Литва: Беларус използва бежанците като оръжие

Вилнюс призова Еевросъюза за санкции
12 юли 2021 12:37, Елка Василева
16
Литва: Беларус използва бежанците като оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз трябва да наложи пети пакет от санкции на Беларус, защото нейното правителство вкарва нелегално мигранти в блока, каза днес литовският външен министър, цитиран от Ройтерс.

"Бежанци са използвани като политическо оръжие", каза Габриелюс Ландсбергис при пристигането си в Брюксел на днешното заседание на външните министри от блока. "Ще говоря с колегите ми за изграждане на единна стратегия в ЕС", добави той.

Литва започна в петък да изгражда 550-километрова ограда по границата си с Беларус, след като обвини беларуските власти, че изпращат на нейна територия стотици мигранти, предимно такива от Ирак.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Германия харчи по 70-90 Милиарда Евро на година за "бежанците"...най ниската цифра е около 50 млрд без сметките за полиция, съдилища, бюрократи и администрация и други..."--------------------------------------------------------------------------------------------------------- На Белорусия и на Бацко никой не плаща и 1 юро дори. От какъв зор Бацко да държи иракчаните в Белорусия и да ги храни? Пък и иракчаните не искат в Белорусия, а искат в богатата и цивилизована Приебалтика.
14
1
 
2
 
! Отговори
Микрон преди 2 години
На фото само деца и жени :)
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сюлеймане, ЕС ви плаща да ги държите, иначе досега да сте ни ги пуснали. Не ми се прави на много морален, вашия вожд изнудва Европа, а тя нали е управлявана от меки китки и си плаща като поп.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Литва няма ли да призове за санкции срещу Турция откъдето идват бежанците в Източна Европа? Или Вашингтон не дава?
11
1
 
10
 
! Отговори
Ива преди 2 години
До Сюлейман паша 7за справка Германия харчи по 70-90 Милиарда Евро на година за "бежанците"...най ниската цифра е около 50 млрд без сметките за полиция, съдилища, бюрократи и администрация и други... та 45Милиарда за 6 години в Турция са фъстъци!
10
21
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Да ти обясня и причината за реакцията на Литва...Прибалтийските дьржави в миналото много са патили от ***,знаят че скоро Б-русия ще се присьедини кьм русия и още отсега искат да се дистанцират от тях,строейки стени и т.н.Едновременно това ще е и стена м/у демократична Европа и агресивна русия!
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, Лукашенко лош, че ни ритна НПО-пуделите, Лукашенко диктатор, Лукашенко такъв, санкции, кофи с помия и т.н. А като най накрая на белорусите им писна да ги унижават и прекратиха лова на инженери и ядрени физици - вой до Бога. Тоя Запад с тия лицемерщини е направо жалък.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тия литовци - що не искат иракски ядрени физици и зъболекари?!? Баба Меркел да м издърпа ушагите и да ги заплаши със санкции!
7
11
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 4 : В Литва я са преминали 100 човека я не,ама врява до бога!.В Турция са над 4 милиона и се грижим за тях откак почна войната.Досега са похарчени над 45 милиарда(!!!)- милиарда,не милиона...Ердоган ако искаше отдавна да ги е пуснал и ти,говорещия без да мислиш, някоя сутрин да осьмнеш сьс сьседи отИрак,Афганистан или Сирия!Но Т-ция е сериозна дьржава и винаги си дьржи на обещанията!Така,че спи спокойно!!!
6
2
 
13
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Ето тези бежанци може да приеме ЕС
5
6
 
24
 
! Отговори
Една преди 2 години
Хаххахха, значи в Беларус може да влизат, в Литва - не!? Що за двоен аршин?
4
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Ердоган прави същите работи. Европа е заобиколена от диктатори, които само се чудят как да дестабилизират и принизят свободнити страни до своето примитивно и тоталитарно ниво.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази глупост я писахте преди 2 месеца.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американското посолство в Литва явно пак ползва литовското правителство като аватар.
1
1
 
30
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Е сега бежанци ли са или мигранти? Съвсем различно е. Как може да има бежанци в Беларусия при положение че в нито една съседна държава не се водят военни действия, и няма преследвани хора заради религиозни или други убеждения? Единствено от Луганск и Донецк, но тия на снимката неприличат на родственици на Шевченко.