След протестите: Куба свали митата за внос на храна и лекарства

Разрешението ще важи до края на годината
15 юли 2021 17:22, Елка Василева
10
След протестите: Куба свали митата за внос на храна и лекарства
Снимка: архив, БГНЕС

Куба временно свали митата при внос на храни, лекарства и други жизнено необходими стоки след скорошните антиправителствени протести, предаде Би Би Си.

Още по темата

От следващия понеделник няма да има ограничения за подобни стоки, внасяни от пристигащи на острова кубинци, до края на годината.

В неделя хиляди излязоха на улиците на протести заради недостига на храни и лекарства и увеличението на цените, както и заради правителствената политика за справяне с COVID-19.

Едно от исканията бе хората, пристигащи в Куба, да могат да внасят ключови стоки, без да плащат мита.

Десетки са арестувани в цялата страна след неделя. Във вторник властите потвърдиха и за една жертва по време на протестите.

Неразрешените от властите демонстрации са незаконни и рядко се случват, отбелязва Би Би Си, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Николай II преди 2 години
След падането на световния комунизъм Куба се оказа с дълг от 32 млд. щатски долари към Русия/СССР/. Намалиха им ги на 10%, т.е. дългът е 3,2 млд. щ.долара.Ама и това не могат да плащат. Отделно не си плащат сконтираните задължения към повече от 30 държави, които помагали на социалистическа Куба. Та, така си живееха 70 години на чужд гръб при американското ембарго.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравеопазването в Куба било добре. Та това ли критерия. А не е ли по добре да се живее по качествено и медицината да работи с по малко болни. Както е на Запад. И живота е по дълак
7
5
 
10
 
! Отговори
До Дааа бе преди 2 години
Тъъъпунгел, в Куба се бачка, но ембаргото е нещо, което плоското ти черепче не може да разбере! Какво, в нашата демокрация бачка ли се? Куба никога вече няма да е публичния дом на факаните Щати!Нито казиното, нито мястото, дето ще се напиват до подрискване!Куба бе изоставена от негодниците Горби и Елцин.Престанаха да купуват основния им експортен продукт - захарта!Пурите и рома им ги търсят по цял свят, но това е капка в морето. Куба има едно от най-добрите здравеопазвания В СВЕТА и то безплатно
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1984 год. върви си един човек оглеждащ магазините и си мърмори - месо няма , сирене няма , яйца няма ... приближава го един милиционер и му казва - ако не млъкнеш ще те ударя с пистолета по главата .. човека му отговаря - ай стига бе и патрони ли няма ?
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сведение от източника : кубинците имаха най- добрата медицина, най-здравословните храни и едно от най-добрите образования в света. Хаванския медицински институт беше най- добрия, а кубинците бяха бедни, но щастливи. Те никога не са гладували и мизерстващи така, както в Хаити напр. Просто нямаха луксозните и безсмислени *** играчки на янките. И това след 70 години ембарго! Нямаха наркотици, бездомници и просяци. Е ясно ли ви е кой стои зад преврата?
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите соцаджии като турците дето само пишат в Турция колко е хубаво от Берлин
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо соцаджиите които знаят испански, веднага влизайте в кубински форуми да кажете колко лошо е тука и как се чака часове на границата ако отиваш в Гърция на почивка.
2
6
 
9
 
! Отговори
Дааа бе преди 2 години
И като се събудят какво ще има, макдоналдс и кока кола? Да си живеят все така айляк, не им трябва демокрация, трябва да се бачка при нея.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари, пожар, комунизма е застрашен, трябват незабавни действия.