Във Великобритания стартира производство на морски дарове в лаборатория

Така отговаряли на нарастващото търсене
14 сеп 2021 23:08, Петя Славова
13
Във Великобритания стартира производство на морски дарове в лаборатория
Снимка: БГНЕС

Най-голямата европейска група за производство на замразени храни, британската корпорация "Nomad Foods", обяви днес, че в сътрудничество с американската компания "Blue Nail" ще развива производство на морски дарове, които ще се отглеждат от клетки в лаборатории, предава БГНЕС.

"Nomad Foods" обяви, че тяхната цел е комерсиализация на лабораторни морски дарове, за да се отговори на нарастващото търсене, но също така и на многобройните изисквания за запазване на дългосрочната устойчивост на естествените местообитания на рибите, съобщава Ройтерс.

"Nomad Foods" и "Blue Nail" ще си сътрудничат при проучване на пазара и запознаването с потребителските навици и ще се опитат да преценят какво е необходимо, за да получат одобрение от регулаторните органи за своите продукти, но също така ще проучат нови бизнес и производствени възможности за европейския пазар.

"Европа е най-големият вносител на морски дарове в света", се казва в доклад на Европейския съюз за "синята икономика".
 


13
Още от Русия
Мистерията "Хавански синдром": Атака от страна на Русия или психическо разстройство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Лабораторни дарове. Да ви е сладко!
11
1
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 5 дни
Много си се объркал. Ще го продават на "богатите" западноевропейци и братята хамериканци, защото нямат представа от вкуса на истинската храна. А бедните и неразвити страни ще продължаваме да си ядем истинска храна.
10
1
 
5
 
! Отговори
Nature преди 5 дни
Така трябва да бъде, човека не може да унищажава всичко около него за един много блажен живот. Когато имаме голямо потребление трябва да инвестираме в радикални методи за производство на благинките които харесваме. Не виждам нищо лошо да се отглецдат в лаборатория храните за нас, а естествените неща да не ги унищожаваме. Не сме ние най-прекрасното нещо което трябва да се запази на планетата Земя
9
0
 
4
 
! Отговори
До анонимен 6 преди 5 дни
Чудесно си го решил! Поздрави на бай Юмер! А свинското от къде го купуваш? Не вюрвай на тези, дето твърдят, че е вредно!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Атанас Велмазов....... Недей да се скъсваш от смях, ще потекат лаj-на! На какво се смееш, на бедността ни ли? Докато има тъъппаци и пара-зити като теб, ще сме бедни! Аз със сигурност съм по-богат от теб - прочел съм няколко хиляди книги и сериозни статии.А като ида в Гърция проблемът ми с октоподите е какво вино да избера. И дали преди това до не глътно шишенцето с "Пломари" или ще объркам крачката! Плебей!
7
5
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 6 дни
Че те винаги са се произвеждали в лаборатория и се скъсвам от смях като чета нашите бедни Ган.цовци, като напишат как ( със спестените стотинки от жезлонг разбира се ) ''на Гърция'' като били хапнали ''пресни'' калмари и октоподи ахахахахахахахахахахахахахахаха
6
1
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 6 дни
От мнооогооо време от магазин си купувам само бирата. Сиренето, кашкавала, киселото и прясното мляко са ми от бай Юмер. Един път седмично пътувам на 30 км за да заредя хладилника. От там са ми яйцата, кокошето месо и сезонните плодове и зеленчуци. Бай Юмер доволен, че не плаща грешни данъци, аз доволен, че се храня с нещо истинско.
5
0
 
15
 
! Отговори
ГМО бъдеще преди 6 дни
И не само Великобритания . В Израел започна работа завод за изкуствено месо . САЩ са първи в света по производство на храни с ГМО съставки. България например купува огромни количества палмово масло . Помислете за това когато следващия път купувате "екстра първо качество българско сирене" от магазина а знаете че работещи заводи за Млечни продукти почти не са останали в страната ни ....... Твърде много хора за изхранване на тази Земя и твърде малко желаещи да се занимават със земеделие .........
4
6
 
43
 
! Отговори
Крилце или кълка преди 6 дни
Ще произвеждат пластмасови морски дарове и ще ги продават на ефтинийка на простолюдието от третия свят дето заплатите им стигат само за хляб и лук а корумпираните им правителства не им пука от какво мре елактората им после ще им продават и лекарства за да се лекуват а с парите ще купуват свястна храна за собствените си народи.Пример: Скандала с разликите в качеството на храната в Западна и Източна Европа. И баклуците в германските Кауфланд, Била и Лидл и германските лекарства по аптекитте ни...
3
4
 
33
 
! Отговори
Лабконтрол преди 6 дни
Минаха вече от коронавируси на морски дарове???
2
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 дни
БРАВО МНОГО СЪМ ДОВОЛНО!
1
14
 
13
 
! Отговори
Маке-ариец преди 6 дни
Гане ще плюска с кофи т.нар. хайвер от Белуга и ще плюе по Гейтс че иска да го чипира!