Кучетата, изоставени от САЩ в Афганистан, ще бъдат евтаназирани

Те трудно ще се адаптират към нови собственици
2 сеп 2021 08:00, Нели Христова
80
Кучетата, изоставени от САЩ в Афганистан, ще бъдат евтаназирани
Снимка: Twitter

Кучетата, оставени от чуждестранните военни на летището в Кабул, най -вероятно ще трябва да бъдат евтаназирани, тъй като няма да разпознаят нови собственици, казаха пред РИА Новости европейски експерти в областта на служебното развъждане на кучета.

American Humane, американска организация с нестопанска цел, докладва по-рано за изоставени служебни кучета на американската армия в Кабул. Пентагонът отрече тази информация. Източници на талибаните казаха, че на летището са открити две американски служебни кучета.

Петер ван Кейрсбилк, който е работил като треньор на кучета в белгийската полиция заяви, че информацията за служебни кучета, изоставени в Кабул е вярна, за съжаление. Според него повечето експерти биха предпочели да евтаназират такива животни, вместо да се опитват да ги адаптират към новите условия.

Сандра де Бекер, ръководител на отдел за тренировка на полицейски кучета в белгийската полиция заяви, че без да се знае специализацията и имената на изоставените кучета, би било невъзможно повторното им използване като служебни животни.

"Кучетата, които са оставени в клетки в продължение на дни, могат да станат наистина опасни поради стрес ... Тези полицейски или военни кучета нямат бъдеще, те вероятно ще бъдат унищожени", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
,,Уморените коне ги убиват,нали''
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можем за компенсация да пратим на хамериканците поне милион бездомни от БГ, да си ги гледат. Може всяко да е с придружител по един швед на куче
16
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Те, талибаните евтаназират жените и децата, а някои са се загрижили за кучетата и котките!
15
1
 
40
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Това са ценностите на демокрацията - докато има нужда и изкарва пари е твое. После го изхвърляш и другите да се оправят. Няма значение дали става дума за предмет или човек.Другата основна ценност - щом не ме засяга пряко, не ме интересува.
14
6
 
8
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Хайде по-полека с оплюването. Дилемата беше човек ли да вземат или домашните си любици. Ако бяха взеи кучетата, щяхте да плюете - взеха си кучетата а зарязаха афганистанците, които са им служили толкова години. Цялата ситуация е в резултат на години продължавала корупция в наливането на пари в Афганистан и изтегляне без експертна оценка - само заради политическите им игри. Убиването на кучетата на американците също е много грозен акт. Или не?
13
1
 
35
 
! Отговори
Един от стадото преди 2 години
Това доказва политиката водена от Америка от столетие насам, спрямо останалия свят и отделни техни служители. Щом стават ненужни - веднага биват изхвърлени. ***, изсмукващи ресурсите на цялата Земя, в името на алчността. Това са кукловодите на всички наши правителства вече 30 години.
12
3
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 години
само ще им припомня че така бягаха и от Виетнам. сега да си представят как ще бягат от Русия... там кучетата ще избягат преди тях. нещастници да пукнат дано. В Израел е заровено кучето, там е източника на всички злини
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак крокодилски сълзи от либерастите.
10
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позор за американската армия.тези кучета рискувайки своя живот са спасили много други.Това е все едно да изоставиш бойния си другар само защото вече не ти е нужен. А иначе ако някой го заснемат че бие куче ще го линчуват. Ще ги призная ако фондациите които защитават животните почнат разследване и накажат виновните.
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Осъзнай се , приятелю, това е американец, те се смятат за по-по-най, те си са изоставили родината и са тръгнали да трепят по света, та няма да си изостави кучето.... Ето, това е терорист, а не каквото ни набиват в главите...Сега бягат като ***, май си припомниха Виетнам...
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"все едно да си оставиш пушката"--------------------------------------------------------------------------- При паническото си бягство от Афганистан, предвожданите от Пиндостан отановци, захвърлиха оръжия на обща приблизителна стойност $85 000 000 000.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 7 - Ми те оставиха и пушки, и хеликоптери и танкове и каквото още се сетиш за общо над 80+ милиарда. ;) Направо си въоръжиха талибаните срещу по-ниски цени на мак и полезни изкопаеми.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква мъка. Безжалостните пиндостанци изоставили кучетата. В този антихуманен акт не могат да бъдат обвинени наглосаксите. Хладнокръвните наглосакси първо на първо евакуираха от Афганистан своите кучета и котки.
5
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните са хуманисти и най-хуманно ще евтаназират кучетата. Абе ае стига с тия прапоганди никой няма си остави кучето никъде, нали му е зачислено като пушката, все едно да си оставиш пушката.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, те талибаните могат да приложат техниката дето прилагат на жените - бой и тормоз, докато приеме новия "собственик" , ако не камъни или калашник.
3
2
 
49
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Кучето никога не би оставило стопанина си.....толкова хора се изнесоха, не можаха да ги вземат и тях :(
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
горките животни, те пък какво са виновни, същата съдба ще имат и двукраките негодници, които са слугували на колониалистите, уви, така е съдбата на всички наемници
1
3
 
12
 
! Отговори
NZ преди 2 години
Такибаните евтаназират с Калашников, не са го писали в статията