Ще стане ли ваксинацията срещу COVID-19 сезонна?

Есента ще има достатъчно данни за ефективността на ваксините
27 май 2021 07:48, Ния Христова
50
Ще стане ли ваксинацията срещу COVID-19 сезонна?
Снимка: БГНЕС
Ваксините срещу COVID-19 вероятно ще трябва да се актуализират и ще се наложи ежегодно реваксиниране с тях. Достатъчно данни за ефективността на вече съществуващите ваксини срещу нови щамове вероятно ще има до есента. 
 
Това каза за РИА Новости ръководителят на научната група за разработване на нови методи за диагностика на човешки заболявания в Централния изследователски институт по епидемиология за Камил Хафизов, предаде БГНЕС.
 
"Съвсем вероятно е ваксините срещу новия коронавирус периодично да се актуализират и имунизират ежегодно, както се случва сега със същия грипен вирус. Мисля, че до есента ще натрупаме достатъчно количество данни за ефективността на съществуващите ваксини срещу нови щамове", каза Хафизов.
 
Той подчерта още, че към момента няма известни причини за избягване на ваксинацията, освен ако няма преки противопоказания по здравословни причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
На черното му казват ,че е бяло.Настъпва терор,ясно е,че хората няма така лесно да се ваксинират вече и децата над 12 години искат да ги ваксинирват.Комунизмът беше системата която се противопоставяше на мръсната алчна буржоазия.Хора отворете пак книгите всичко което ви втълпяват в главите е с нечий интерес за власт и пари.Комунизмът е единствената система която се противопоставя и измита робството.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сезонната" ваксинация ще продължи, докато се достигне желания процент, с който да се намали населението на Земята. Не ми обяснявайте, че правителствата изведнъж се загрижиха за здравето на хората и предлагат безплатни ваксини. Вие виждали ли сте фактура за определен брой ваксини? Защото аз не съм, няма и да видя. Ваксинацията е част от поголовния план да се намали населението на планетата. Всичко друго са врели некипели.
27
1
 
4
 
! Отговори
А аз преди 2 години
Предлагам да е всесезонна! Даже който иска всекидневна,като наркоманите, яко химикали,кви ваксини бе? Маймунски елементи плюс цялата менделеева таблица! Абе еей ,оооу, репресорри,ИМАТЕ ЛИ СЪВЕСТ се казва?НЕ Се бъркайте в на БОГ работата !!!25984
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На новите блокове, покрай тръбите за водата сложете още едни, по които да текът химикали, за да може всяко семейство да се боцка когато пожелае колкото пъти иска, по всяко време на денонощието.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая няма да стане. Всяка година - не
24
0
 
23
 
! Отговори
няма логика преди 2 години
Значи какво излиза? Че според официалната статистика, 97,6% от българите "ИЗБЯГВАТ" противогрипните ваксини? А защо не го обявят?
23
0
 
27
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Живот на стероиди, което е и целта от самото начало...
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До няма логикаИнформация от правителствен документ>В България имунизационният обхват с грипни ваксини е нисък, като за периода2013-2017 г. средният обхват в страната е едва 2,4 на 100 души (2,17 - 2,61%). Тезиизчисления са направени на базата на извършени продажби, а не на реално приложенидози, които вероятно са по-малко.<!</body></html>
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам, ваксината след години да е с qr код, и на летищата да се ползва като ЕГН...който няма ваксина не може да лети.
20
0
 
10
 
! Отговори
няма логика преди 2 години
Нека да си повторя въпроса към здравните власти: Колко процента от населението (примерно в България) "ИЗБЯГВА" ваксинацията срещу сезонния грип??? При това си давам сметка, че смъртността от коронавируса е приблизително 3 пъти по-голяма от тази на грипа, но това не означава че грипът е "лека настинка" а не смъртоносно заболяване!
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме причини да избягваме доброволнозадължителните ваксини срещу коронавирус.Освен само две - 1) че е експериментална поне до 2023 г. (emergency use only authorization); и 2) че имат (макар и много редки) фатални странични ефекти. За Астра Зенека е повече от очевидно, че векторът, аденовирусът, навлизайки в човешкото тяло го заразява, тоест почти всички ваксинирани се разболяват, не от коронавируса, а от аденовируса. Е, защо трябва да е полезно да си купим болест?
18
0
 
23
 
! Отговори
Бизнес-за-милиарди преди 2 години
Продавачите си хвалят стоката здраво. Това, че не е ваксина понеже не създава имунитет, е достатъчно основание да избягваш тези терапии. Това че искат да те бодат ежегодно е категорично основание да избягваш експеримента. За стотиците хиляди тежки реакции и хиляди умрели няма и да почвам.
17
0
 
20
 
! Отговори
Д-р Боцц преди 2 години
Ще са ежегодни. Скоро гледах нещо интересно за фронтмена БилГиги и той има планове за тези ваксини -големи. С тях ще се случва евгеничния експеримент за генно модифициране на човека, заради който дядо му се е връткал в леглото в мечтание, а баща му е гледал с надежда в далечината. За тези, които не вярват в експеримента, информацията е отново публично достъпна. Който иска, ...няма да ви мъчим да мислите и четете.
16
0
 
15
 
! Отговори
няма логика преди 2 години
"Той подчерта още, че към момента няма известни причини за избягване на ваксинацията, освен ако няма преки противопоказания по здравословни причини." За задължителна ваксина ли говорим? А аз защо си мислех, че е доброволна? В случай, че е като противогрипната ваксина, която е ДОБРОВОЛНА, защо не говорите за избягване на ваксинацията срещу грип? Кажете статистиката, колко процента от хората годишно се ваксинират срещу грип? Колко??? И защо не твърдите, че я избягваме?
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже не работи и е безполезна, ще се боци ежегодно. Ковилогика.
14
0
 
19
 
! Отговори
Яка далавера! преди 2 години
И ще бъде доброволнозадължителна?
13
0
 
26
 
! Отговори
NOD32 преди 2 години
Който се е ваксинирал ще трябва май малко два пъти годишно да си прави системна актуализация и да си обновява антивирусната програма...за парички естествено! Безплатната Демо версия свърши,ще трябва вече платената програма!
12
0
 
31
 
! Отговори
Бил Гойтс преди 2 години
Милиардерите са се замислили за вашето здраве.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма здравна логика в това... Малко по малко жабата (човечеството) завира. Единствения изход е тотално неподчинение. Всъщност, на който му е присърце - да се вакса, нямам против. Но не си търсете оправдания за медицинския фашизъм. Ненаядени конгломерати
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причина за избягване на ваксинацията: Не искам.