е благодарил на Джонсън  в социалната мрежа Тwitter за изразената подкрепа, като е изтъкнал, че Украйна не се чувства изоставена и се радва на подкрепата на страните от Г-7.  Приоритет на Украйна е да стане член на НАТО, е допълнил украинският президент.

Миналата седмица подобни послания на солидарност към Киев отправиха САЩ и ЕС, като обвиниха Москва за струпването на  хилядна войска по северната и източната граница на Украйна, както и на полуостров Крим, анексиран през 2014 година.

Междувременно Украйна отрече съобщенията, че нейните сили са убили 5-годишно дете при нападение срещу проруски сепаратисти в Източна Украйна, по повод на което от Русия заявиха, че ще предприемат разследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
виждам, че си зле по история, но важното е да не ти пука
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офф става скучно време е за трета световна война ,аз лично с руснаците ще коля ,обезглавявам и паля западняците !
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кримската война мина преди 150 години. Е нямате там колония, от която да смучете ресурси.
25
1
 
13
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
едно време през 1878 Лондон пак подкрепяше териториалната цялост на османската империя .........
24
3
 
13
 
! Отговори
*/* преди 3 години
До Франсис ФукуямаРусия не започва войни браточка...тя само ги завършва.
23
1
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Нали Горбачов и Рейгън се разбраха за разпада на СССР и НАТО да не се разширява на изток.Сега какво искат-шамари ли?Тоя клоун Зеленски ше го ползват за боксова круша.Има стара поговорка,,Като не щеш мира-на ти секира,,
22
16
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯРусия е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селекционирани чудовищни морални ур оди при, които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лай ната, в които иска да потопи целия свят.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Давам дамаджана ракия, ако някой го среше този индивид.
20
3
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
***-англичани какво си тикат гагата където не им е работа?
19
10
 
4
 
! Отговори
Франсис Фукуяма преди 3 години
Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия. Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
18
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29 Само погледни президента ви Путин на какво прилича хахаха, премиера Джонсън е като манекен в сравнение с карикатурата Путин хахаха
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като им видя премиера и не ми се чете.. Те да бяха хванали някой от лудницата щеше да изглежда по-нормален. А ние чакаме от такива хора да ни дават напътствия в живота.. пълни шутове. Още живеят от това, което са крали преди 100-200 години. Но скоро черните ще им покажат от къде изгрява слънцето.
16
3
 
17
 
! Отговори
Фолкландска криза преди 3 години
Да си спомним Маргърет Тачър не се поколеба да изпрати 2 разрушителя, 2 фригати, 1 десантен кораб, 1 контейнеровоз, 24 вертолета, 10 изтребителя, 1 бомбардировач срещу Аржентина. Англия с изтребители и бомбадировачи брани земи на хиляди км, завпювани с огън и меч, убивайки до 90% от местното население. Това е старата демокрация Англия!
15
8
 
3
 
! Отговори
=== преди 3 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯТова сте вие - по-големи букви на клавиатурата имаш ли ? Трагедия просто. Не се пъни толкова - и с големи букви нищо не казваш, ок !!!
14
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин готви Аншлус на Украйна.Човек без въображение, копира буквално Хитлер.Колкото австрийците са германци, толкова и украинците са руснаци.
13
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 13Бабо, гледай си компира и пиперо у градината и не се обаждай като некоя черна станция по въпроси от които нищо не отбираш!
12
4
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
А Лондон и тая зелка случайно да знаят, че Крим е маст от Русия?
11
0
 
11
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Търсете и намерете информацията за войните 1829-30, 1853-56 година! Какво и защо са правили британците в Крим!? На колко фронта е водена тази война! Кой е Дибич Забалкански и какво е правил този полски немец-шляхтич и руски генерал тук в българските земи през 1829-30 година?! Колко българи са се изселили към Украйна, Молдова по онова време!? И колко черкези от Кавказ са докарани и населени тук по нашите земи!?
10
3
 
18
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
били се загрижили за украина струпали оръжие и кораби около русия уж някоище напада украина подстрекават техния чалгаджия зеленски да върши прос=то=тиии сега били загрижени я се махаите от черно море и ни оставете да живеем в миргледаите си вашата кочи-на и не се занимаваите с нас
9
3
 
29
 
! Отговори
Путинката преди 3 години
Докато беше Тръмп ,замразиха проекта Украйна.Дойде Байдън и всички заграчиха в един глас за руската агресия в Украйна ,особено този дето прилича на бостанско сламено пла-Шило .Гледайте си собствените о-А--каНи *** и не дърпайте мечока за опашката ,щото Путин да не ви спретне гризли беър шоу!Ще ти окапе перуката тогава.Крим остава завинаги Руски ,Понимал?