ООН: Милиони деца са пропуснали задължителните ваксини

Причината за негативната тенденция е пандемията
12
ООН: Милиони деца са пропуснали задължителните ваксини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Около 23 милиона деца по света са пропуснали през 2020 г. задължителната ваксинация срещу дифтерит, тетанус и коклюш (ДТК) - 3,7 милиона повече, отколкото през 2019 г. и най-много от 2009 г. насам, показват данни, публикувани днес от Световната здравна организация и УНИЦЕФ и цитирани от ДПА.

Повечето страни отчитат спад при задължителните детски имунизации миналата година. До 17 милиона деца вероятно не са получили нито една ваксина през годината, посочват в изявление организациите.

Най-засегнатите райони са Югоизточна Азия и Източното Средиземноморие, показват данните.

Докато страните се опитват да получат достъп до ваксини срещу ковид, беше изгубен постигнатият напредък при другите имунизации, което поставя децата в опасност от унищожителни, но предотвратими заболявания като дребна шарка, детски паралич или менингит, каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ООНваксинидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Anonimen - Естествено, че утвърдени и тествани години наред ваксини трябва да се ползват спокойно и масово, но доброволно от хората. Ковид-ваксината е в експериментален период, освен това се опитват да ни я наложат като задължителна. Хем да сме опитни мишки, хем да е задължително.Ясно ми е, че броя на хората по света пречи на елита, но накрая да не стане така, че хората да изчистят елита от мър_шата. Случи ли се това, още от следващия ден няма да има пЛандемия, защото няма да я споменават.
7
1
 
3
 
! Отговори
Фин преди 2 години
Къде са дежурните ковид ваксъри, стейхоумовци, мАскари и други лоукдаун шамандури. Кажаете нещо за т.н антиваксъри. Оказа се, че истинските антиваксъри са те.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, тези в Азия пропускали ваксините и после защо имало пандемии. Всичко се върти бе хора, това като Черната Смърт е на хоризонта и ще изчисти планвтата от ненужната ***
5
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Ето я идеалната възможност да проверим дали наистина ще има епидемии, ако няма ваксини. Засега чух само полиомиелит в Сирия
4
1
 
10
 
! Отговори
да попитам преди 2 години
тия в ООН каква заплата взимат и за какво ?!
3
0
 
10
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Вече тотално се объркаха с простотиите си. Викат срещу себе си!
2
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Нямат значение останалите болести , важно е да се ваксинират срещу корона вируса и да слушат СЗО .
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги задължава?