Над 100 000 са евакуираните от Афганистан след идването на талибаните

Байдън категоричен, че евакуацията ще приключи до 31 август
27 авг 2021 08:30, Елка Василева
18
Над 100 000 са евакуираните от Афганистан след идването на талибаните
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 100 000 души са били евакуирани от Афганистан от 14 август,  в навечерието на връщането на власт на талибаните, предаде Франс прес, като цитира изявление на Белия дом.

То беше направено часове след вчерашните терористични атаки на летището в Кабул, при което загинаха 60 души, а 140 бяха ранени.

Още по темата

Съобщението дойде в момент, когато наближава крайният срок, даден от администрацията на американския президент Джо Байдън за изтегляне на американските сили от Афганистан - 31 август, припомня БНР.

Общо 7 500 души са били евакуирани от афганистанската столица за период от 12 часа в четвъртък, добавят от Белия дом.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви, че евакуацията ще приключи, както беше определено предварително, до края на месец август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам ??? Жените там са подтискани , а бягат само Мъже ????
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както са ги насмели, даже няма и да имат време да плямпат, а не до 31 август. Подсказват им, да побързат. Работата е: Бий самарът, да се сеща магарето.
12
2
 
1
 
! Отговори
Чукундур преди 2 години
Ислямските войни идат.
11
1
 
1
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
Малко са! Ние имаме нужда от 100 милиона!Четете програма "Европа 2030"!
10
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
100 000 туй е направо Трета талибанска армия :)))
9
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къдя са евакуирани :)))
8
0
 
7
 
! Отговори
Не преди 2 години
искам нито една стотинка от моите данъци да отива за издръжка даже на един единствен афганистанец! Имаме си достатъчно индобългари на наш гръб! Да си ги прибира който иска!
7
0
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Тия са некви манияци да ***. То бива да си мазохист,ама тва си е некъв култ към мраньието. Па да си мрът,ама не у бугарско.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E нали там беше световния стожер да ги учи на цивилизация. Колкото англичаните оправиха Индия, толкова и тези. Да им бяха построили няколко държавни компании по мака, но друго си е да крадеш без отчет. Да си ги прибират. Най ме кефи, че Англия ще приемат на документи 20 000, което означава 100 000 на практика. Дръж се Лондостане, п0турковците идат!
5
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Живеем все още във века на националните държави, така че ентусиастите как всеки може да ходи насам натам е направо пагубен. Всичко с мярка, отнася се и за емиграцията. Всичко с времето си, както се коментира по-долу. Или ако се впряга каруцата пред коня, е ясно какво става.
4
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не толкова просто и не е сигурно, че ще става тук шериат. Неведоми са пътищата божии, тоест нищо не се знае. То китайци може да дойдат, защото повърхностният слой на почвата им бил изчерпан и се очаквало глад. Възстановяването му било много бавно. А що се отнася за заселване, мисля, че никой не е дорасъл за мирно съществуване, всеки дърпа за своето и ето катаклизми. Засега, поне в близките столетия, всеки откъдето е. За друго трябва време, така както детето се развива за девет месеца.
3
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Земята е за всички, но защо ли някой като отиде някъде и почва да я смята за своя. Аргументът, че всеки е дошъл от някъде не винаги е точен, защото преди нито е имало държави, нито толкова ясно обособени групи от хора, да не говорим пък колко по-малобройно е било населението. Имало и неразработени ресурси, и земя, но вече е разпределено май всичко.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не пишат щото ги карат насам. пусти села колкото искаш. скоро ще са афгански всичките. в германия място няма между другото. всичко е застроено и зелените талибани не дават да се строи повече. дерзайте бугариштанци иде шериатя, учете кораня.
1
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не пишете къде са евакуирани. Нямам нищо против хората, но доста станаха в ЕС, а всяко прекалено нещо води обикновено до лошо. Това е заложено в природата на човека, да си държи на религия, нрави и обичаи, а тези не са от кротките. Това, че в историята един е горе, друг долу и всичко се върти, не значи, че радостно трябва да си даваме мястото на друг. Не приемам версията, че Земята е за всички.