Талибаните празнуват, Афганистан вече бил независима държава

Неприетите и върнати от Европа мигранти щели да бъдат съдени
31 авг 2021 08:29, Елка Василева
46
Талибаните празнуват, Афганистан вече бил независима държава
Снимка: архив, БГНЕС

Талибаните обявиха, че Афганистан вече е независима държава след изтеглянето на американските военни части.

„Последният американски войник напусна летището в Кабул и страната ни постигна пълна независимост“, заявил говорителят на талибаните Кари Юсуф пред телевизия „Ал Джазира“.

Още по темата

Същевременно стана ясно, че правителството на Афганистан, което талибаните възнамеряват да сформират, ще приема обратно в страната афганистански мигранти, чиито молби за политическо убежище в Европа бъдат отхвърлени. И когато такива мигранти бъдат върнати в родината им, те ще бъдат съдени. Това съобщи австрийското издание „Кронен цайтунг“, позовавайки се на талибанския говорител Забиула Муджахид, предаде БНР.

От интервюто с него не става ясно защо и за какво ще бъдат съдени отхвърлените от Европа мигранти. Част от въпроса към него обаче е било дали има възможност талибаните да приемат обратно в Афганистан мигранти, които са извършили престъпления в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те така искат да си живеят, няма как талибаните да завладеят зялата страна за седмица без подкрепата на народа, но това което искаме е мюсюлманите да си стоят в мюсюлманския свят и да не идват м Европа да изменят характера й.
27
0
 
7
 
! Отговори
АмриканскаДемокрация преди 2 години
Браво на САЩ.Истинска армия на демокрацията си имат.Разпространяваща свободата и развиваща демократичните общества където и да стъпи нежното и краче.Във Виетнам Армията на САЩ от шепа виетнамски комунисти в няколко села стана причина за образуването на Комунистиески Северен Виетнам... При намесата и в Корея-се образува Република Северна Корея ... Най големия възход на ИДИЛ беше когато Армията на САЩ се опитваха да ги "унищожат" В Афганистан след 20г. "унищожение" Талибани владеят ЦЯЛАТА СТРАНА .
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормална държава.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятам че Германия и Япония са достатъчно технологични, дисциплинирани и икономически мощни да се защитават сами! Могат спокойно и ядрено оръжие да си направят и в дългосрочен план дори биха могли да създадът по-силна армия от САЩисаните ***. Особено Япония е друг свят, друг век. Причината е, че САЩ са много злобни и желаят да продължават да унижават победените страни през ВСВ чрез окупация и изнасилвания и убийства вече цял век.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога краварите ще се разкарат от Германия, от Япония и т.н.? Кога ще спрът да изнасилват невръстни японски момичета? Статистически в американската армия се записват предимнo психопати, социопати, изнасилвачи и пeдофили. Справедливост за Япония!
23
5
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
България не се затрива заради ЕС или САЩ. Затрива се защото населението в голям процент не става за нищо. Интересно как други страни в ЕС са си ок и пустата им демокрация не им пречи.
22
1
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Интересно защо обикновените афганистанци не празнуват Ами се чудят как да избягат дори с цената на живота си. Кой празнува? Разни полухора с калашници и мозък колкото на коза.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злите американци бе... Жените си работеха и следваха в университети и да се слуша музика по радиото ...как смеят!!!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пусти му афганистанци вместо да се радват по улиците, че хамериканския окупатор го няма те се чудят как да бягат... *** ги разбери.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като чета нямате никаква идея за положението в Афганистан преди талибаните и какво реално означава тяхното връщане. Повечето коментари са от душевно болен които се чудят каква глупост да напишат с жалката идея някой да им обърне внимание...
18
2
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Само ако имаш идея какви глупости си написал...
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно талибанчета. Само не забравяйте да си затворите границите за излизащи талибанчета нали! Иначе си правете каквото искате у вас. Бийте си жените с камъни и подобни забавления, само си стойте там.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после Афганистан е свободен да се върне в 9и век.
15
1
 
7
 
! Отговори
Крокодила Гена преди 2 години
До До аз 20Първи са Англичаните после СССР и накрая твоите любимци САЩ.
14
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ето един пример как ФАЩ разнася демокрация по света :). Да ни е честитта новата терористична държава! Благодаря ти чичо Сам!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е техен талибански проблем, как ще се управляват....Важното е Европа да не бъде залята от нови вълни мигранти, защото не се знае какви влизат и от какво изобщо бягат.Тези млади, тренирани мъже, слагат много въпросителни. И според европейците Ердоган върна назад във времето много неща в Турция, но те са си го избрали и кои сме ние да коментираме?
12
1
 
7
 
! Отговори
До 15 Атаман Сирко преди 2 години
По света никъде няма свободни избори
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 = ... свободни избори в Афганистан няма да има. Избори въобще няма да има. ===Това са необосновани твърдения. Талибаните официално заявиха, че Афганистан ще бъде управляван от Върховен Съвет, състоящ от 12 души. Тези 12 души ше бъдат излъчени от всички родови групи, живеещи на територията на съвременен Афганистан, така че всеки един афганистански клан ще има по един глас във Върховния Съвет.
10
3
 
12
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 2 години
Афганистан - свободни избори?! Никога не е имало свобода под сянката на алахата! Стадото си иска сопата и стригането!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На еесовските еврогейтаци не им ставало ясно защо и за какво ще бъдат съдени в независим Афганистан отхвърлените от Европа мигранти, които са извършили престъпления в Европа и са върнати по родните си места.